Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duży problem z FPS w Minecraft!

BornVillain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie mam problem !!!

Mój sprzęt :

AMD Phenom X3 8450 (3-rdzenie)

Pamięć RAM: 6gb

K.Graficzną:768mb

System : Windows PROFESSIONAL 64bitowy...

Kolega ma podobny sprzęt nawet trochę gorszy,a mi minecraft na tym sprzęcie wyciąga max.50fps nieważne jaki to minecraft tyle samo fps,jak wcześniej kolega ma gorszy sprzęt a wyciąga mu 80-120fps !!! Co zrobić ? Nie chcę GameBoostera !!! Jak wyłącze programy typu awast itp tyle samo fps !!! A wiem że powinno lepiej mi pójść na tym sprzęcie ! Pomózcie !!!

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Uczeń
Opublikowano

Pewnie masz zawalony komputer, jeżeli ci zależy to przeinstaluj sobie komputer, zainstaluj potrzebne rzeczy i graj. Najprawdopodobniej masz po prostu obciążony system + możesz kupić więcej ramu, a potem przydzielić go według jakiegoś poradnika, tutaj na forum. :)

Mam nadzieję że pomogłem i liczę na +

1792069e00b756d8gen.png

"insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

"głupim jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innych rezultatów"

Kliknij mnie!

Opublikowano

Stałe 50fps? Nie masz czasem w opcjach optifine (jeśli masz go wgranego) ustawionego limitu fps??

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

możesz kupić więcej ramu

Ty chyba na głowę upadłeś, 6GB ramu i ma jeszcze dokupić, nie znasz się, nie wypowiadaj się.

@topic

Po pierwsze to jaki to system? Windows professional? Ale XP czy 7? Po drugie zainstaluj sobie optifine i wyłącz co Ci nie potrzebne. Podaj pełną nazwę karty, bo teraz nam naprawdę dużo nie powiedziałeś.

Opublikowano

@Muo-komputera zawalonego nie mam zainstalowane to co potrzebne.co do ramu myśle że te 6gb starczy  :) co do samych fps-ów przesadziłem że stałe od 4 do 50 to jest max a jeśli chodzi o optifine to gram bez optifine`a....zainstalowałem go i dawał jakieś 5fps-ów więcej... a co do sprzętu to jeszcze raz  :) :

Procesor: AMD Phenom x3 8450 [3 rdzenie]

Ram:6gb

K.Graficzna: Ati Radeon hd 4670 768mb...

System:Windows Professional 7 64-bitowy [sorry że wcześniej nie podałem jaki]

Inne gry chodzą mi świetnie że się tak wyrażę  :) ale minecraft.....

Co do NIEpotrzebnych programów: wyłączam te typowe antiwirus itp,ale nie ważne czy są WŁĄCZONE czy też NIE wyłączone gra chodzi tak samo....

*45-50...

​     ​

Opublikowano

Przeskanuj kompa CClenerem  jak to nic nie da to zainstaluj optifine i ustaw fps na maxa animacje wyłącz to co nie potrzeba powinno pomóc

Opublikowano

Już to robiłem nic to nie dało,wiem że nie jest to super sprzęt ale powinien chodzić lepiej co nie ?

​     ​

Opublikowano

Minecraft działa na javie a ten AMD to nie za dobry procesor szczególnie do gier, pewnie przez niego masz taką ilość fps

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Minecraft nie potrzebuje dobrego procesora. Poza tym AMD nie jest jakąś "gorszą" firmą. produkują dobre procesory a ten nie jest może flagowcem ale jest OK, Intel wypuścił sporo gorszych od niego.

A co do tematu to ja radzę pousuwać stare pliki i/lub przeinstalować windowsa...

Opublikowano

Miałem również taki problem .Szukałem dużo ,a zaczołem od ustawienia priorytety Javy ,na wysoki ,później ,zmieniłem kompa pod wydajność ,no i optifine ,a tak pzn ,jeżeli nie masz ścin to po co więcej fps?

Opublikowano

W ustawieniach minecrafta, ustaw limit maksymalnych fpsów na 120fps.

I zmień rendering na mniejszy.

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

Dobra temat do zamknięcia  :)

@rob99ert pomogłeś dzięki zadziałało ;]

@dinek300 nie jest to super procesor,chociaż THIEF na średnich mi chodzi elegancko...

​     ​

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...