Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS

Laurenor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie gdyż ostatnimi czasy (ok tydzień) zaczęły mi się straszne spadki fps (ok 60 czasem niżej). jakiś tydzień temu miałem co najmniej te 90 fps'ów. mój procesor to intel penium dual core e5300. czy możecie mi poradzić co się mogło stać że tak zaczeły mi spadać fps'y? (cooler oczywiście czysty, pasta jakiś miesiąc temu zmieniana)

Opublikowano

Jaka karta graficzna? Temperatury ok podczas grania w lola? Może zmniejsz wymagania grafiki, fpsy podskoczą/

f1a327ea2f.png

Opublikowano

wymagania grafiki mam na minimum ustawione teraz a jeszcze jakiś tydzień temu spokojnie grałem na prawie najlepszych. użyłem realtemp i procesor raz się grzeje raz nie. do tego ogarnąłem dopiero dzisiaj że z jakiegoś powodu mam multipler ustawiony na 6x jednak zwiększenie multiplera nic nie daję jedynie procesor w trakcie gry jeszcze bardziej się nagrzewa. 

Opublikowano

Problemem jest procesor, zapewne jedziesz po nim na maksa. Sprawdzi w Menadżer Zadań  zakladke WYDAJNOŚĆ podczas grania i napisz ile masz % użycia CPU. 

Ile masz ramu?

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

Sądząc po sposobie wypowiedzi w pierwszym poście nie zależy Ci na zaawansowanym gamingu, a 60 FPS to najwyższa płynność, i w wielu przypadkach (monitory 60 Hz) jest lepiej 60 FPS niż np.: 80-90 :)

Opublikowano

zależy mi żeby komputer podziałał jeszcze na znośnym poziomie max miesiąc. dostanę wypłatę i zamierzam wymienić podzespoły. może nawet nowy złożę.

Opublikowano

zależy mi żeby komputer podziałał jeszcze na znośnym poziomie max miesiąc. dostanę wypłatę i zamierzam wymienić podzespoły. może nawet nowy złożę.

To nie graj w lola tylko weź nadgodziny i będzie więcej kasy :D

Próbowałeś zmniejszać rozdzielczość? A podkręcenie karty graficznej wchodzi w grę? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...