Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

InfoMode - Moje przemyślenia na temat "Akcji - Pieniądz"

Bentilus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla tych, którzy nie wiedzą o kim mowa - InfoMode nagrywa na YouTube filmiki, głównie ciekawostki odnośnie postaci League of Legends. Ostatnio jednak opublikował nietypowy film, w którym zachęca swoich widzów do udzielenia mu wsparcia finansowego. Jeśli chcesz wiedzieć na jaki cel - zapraszam do wysłuchania moich przemyśleń na ten temat.

Link do filmiku InfoMode'a o którym mowa - https://www.youtube.com/watch?v=BbZKlyjYFc0

Moje przemyślenia - https://www.youtube.com/watch?v=nMtSmSa9S2k

Opublikowano

W sumie racja, lubię jego filmy (ciekawostki, często też lola), ale o tym samym pomyślałem, jak zobaczyłem to :). Kolejny KamilS xDD.

Co do tego grafika to nawet nie wiedziałem xDD. Haha zabawne to jest akurat, 15+ dojrzałość xDD- rozwalił :D. Beka ogólnie z tego, bo ZAWSZE, ale to ZAWSZE dzieje się tak z ludźmi na yt. Troszkę zaczną zarabiać, i już booom! Wszystko w dupie mają. Oczywiście niektórzy w większym, a niektórzy w mniejszym stopniu.

Przy okazji ciekaw jestem: Jak on chce płacić grafikowi miesięcznie skoro oszczędza na komputer.  No sorry, ale za 20zł miesiąc to wątpię, że znalazłby osobę która by coś tam umiała. Mogę się założyć, że tak na prawdę to komputer kosztuje, albo więcej, albo potrzebuje minimalnej pomocy + chce dorobić.

Opublikowano

Dobry płaczek z ciebie jest. Ma do tego prawo nikogo nie zmusza do zapłacenia wiec gdzie widzisz problem, z twojego filmiku mogę wywnioskować ze jesteś nachalny i gdy ktoś coś dla ciebie nie zrobi od razu jest zly ale wiesz co świat nie kreci się wokół ciebie. Koles robi coś dobrze - gites majonez nikt nie pochwali, koleś coś chce - zesmacil się unsub idę na policje.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Dobry płaczek z ciebie jest. Ma do tego prawo nikogo nie zmusza do zapłacenia wiec gdzie widzisz problem, z twojego filmiku mogę wywnioskować ze jesteś nachalny i gdy ktoś coś dla ciebie nie zrobi od razu jest zly ale wiesz co świat nie kreci się wokół ciebie. Koles robi coś dobrze - gites majonez nikt nie pochwali, koleś coś chce - zesmacil się unsub idę na policje.

Sorry kolego, ale nie płaczę - wprost przeciwnie. Doceniam to, że robi fajne ciekawostki odnośnie postaci z gier, doceniam również, że dzięki niemu dowiadujemy się o toksyczności graczy League of Legends jak również o tym, że zwraca uwagę na to jak powinni się gracze zachowywać. Ale uważam, że chęć pozyskiwania pieniędzy w taki sposób jest nieodpowiednia. Ludzie pracują i zdobywają pieniądze sami, nie licząc na jałmużnę od innych. Chce nagrywać filmy jeszcze w tym roku? To niech się postara. Niech zarobi, a nie sępi od innych, którzy być może sami jeszcze nie zarabiają. Cenię i szanuję ludzi, którzy sami coś osiągnęli swoją ciężką pracą, wyrzeczeniem, inwencją twórczą. Zdecydowanie jestem przeciw wszystkim tym, którzy liczą na łatwe zyski od innych. Następnym razem wysłuchaj całość ze zrozumieniem.

Opublikowano

Po obejrzeniu obu filmiku i ogólnym rozeznaniu, moim zdaniem może sb robić takie żebranie aczkolwiek pokazuje jaki jest głupi i leci na łatwiznę. Skoro chce pieniążków to niech zapracuje na tym koncie widocznie mało się stara, że jeszcze nie zarobił na komputer. I jeszcze to jak się zmienił, no widać to z twojej relacji i niestety większość osób tak ma które zaznało" sławy" na youtube.

Opublikowano

Ale jak będzie stream to będziesz oglądał jak będzie konkurs to będziesz w nim brał udział no nie? Fajna mentalność. Skoro nie chcesz tego wspierac, nie wspieraj ale dlaczego zabronisz to innym ludzia? To nie twoje pieniądze, mogą sobie z nimi robić co chcą i nie powinna cie to interesować. Ps. W tym filmiku zrobiles z siebie "ofiare" bo nie chcial potem juz z toba wspolpracowac ojeju, smutne to jest na prawde smutne.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Ale jak będzie stream to będziesz oglądał jak będzie konkurs to będziesz w nim brał udział no nie? Fajna mentalność. Skoro nie chcesz tego wspierac, nie wspieraj ale dlaczego zabronisz to innym ludzia? To nie twoje pieniądze, mogą sobie z nimi robić co chcą i nie powinna cie to interesować. Ps. W tym filmiku zrobiles z siebie "ofiare" bo nie chcial potem juz z toba wspolpracowac ojeju, smutne to jest na prawde smutne.

Po pierwsze i najważniejsze - nigdzie nie powiedziałem ani nie napisałem żeby ludzie mu tych pieniążków nie wysyłali. Ich wybór. Wyraziłem swoje zdanie i przedstawiłem fakty, więc nie możesz mi zarzucać, że zabraniam to innym. Po drugie streamów nie oglądam, oraz nie biorę udziału w żadnych konkursach. A po trzecie nie uważam, żebym zrobił z siebie ofiarę.

PS Konkursy oraz streamy są okej, ale nie sępienie kasy w ten sposób, bo on chce sobie nagrywać w tym roku. Odrobinę cierpliwości. Przy odrobinie samozaparcia jest w stanie uzbierać na lepszy sprzęt. Jeżeli ktoś jednak ma zamiar wspomagać InfoMode'a, w taki sposób - droga wolna.

Opublikowano

Bo Polska to nie kraj tylko styl życia.

W każdym innym normalnym kraju, np: USA, gdy ktoś poprosiłby widzów o wsparcie to zapewne większość by mu pomogła, albo nawet zgłosiły się do niego jakieś firmy.

W końcu ludzie go oglądają, więc będę mu pomagać i go wspierać.

Ale w Polsce? Życzy się tylko drugiej osobie jak najgorzej, byleby nie miała lepiej ode mnie.

Jeśli tak to proponuję, żebyś Ty dał dobry przykład i wpłacił od razu całą kwotę, w ten sposób dzięki Tobie Info będzie miał swój komputer już jutro.

Nikomu źle nie życzę i niczego nie zabraniam. Mi po prostu mój honor nie pozwoliłby żebrać. Info sam powiedział, że ma już odłożone jakieś oszczędności. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby swój sprzęt wymieniać z czasem. Ale nie, on chce już wszystko teraz. Stwierdził również, że jest w stanie uzbierać na wymarzony sprzęt w ciągu roku - nie dość, że zarabia czy to dzięki partnerstwu czy też portmmo, to jeszcze liczy na darowizny od ludzi, którzy sami nie zarabiają. Nawet zwykły pracownik sklepowy zarabia minimalną krajową 1000 zł netto i musi pracować cały miesiąc po osiem godzin dziennie, a on nie chce robić nic i chce mieć tu i teraz. Już nawet lepiej jakby otworzył sklep z jakimiś koszulkami i kubeczkami, bo przynajmniej ludzie otrzymali by coś w zamian.

EDIT - Coś mi się pomyliło, chciałem zedytować post i dodałem cytat. Z góry przepraszam za błąd.

Opublikowano

U ciebie słyszę tylko płacz. Po co się doczepiłeś do wieku, do  intra ? Wiem, że dużo ludzi teraz daje głupie opinie dla popularności, a dotacje są dozwolone nikt ci nie karze płacić. Możesz iść jak to powiedziałeś zapi***alać i kupić mu ten komputerek, ale nikt Tobie go nie każe kupić. Wszyscy którzy streamują są pop***doleni, głupi ? Nie. Więc swoja dojrzałość jakże wielką pokazałeś właśnie TY.

Nikt nie będzie spał spokojnie

Opublikowano

Ja p******e, czytając was widzę, że ten kraj to jednak "kraj cebul"... Macie ból dupy o to, że ktoś poprosił o pomoc, na coś z czego w pewnym sensie wy(ci co go oglądają)też będziecie mieli korzyść, a wy spinacie o to d*** o.O

@1361622928-U485574.pngBentilus a ty co masz taki ból dupy o to, że on prosi osoby o to, żeby mu "dorzuciły" do pcta jeśli chcą? Będą chcieli to to zrobią i twoje zdanie będą mieli głęboko w dupie(jak ja) ;) Od razu ci powiem, że nie jestem jakimś fanem "Infomodka" bo razem z tym filmikiem obejrzałem ich około 5? Coś w ten deseń...

Cebulandia rlz ;3

Opublikowano

U ciebie słyszę tylko płacz. Po co się doczepiłeś do wieku, do  intra ? Wiem, że dużo ludzi teraz daje głupie opinie dla popularności, a dotacje są dozwolone nikt ci nie karze płacić. Możesz iść jak to powiedziałeś zapi***alać i kupić mu ten komputerek, ale nikt Tobie go nie każe kupić. Wszyscy którzy streamują są pop***doleni, głupi ? Nie. Więc swoja dojrzałość jakże wielką pokazałeś właśnie TY.

W którym momencie powiedziałem, że streamerzy są głupi lub pop****doleni? Wiek i dojrzałość w jego przypadku nie idą w parze, widać to zwłaszcza na filmiku, w którym skacze do kamery mówiąc o sobie na żarty, że jest po****any. Niestety Info albo usunął ten film, albo go ukrył, był to po prostu jego pierwszy vlog. Mniejsza o to. Szesnastolatek, który wymaga od potencjalnego grafika dojrzałości. No sorry, gdyby sam taką dojrzałość posiadał, nie było by żadnego problemu. Owszem dotacje nie są obowiązkowe. Wiele osób marzy o lepszym sprzęcie, co nie oznacza, że każdy prosiłby innych, żeby mu ten komputerek kupili. Nie zarzucaj mi czegoś, czego nie powiedziałem, gdyż tym samym wychodzi Twoje "zrozumienie" moich intencji.

Opublikowano

Ja widzę, że tu zamiast tematu robi się powoli wielka wojna. Nic tu nowego nie ma oprócz przekleństw w obie strony.

Ja tu nie jestem po to żeby się kłócić, ale ma wrażenie że ty albo nie rozumiesz jak twój film brzmi. Nagrałeś wrzuciłeś dobranoc.

Opublikowano

Ja widzę, że tu zamiast tematu robi się powoli wielka wojna. Nic tu nowego nie ma oprócz przekleństw w obie strony.

Ja tu nie jestem po to żeby się kłócić, ale ma wrażenie że ty albo nie rozumiesz jak twój film brzmi. Nagrałeś wrzuciłeś dobranoc.

Ależ ja się nie kłócę, ja prowadzę z Wami dyskusję :).

Niesamowite jest, jak wiele rzeczy, o których nigdzie nie mówiłem jesteście w stanie mi przypisać. Jest to dla mnie niepojęte. Nie mam ani bólu w dupie, ani nie zależy mi na wielkiej popularności, stwierdzam tylko, że osoby które mają jakieś zasady tak nie postępują i nie powinno się tak robić. Info w swoim filmie poprosił o to, by widzowie wyrazili swoje zdanie w komentarzach. Jestem jego widzem, toteż tak uczyniłem. Wyraziłem swoje zdanie, swoją opinię na forum publicznym. Jeśli faktycznie uważacie, że to co Info robi jest słuszne, to dotujcie, kupcie mu ten sprzęt, ja chłopakowi źle nie życzę - przeciwnie, życzę mu powodzenia, ale mam prawo wyrazić własne zdanie, tak jak on ma prawo prosić Was o kasę. Tyle.

Opublikowano

Wczesniej jego zachowanie chyba ci nie przeszkadzalo ze dopiero teraz go tak oskarzasz o to no nie?

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Wczesniej jego zachowanie chyba ci nie przeszkadzalo ze dopiero teraz go tak oskarzasz o to no nie?

Na pewne rzeczy przymyka się oko, traktuje się z poczuciem humoru. Jedyną rzeczą, która naprawdę mi przeszkadza są te pieniądze na rzecz, która nie jest mu koniecznie do życia potrzebna na tu i teraz. Zrozumiałbym, gdyby potrzebował tego na chleb lub inne niezbędne rzeczy. Ale jak sam stwierdził, ma dość dobry sprzęt, nawet jeden z jego widzów napisał mu w komentarzu, że na aktualnym, stream jest okej. Nowy sprzęt jest tylko jego kaprysem. Co do innych rzeczy, nigdy mi szczególnie nie przeszkadzały, patrzyłem na nie z przymrużeniem oka. Niemniej jednak zawsze lubiłem jego filmy odnośnie ciekawostek i e-sportu, ale w związku z jego akcją, straciłem do niego szacunek.

Opublikowano

Może lubi mieć wygodę ? Zakładasz ten temat jak ludzie gdy widza niejakiego Nitro -.- NIe potrzebnie kogo to interesuje ? Połowa ludzi ci pisze tutaj, że masz ból dupy o coś co akurat Ciebie w ogóle nie powinno interesować. Dam ci radę: napisz do opiekuna tego działu i poproś o zamknięcie tego tematu bo robi się burdel ;)

Opublikowano

Może lubi mieć wygodę ? Zakładasz ten temat jak ludzie gdy widza niejakiego Nitro  -.- NIe potrzebnie kogo to interesuje ? Połowa ludzi ci pisze tutaj, że masz ból dupy o coś co akurat Ciebie w ogóle nie powinno interesować. Dam ci radę: napisz do opiekuna tego działu i poproś o zamknięcie tego tematu bo robi się burdel  ;)

Jeśli twierdzisz, że powstała dyskusja jest lub zaczyna zamieniać się w burdel, to radzę poważnie zastanowić się na temat odnośnie czym jest i po co jest coś takiego jak forum dyskusyjne. Nie kłócę się z nikim, wcześniej jeszcze stwierdziłeś, że nie ma tu nic nowego oprócz przekleństw w obie strony - ja tylko przytoczyłem Twoje przekleństwa. Do tego uogólniasz twierdząc, że nikogo to nie interesuje, chociaż komentarze przeciwników jak i zwolenników Infa wyraźnie nie wskazują na obojętność (większość z nich). Ktoś tam u góry napisał, że (jak to sam ujął) ma w dupie moje zdanie, a mimo to produkował się by napisać taki a nie inny komentarz. Osoba, której sprawa jest obojętna nie wypowiada się wcale, a nie usilnie dyskutuje ze mną i wymyśla absurdalne "argumenty", które nie mają pokrycia z rzeczywistością. Macie prawo mieć swoje zdanie, ale fakt, że słuchacie tych filmików i jeszcze wdajecie się ze mną w dyskusję na forum dyskusyjnym nie wskazuje na Waszą obojętność. No chyba, że zabawa w samozwańczych obrońców i przedstawicieli "wszystkich" użytkowników forum zwiększa w jakiś sposób Wasze ego. Prawidłowa dyskusja powinna wyglądać w ten sposób, że osoby, które go popierają lub mu nie przeszkadza taki a nie inny sposób "dorobienia" sobie, wyrażają swoje zdanie, a osoby, które są temu przeciwne - również je wyrażają, ale żadna ze stron nie powinna powoływać się na to, że nikogo to nie obchodzi i jeszcze wciskać mi na siłę zdania i określenia, których nigdy nie wypowiadałem. A już dawanie mi rad abym zamykał temat jest według mnie zbędne. Podsumowując: jestem na forum dyskusyjnym, stworzyłem temat do dyskusji i dyskutuję, a jeśli kogoś nie interesuje cała sprawa oraz nie interesuje go udział w dyskusji - niech w niej udziału po prostu nie bierze. Nikomu nic nie narzucam i nikomu nie każę ani nie zabraniam czegokolwiek, można robić wszystko co się chce, można wyrażać swoje zdanie, o ile nie kłóci się to z regulaminem ustanowionym przez administrację. Póki co tyle ode mnie. (Czekam, aż kolejna osoba zarzuci mi, że kogoś oskarżam o łamanie regulaminu, w końcu potraficie czytać ze zrozumieniem, prawda?) :)

Opublikowano

Chcialbym sie odniesc do tego gdzie napisales ze nie namawiasz nikogo na nie dawaniu mu pieniedzy. Nie powiedziales tego wprost, ale wedlug mnie bardzo dobrze to zamaskowales i caly twoj filmik opiera sie na tym aby go nie wspierac w tej akcji, przynajmiej ja tak zrozumialem ten filmik. Tak po za tym obrazasz go w filmiku jakby to byl twoj kolega, dobre no nie? Nie wiem czy on cie kiedys obrazil czy cos ale takie sytuacje nie powinny miec miejsca w takim filmiku. To sa przemyslenia a tak na prawde nastawiasz wszystkich ogladajacych przeciwko temu kolesiowi. Nigdy go nie ogladalem ale takie gadanie mnie wkurza bo nie znasz go w realu a gadasz takie rzeczy.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

37020-didnt-read-lol-eLU8.gif

Do jasnej cholery, tendencja polaczków do donacji czy innych rzeczy jest całkiem śmieszna... Bo jeśli ktoś nagrywa DOBRE filmy z DOBRĄ jakościa to każdy jest szczęśliwy itd etc, ale już jak poprosi o trochę pieniędzy KTÓRYCH NIE MUSISZ DAWAĆ to od razu hejty lecą etc, tylko jak na angielskim Youtubie nikt nie ma do tego spiny jak i na streamach sławnych graczy są donacje to nikt nie zwraca na to uwagi, pozdro 600.

I+have+a+feeling+this+will+become+a+quot

Opublikowano

Cebulandia sie rozrasta. Gowno cie to obchodzi czy ktos mu wplaci, w calym filmiku pokazales ze jestes przeciwko niemu i mowiles zeby mu nie wplacali tylko maskowales to. W calym filmiku pokazujesz jaka cebula jestes. Idz zbieraj truskawki jak chcesz zarobic, on poprosi widzow i mu wplaca bo on to robi dla nich. Jak sobie ogladam np silverlady na twitchu to ona pozwala na dotacje i ludzie wysylaja nawet po 500 dolarow i nikt nie robi takich zalosnych filmikow jak ty

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...