Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silnik Gladiatus | 100% GLOBAL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

nie brakuje żadnych skryptów w nim. są wszystkie, tylko trzeba je podpiąć (chociaż wątpię, że to zrobisz, bo miałem "przyjemność" zaglądać w ten silnik i jest w nim oryginalne kodowanie linków Gameforge i musiałbyś to rozszyfrować), bo są w paczce, ale nie są wykorzystywane. to po pierwsze, a po drugie powodzenia z zabezpieczeniami tych plików. :D

@autorze tematu, nie pisz, że "autor" silnika twierdzi, bo autorem silnika jest Gameforge, a wątpie żeby oni dali Ci jakiekolwiek informacje na temat działania silnika.

wątpię, że GF dałby sobie "wykrasc" pliki. skąd masz takie informacje? w db nie ma nawet tabeli związanej z jakimiś gildiami, czy coś, a coś typu "Damage +-5"  w itemach potwierdza, ze to nie jest od GF.

zaraz przeszukam te pliczki i zobacze czy są brakujące skrypty gdzies.

Edytowane przez Vertoi
  • Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

wątpię, że GF dałby sobie "wykrasc" pliki. skąd masz takie informacje? w db nie ma nawet tabeli związanej z jakimiś gildiami, czy coś, a coś typu "Damage +-5"  w itemach potwierdza, ze to nie jest od GF.

zaraz przeszukam te pliczki i zobacze czy są brakujące skrypty gdzies.

baza jest zrobiona tyle, aby pliki działały, wszystko musisz sam dodać.

po prostu trochę w tym siedzę i nie jestem ślepy. ;)

Opublikowano (edytowane)

No właśnie jeśli chodzi o te pliki to są denerwujące. 

Przez bazę danych nawet itemka, stowrka  nie dodasz.

Edytowane przez Norbertsons

baner.png

Opublikowano

w plikach się dodaje, a i tak nie trzeba dodawac itemow bo jest ich od chu*a i z tego co mi wiadomo to sa generowane bonusy do nich losowo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W sumie. Jak by Ci się chciało to byśmy mogli wziąć się za ten silnik i zrobić z niego polskiego priwka. Ty się orientujesz w php i w db ja mogę 100% spolszczyć i dodawać potworki i itemy.

baner.png

Opublikowano (edytowane)

Obiektowo napisany silnik eRPG z funkcją drag&drop w JS nic nowego. Czego więcej się tu spodziewać. 

Edytowane przez 3nichilat0
Opublikowano

Obiektowo napisany silnik eRPG z funkcją drag&drop w JS nic nowego. Czego więcej się tu spodziewać. 

no nie do końca. statystyki działają jak na globalu, a na eRPG siła nie dodaje chyba co 10 +1 do obrażeń. inaczej wszystko działa ogolnie.

Opublikowano (edytowane)

no nie do końca. statystyki działają jak na globalu, a na eRPG siła nie dodaje chyba co 10 +1 do obrażeń. inaczej wszystko działa ogolnie.

Pfff. Pisząc że to obiektowy eRPG miałem na myśli że to funkcje zawarte w eRPG napisane obiektowo[poprawione błędy z eRPG] + napisany skrypt drag&drop.

PS co do nazwy tematu "[100% GLOBAL]" to może jest i 100% jak global biorąc pod uwagę wygląd. Ale kod silnika to jest mniej niż kod samej gildii na globalu...

Opublikowano (edytowane)

Ten silnik nie działa na cba.pl

Sprawdzałem. Na cba.pl nie da się przenosić rzeczy ze sklepu do ekwipunku. Na innych hostingach da się.

Nie wiem czym to jest spowodowane.

Edit:

Możliwe, że prze reklamę. Bo wtedy tak jak by "x i y" ekranu się nie zgadza. Bo niektóre (większość) reklam na cba lekko przesuwa w dół wszystko.

Reklama na cba jest zawsze na górze.

baner.png

Opublikowano (edytowane)

3nichilat0:

Nie byłem pewien. Ale przypuszczałem, że jak chcesz przesunąć item z sklepu do eq, to nie możesz bo reklama przesuwa lekko "ekran"w dól. Jak próbowałem na hostinhu bez reklam działało bez zarzutów.

Nie znam się za bardzo i nie chcę się wymądrzać.

baner.png

Opublikowano

Funkcja opiera się o siatkę div-ów które budują ekwipunek. Każdy kwadracik to i div o id typu p512_1_1  ;)

Jak wgłębisz się w budowę tego z globala to dodasz taki sam do swojego silnika. 

Opublikowano

Czyli nie chodzi tu o reklamę na górze?

A jeśli chodzi o to by przenieść to na mój serwer, to by było ciężko.

Chodzi o to, ze skep i eq to całkiem dwie inne zakładki na globalu w sklepie widzisz swój plecak.

U mnie musisz najpierw dany item kupić w sklepie, potem założyć (w zakładce ekwipunek).

Jednym słowem  - za trudne dla mnie :/.

baner.png

Opublikowano

Niema znaczenia reklama. Gdyby skrypt działał na takiej zasadzie to powiększenie strony zablokowało by możliwość zakładania ekwipunku.

Opublikowano

To jak, znalazł ktoś sposób aby zrobić zakładanie itemów Drag & Drop ?

Szukam grafików, questerów Metin2, koderów www, skrypterów, programistów visual c++, c++.
Techników od bazy danych, systemów linuksowych( głównie FreeBSD).

[email protected] - > Pisać - > Rozpatrzę propozycje :)

Opublikowano (edytowane)

@Vertoi

W tym silniku są dodane tylko pliki php do których funkcja Drag&Drop przesyła informacje.

Funkcja drag&Drop w tym silniku to oryginalne pliki:

inventory2.js

overview2.js

pakete2.js

tooltips2.js

zorn2.js

dragdrop2.js

A to że się zapisuje to jak przeciągniesz item to raptem kilka zapytań mysql_query(UPDATE); + w JS document.getElementById().innerHtml aby działo się to bez przeładowania.

Co do @Adi13089.... Po prostu czytanie nie których boli a co dopiero podejrzeć demo z twojego pierwszego posta.

@Norbertsons

Nikt ci dokładnie nie odpowie dlaczego. Wszystko jest oparte na HTML/PHP/JS(JQuery+AJAX)/MYSQL nic więcej każdy serwer www nawet darmowy to obsługuje. A do tego wszystkie funkcje są w plikach gry więc niema mowy o braku czegoś. Ew. źle coś robisz. 

Opublikowano

Problem tkwi po stronie cba.pl ponieważ mają skrypt który ma zapobiegać blokowaniu ich reklam który powoduje nie prawidłowe działanie bibliotek JS silnika między innymi zorn2.js i dragdrop2.js