Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrzynka do ~3.1k+ przykładowy zestaw.

Grubovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, na dniach mam zamiar złożyć nowego kompa, ze starego nadaje sie tylko dysk (kupiony w lutym). Do kupienia zostaje procek, mobo, grafika, ramy, zasilacz, obudowa. Złożyłem już jakiś zestaw, ale nie jestem pewien co do zailacza, a dodatkowo brakło im na stanie obudowy (teraz trzeba czekać 4-5 dni i dopłacić 50zł), więc też pasuje zmienić. Najlepiej do 300zł, dobrze przeiweną i ABSOLUTNIE bez żadnych światełek. Komputer głównie do gier. OC planuje w późniejszym czasie, jak dokupie jakieś chłodzienie i monitor. Zależy mi na złożeniu go na morele, gdyż planuje odbiór osobisty w Krakowie (chyba że ktoś jest mi w stanie polecić sklep internetowy który również ma sklep w w/w mieście)

Zestaw: 

Ps. co do procka, jaka jest różnica pomiędzy i5 4670k a i5 4790k? warto dołożyć do tego drugiego?

Edit: budżet to 3.1k , absolutne max 3.2k. 

Opublikowano

Wg mnie lepiej wziac i7 nie pod OC bo wzrost wydajnosci i5 kreconego nie dosiegnie wydajnosci i7 w nowych grach, a cenowo przewyzszy. Ew. taniej niz i7 to i5 4460 i tania plyta. Duzo zaoszczedzisz, a i tak pograsz na Wysokich / Ultra

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Ale po co mam brac i7 jak komp głównie do gier?

Sam sobie odpowiedziałeś. Branie i7 do gier to nieporozumienie, lans na cyferki albo niekompetencja. Różnica ok 2FPS to praktycznie nic biorąc pod uwagę różnicę cen. i7 to procesory dla ludzi którzy wiedzą jak wykorzystać ich wielowątkowość (bo obecne gry ich nie wykorzystują).

Zasilacz wymień tak jak kolega wyżej napisał na TT albo na też delikatnie tańszego (od BQ) CoolerMastera G550W.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...