Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aktualizacja plików by Maximus6545

Maximus6545

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem na nowo zając się plikami sfgame'a. :)

W dniu dzisiejszym udało mi się stworzyć czat gildyjny, który odseparowuje wiadomosci pomiędzy gildiami (nie jest to czat globalny na którym piszą wszystkie gildie).
Czat pokazuję również historię dzięki czemu można widzieć co napisał kolega na czacie, oraz możemy zobaczyć wiadomości które pisaliśmy dnia poprzedniego. ! :)
Jednym minusem tego czatu jest to, że nie korzysta on z bazy mysql, przez co wiadomości mogą być czytane przez osoby trzecie, jeśli nie zabezpieczymy ich na ftp..
A tak, wiadomości z jakiegoś powodu wychodzą z ramki, ale mam nadzieję że uda mi się to naprawić! :D

Aktualnie będę starał się dokończyć gildię ponieważ jest u mnie priorytetem, następnie zabiorę się za Tower! :)

Postaram się dodać film prezentujący :)

Video:

Screeny chatu:

540331406670549717673.jpg

Bug z wiadomościami które pokazują się przez kilka sekund obok siebie:

759571406670550717673.jpg

Opublikowano

W 2014 roku robić czat z pliku to jest kosmos xD

Jeszcze css rozwalony - sama podstawa i mówisz że "postarasz się naprawić"

Co ile pliki się kasują? Przecież jak serwer postoi miesiąc to się zapcha tymi pliczkami :)

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Pliki kasują się po usunięciu gildii, a zajmują dosyć mało, na darmowym hostingu masz powierzchnię dyskową od 5gb w górę więc nic ci się nie zapcha tymi pliczkami. Poza tym pliki można zabezpieczyć prawami chmod. :)
A poza tym w wiadomościach nie ma nic szczególnego co mogło by zostać skradzione.. :D

A css nie ma nic wspólnego, to tylko i wyłącznie rest_chat_line nad którym staram się pracować. :)

Opublikowano

Działający czat. http://wklej.to/6huYt

Nie trzeba odswiezac ponownie wchodząc w gildiie aby widzieć wiadomość

Ten chat mi wcale nie działa ;P Dobrze że mam swój ;)

Co do tematu:

Fajnie jakby udało Ci się zrobić wojny 'player vs player'. Wtedy łatwo zrobić obronę i grupowe lochy gildii. Powodzenia

Opublikowano

Mógł bym spróbować swych sił.. :)

No to próbuj bo ja swoje już wyczerpałem xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...