Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Teleport - skript na losowy oraz grupowy losowy teleport

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

#

#

#

#

#

#

#

#

#

uIlPNGU.png

Opis:

Skript teleport umożliwiający stworzenie losowego jak i grupowego losowego teleportu.

Jak stworzyć:

Wystarczy pacząc na kamienny przycisk wpisać komendę: /teleport ustaw (i tutaj podajemy jaki teleport chcemy ustawić czyli przykładowo słowo: losowy lub grupowy)

Komendy:

/teleport ustaw losowy/grupowy - ustawia teleport.

/teleport usun losowy/grupowy - usuwa teleport.

Uprawnienia:

teleport.ustaw - uprawnienie do ustawienia losowego tp.

teleport.usun - uprawnienie do usuwania losowego tp.

DOWNLOAD

http://speedy.sh/wKEh6/Teleport.sk
http://pastebin.com/xX1FYabK 

SKAN

https://www.virustotal.com/pl/file/afa3ef6a551c179babb6ac11d6202aba5ceada3804a2f3fab83c5db033ab2545/analysis/1406883884/

Autor skriptu: KruQ98

Opublikowano

Dodasz grupowe losowe tp? :)

Oczywiście, przed dodaniem tego pomyślałem żeby dodać jeszcze grupowy teleport ale musiałem iść, wiec jutro dodam i zaktualizuje.

@patryk561 widac że bardzo się znasz bo to nie jest plugin ...

@topic skrypt nawet całkiem całkiem ale dodaj na pastebin :D

Thx za pozytywną opinię, spoko dodam.
Opublikowano

No fakt nie było takiego w internetach, były lepsze (Np. by Yooka).

@topic

I po co to tu na forum? Napisanie czegoś podobnego to chwila roboty, a chwalenie się czymś takim w internetach, z nazwą tematu "cośtam, jakiego jeszcze nie było" to gimusiarstwo lvl too hard.

Pozdro.

f

Opublikowano

Jest możliwość ustawienia jak daleko mozna tepac

Tak, tam w options masz -, +.
Opublikowano

Było, nie było. Chu*owe. 

Jest tego pełno na mpcforum.

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

Czy ludzie zaczna uzywac forum do skriptow czyli skript.pl

C*****a administracja pewnie da mi warna ale mam to w dupie lubie zakladac multikonta na tym forum wiec co za ruznica:)

Liczba Postów wbijamy osiągniecie:

- 25, 50, 75100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000,1250, 1500, 2000.

Opublikowano

Czy ludzie zaczna uzywac forum do skriptow czyli skript.pl

C*****a administracja pewnie da mi warna ale mam to w dupie lubie zakladac multikonta na tym forum wiec co za ruznica:)

Może słowniki też zaczniesz kupować ?

Co to za "rużnica"..

A tak w ogóle pewnie administracja z bananem na twarzy da Ci tego bana przez co zmarnują 5 sekund swojego życia, lecz ty zaczniesz zakładać kolejne multi konta, będzie zakładać kolejne e-maile przez co zmarnujesz aż 30 minut swojego życia..

Opłaca się ?

Co do skryptu niczym nie zaświeciłeś a skryptów jest pełno tego typu..

Pozostawiam to bez oceny.

Opublikowano

Jak dodasz grupowe to to skorzystam

CzarnaWoda Here 

Trwa pościg za kasą, pozycją, dupami, gdzie ludzie rozminęli się z wartościami.
Tego nie wiem, ale spróbuj dać im palec, kto jest kto przekonasz się doskonale.
Hipokryci dla mnie daremnie ukryci, Ich dewizy, szydercze oczka, uśmiech Mona Lisy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Wrzuc to na pastebina.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

@refresh. Nowa nazwa tematu, nowa nazwa skriptu + przepisany kod i dodane  grupowy teleport. :)

Opublikowano
To tak ode mnie:

- po co 2 zdarzenia "on rightclick on button:"?

- po co do teleportacji korzystać z komendy? nie lepiej zrobić to bezpośrednio w Skript?

- nie lepiej wartość y, generować dynamicznie (na ustalonych x,z poszukać bezpiecznego miejsca y)? (przydałoby się sprawdzenie czy przypadkiem nie zostaniemy teleportowani do jeziorka z lawą albo w środek góry)

- ten teleport grupowy trochę chyba nieprzemyślany, bo jego celem chyba jest możliwość aby grupka osób mogła się razem przenieść (bez innych graczy, a teraz ktoś obcy może podbiec do przycisku i teleportuje się wtedy z nimi)
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mógłbyś powiedzieć jak robi się grupowe losowe teleporty bo za bardzo nie ogarniam ;P

Najpierw musisz wylosować lokację, np. takim kodem:

set {_loc} to location (random integer between -1000 and 1000, 256, random integer between -1000 and 1000) in world "world"

Później ustawić koordynaty y na takie zaraz nad ziemią i sprawdzić czy nie ma tam np. lavy (jeśli jest to powtarzamy losowanie i wyznaczanie y). Możesz to zrobić np. takim kodem:

while block under {_loc} is air or lava:
    remove 1 from y-coords of {_loc}
    block under {_loc} is lava:
        set {_loc} to location (random integer between {@x-min} and {@x-max}, 256, random integer between {@z-min} and {@z-max}) in "{@world}" 

Następnie w jakiś sposób zapętlić kilku graczy, np. dodać ich do listy i ją zapętlić albo zapętlić graczy w określonej odległości od czegoś.

I w zapętleniu teleportować każdego gracza na wylosowaną wcześniej lokację.

Dwa takie skrypty, które kiedyś dla kogoś napisałem (nie jestem pewien czy na pewno poprawnie działają):

W obydwu skryptach trzeba postawić gąbkę i na niej przycisk.

options:
    world: world
    x-max: 100
    x-min: -100
    z-max: 100
    z-min: -100

on rightclick on button:
    if block behind target block is sponge:
        set {_loc} to location (random integer between {@x-min} and {@x-max}, 256, random integer between {@z-min} and {@z-max}) in "{@world}"
        {rtpg.%player%::*} is set:
            loop {rtpg.%player%::*}:
                loop-value is true
                set {_p} to loop-index parsed as player
                teleport {_p} to {_loc}
                delete {rtpg.%loop-index%::*}
            delete {rtpg.%player%::*}
        teleport player to {_loc}

on right click on player:
    {rtpg.%clicked player%::%player%} is false:
        set {rtpg.%clicked player%::%player%} to true
        send "Zaakceptowales zaproszenie gracza %clicked player%."
        send "Gracz %player% zaakceptowal twoje zaproszenie." to clicked player
        stop
    set {rtpg.%player%::%clicked player%} to false
    send "Wyslales zaproszenie do gracza %clicked player%."
    send "Kliknij ppm na gracza %player% aby przyjac jego zaproszenie do grupy." to clicked player 
Żeby się z kimś teleportować trzeba kliknąć na tego kogoś ppm i ten ktoś musi kliknąć w ciebie.
Gdy przeklikasz się już z wszystkimi graczami, z którymi chcesz się przenieść musisz kliknąć w  przycisk leżący na gąbce.

options:
    world: world
    x-max: 100
    x-min: -100
    z-max: 100
    z-min: -100

on rightclick on button:
    if block behind target block is sponge:
        loop players in radius 5 around block behind block:
            teleport loop-player to {_loc}
        teleport player to {_loc}

Ten skrypt teleportuje wszystkich graczy, którzy są w odległości 5 bloków od przycisku.

Jak skończyłem pisać tego posta to zorientowałem się, że może Ci chodzić o to jak użyć skryptu z tematu, a nie napisać własny. Jako, że już go jednak napisałem to postanowiłem mimo wszystko go wysłać (jeśli nie tobie to może przyda się komuś innemu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...