Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 SS głośna praca konsoli

BornVillain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was ludziska !!!

Mam problem,chyba mogę to tak nazwać aczkolwiek już od ponad miesiąca jestem nabywcą PS3 SS ,kupiłem ją od kolegi jest on uczciwy więc...mogę mu zaufać,ale mniejsza o to,jak wcześniej mam ją od ponad miesiąca i wszystko pięknie chodzi a dziś gram w GTA IV i tak po 2 godzinach grania konsola zaczęła wręcz wyć !!! Czytałem w googla`ch że to może być normalne ale ja konsolę słyszę w drugim pokoju !!!

Na konsoli gram tak 2-3h dziennie,dysk to 160gb,a co do samej głośnej pracy konsoli to dźwięk dochodzi z lewej tylniej strony konsoli !!!

Pomóżcie bo na Playstation się nie znam !!! Z góry bardzo dziękuję !!!

pozdrawiam.....

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Jest lato, konsole się przegrzewają dlatego chłodzenie chodzi na wyższych obrotach a co do gry, to grałeś z dysku czy z płyty?

Opublikowano

Gta IV instaluje tylko część plików na dysku więc grałem z płyty...

​     ​

Opublikowano

Po lewej stronie masz wentylator.

Obstawiam jak wyżej, po prostu konsola się szybciej nagrzewa w takie upały. Martwi mnie jednak fakt, że konsolę niby słyszysz w drugim pokoju co nie powinno mieć miejsca nawet przy wyższych obrotach.

Więc albo przesadzasz albo faktycznie jest coś z konsolą.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Spróbuj zagrać w coś z samego dysku. Może napęd? Chociaż nie sądze. Popieram przedmówców-wentylator. Nie chcę być złośliwy, ale przez tekturowe ściany może być słychać w całym domu :D. Jak zacznie działać głośniej wyłącz grę i zostaw włączoną konsolr na pare minut w menu.

@Edit

Może i idiotyzm z tym menu po graniu, ale jak zostawisz konsolke na kilka minut w menu to zdąży się schłodzić. Tak do momentu aż przestanie 'wyć'. 

Opublikowano

no nie powiem z tym drugim pokojem to trochę przesadziłem zainstalowałem gta v i tak po 1h grania znowu zaczęła wyć,a co do pracy konsoli bez płyty to tak samo jak wcześniej... w każdym razie dzięki wielkie za pomoc :)  a może jeszcze jakieś inne przyczyny ?

​     ​

Opublikowano

ciepło u mnie przy 43 i włączonej grze np bf3  zaczyna wchodzić na największe obrony  nic nie poradzisz ciepło jest, 

a jak wchodzi na najwyżej obroty to sprawdź jakie ciepłe powietrze wychodzi z wylotu  tylko ze  umnie to fat     

może być ze wyje bo za dużo ciepła  i próbuje chłodzić się 

Opublikowano

Połowa ludzi ma 50% racji a 50% nie.

Tak, to prawda że konsola się przegrzewa i zaczyna chodzić na najwyższych obrotach lecz są też inne przyczyny.

Jeżeli kupiłeś konsolę od kolegi to skąd masz pewność czy on gdzieś nie walną tą konsolą przypadkowo?

Ja mam konsole taką samą jak ty tylko z dyskiem 320 GB lecz mi dobrze chodzi do czasu kiedy w nią przypadkowo nie walnąłem wiatrakiem do chłodzenia mojej ślicznej twarzy.

Popytaj się kolegi takie informacje jak: Czy miał jakieś problemy z konsolą? Kiedy kupił tą konsolę (spytaj się gdzie on też kupił)?

Opublikowano

Już przy zakupie się pytałem o problemy,często do niego chodzilem i nie raz na niej grałem,problemów nie było żadnych a o nią dbał bo debilem to on nie jest...konsola ma 1,5 roku i jakoś pół roku temu była profesjonalnie czyszczona tyle co z nią robiono.......

​     ​

Opublikowano

1. Konsola po 1,5 roku się już męczy i zaczyna głośniej chodzić bo porostu jest wyczerpana. Takie to teraz urządzenia są na rynku nic nie jest stabilne a wielka szkoda.

2. Gdzie była ta konsola czyszczona?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngaXen7 zapytałem się go gdzie była czyszczona a jako że ma skleroze to nie pamięta gdzie ;/ ale mówił że to podobno znany serwis za czyszczenie płacił 80zł narazie tyle wiem......

@LubiePlacki82 dobry pomysł może sam spróbuje....

​     ​

Opublikowano

Ja mam podobny problem z pracą konsoli.Pomoze troche jesli ustawie na ps3 wiatrak ? Ochłodzi sie ?

Musisz wtedy ją rozebrać żeby nie było obudowy...

@1361622928-U485574.pngaXen7 zapytałem się go gdzie była czyszczona a jako że ma skleroze to nie pamięta gdzie ;/ ale mówił że to podobno znany serwis za czyszczenie płacił 80zł narazie tyle wiem......

@LubiePlacki82 dobry pomysł może sam spróbuje....

Czyli wina leży po stronie sprzedającego. Dał na czyszczenie jakiejś byle jakiej firmie która może coś schrzaniła lub podmieniła jakieś części... Od takich spraw są salony SONY gdzie tam można dać do serwisu na przeczyszczenie.

Opublikowano

A skąd wiadomo że były podmieniane części ? Jego ojciec był przy tym jak czyścili tą konsolę [podobno jego znajomi],jak dzisiaj z nim gadałem to aż się oburzył że cokolwiek było podmieniane....Poza tym komu byłyby potrzebne ,,lepsze,, części z konsoli jak konsola miała wtedy około 1 roku ? temat z CZYSZCZENIEM możemy zakończyć  :)

​     ​

Opublikowano

A jak ojciec się nie znał to popatrzył, może uszkodzili wiatrak przy montażu, może coś jest źle złożone i dlatego hałasuje0.0. Moj slim ma w tym momencie trzy latka, idzie czwarty i jakis wiekszych problemow nie mialem, nie podglosil swojej pracy. Stąd po 1,5 rocznej konsoli bym się nie spodziewał, że z dnia na dzień zacznie 'krzyczeć'.

Opublikowano

A skąd wiadomo że były podmieniane części ? Jego ojciec był przy tym jak czyścili tą konsolę [podobno jego znajomi],jak dzisiaj z nim gadałem to aż się oburzył że cokolwiek było podmieniane....Poza tym komu byłyby potrzebne ,,lepsze,, części z konsoli jak konsola miała wtedy około 1 roku ? temat z CZYSZCZENIEM możemy zakończyć  :)

No to coś spier*** za przeproszeniem. Uszkodzili coś i tyle. Masz lepsze szczęście że Ci konsolę nie rozwalili :/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...