Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam duży i uciążliwy problem. Chodzi o to że, dodałem sobie mapkę na serwer oczywiście kordy klient/serwer się w 100% zgadzają. Dobra, nie dodałem jeszcze wpisów do Town.txt po stronie serwera ale weszłem sprawdzić do gry czy mapka jest sprawna, gdy weszłem okazało się że jest dobra. Więc po wpisaniu kordów globalnych na tą mapkę tepneło mnie na kordy 0,0 tej mapki potem wpisałem /go 130 125 i zostałem przeniesiony na mapkę gdzie mogłem chodzić itd. Dobra, wpisałem to 130 125 do Town.txt, zamieniłem ten Town.txt na mój nowy dałem prawa 777. Dałem reboot, wchodzę do gry tepam się warpami globalnymi na mapę i dalej mnie tepa na kordy 0,0 denerwujące to jest. :/ A gdy np jak jestem na tej nowej mapce, wpiszę te kordy lokalne to wyskakują mi kordy globalne inne niż wcześniej wpisywałem by się przeteleportować na mapkę. Więc spisałem sobie je, tepłem się na m1 jinno, wpisałem te nowe globalne i mnie tepło tam gdzie chciałem czyli nie na warpy 0,0 tylko 130 , 125. Wie ktoś jak to naprawić? Daję limicik.

Opublikowano

A ja proponuję zablokować "chodzenie" przez WE na koord 0, 0 i będzie przenosiło na koordy te  z Town.txt

WE? co to jest? jak zablokować?

A po jakimś czasie, mam że mnie wywala do logowania a w syserr że jestem na błędnych kordach i postać mi się buguje.

Opublikowano

Z tego co wiem to plik Town.txt odpowiada za kordy teleportu po śmierci, znaczy to, że jeżeli padniesz i weźmiesz "Rozpocznij w Mieście" to przeniesie cię właśnie na te kordy podane w Town.txt.

A jeżeli chcesz aby teleportowało cię na mapę o kordach innych niż "0, 0" to musisz dodać wpis mapy do settings.lua

Przykład :

add_goto_info("Jinno_M1", 0, 41, 9696, 2784)
Opublikowano

Z tego co wiem to plik Town.txt odpowiada za kordy teleportu po śmierci, znaczy to, że jeżeli padniesz i weźmiesz "Rozpocznij w Mieście" to przeniesie cię właśnie na te kordy podane w Town.txt.

A jeżeli chcesz aby teleportowało cię na mapę o kordach innych niż "0, 0" to musisz dodać wpis mapy do settings.lua

Przykład :

add_goto_info("Jinno_M1", 0, 41, 9696, 2784)

Nie nie nie, to co ty podałeś jest po to żeby nie wpisywać ręcznie warpów - prościej jest zapamiętać przecież nazwę u Ciebie "Jinno_M1"

http://www.mpcforum.pl/topic/1125948-edycje-klienta-metin2-teksturowanie-dodawanie-wody-ograniczenia-mapy-srodowisko-cz2/

[9:08min]

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Town odpowiada za miasto... Czyli odródź sie w mieście o to chodzi.

Więc dam ci może mój sposób. Ja robie tak jak dodaje mape to wbijam na nią żeby dodać kordy do questa czy czegoś.

To tepam sie w dany punkt gdzie chce żeby postać sie respiła /go x y i daje /warp twój_nick

robisz ss i na czacie masz napisane pod jakie kordy sie tepasz. To jest mój sposób,jest pewnie łatwiejszy sposób ale ja już sie tak nauczyłem ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...