Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wyborem nacji :)

Armagedonik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z wyborem nacji. Potrzebowałbym aby ktoś opisał mi w skrócie cechy charakterystyczne Nacji : ZSSR, Niemcy, Usa, Francja, UK ( Wielka Brytania ). Ewentualnie Chiny i Japonie.

Głównie zależy mi na czołgach średnich jak i ciężkich, także bardzo bym prosił o opis nacji.

I proszę nie pisać, że taki temat był, google nie boli.

Szukałem, nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi.

Ewentualnie podczepić link :) Dzięki wielkie.

Opublikowano

Witam, mam problem z wyborem nacji. Potrzebowałbym aby ktoś opisał mi w skrócie cechy charakterystyczne Nacji : ZSSR, Niemcy, Usa, Francja, UK ( Wielka Brytania ). Ewentualnie Chiny i Japonie.

Głównie zależy mi na czołgach średnich jak i ciężkich, także bardzo bym prosił o opis nacji.

I proszę nie pisać, że taki temat był, google nie boli.

Szukałem, nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi.

Ewentualnie podczepić link :) Dzięki wielkie.

Jeśli chodzi o czołgi ciężkie to wybrałbym E-100 z lini Niemieckiej, IS'a-7 z lini ZSRR lub E5 z Amerykańców.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Umm...

ZSRR - HT - Magiczne pancerze, Dziala sypiace po 400 i ladujace ~ 13s, Dosyc mobilne (do isa7) albo twarde, wolne dziala 107mm celne (do isa4). MT - jak medy, szybkie, mobilne, twarde wieże (od 8 tieru) dorbe walniecie.

Niemcy - HT - do e100 - srednio mobilne, celne dziala (jak to niemcy) twarde, w miare fajny hulldown. Do mausa - praktycznie to samo, tylko z ta roznica ze 8 tier (vk 45.02a) to tragedia, 7 tier do 1 linii. MT - Szybkie, celne (trafisz w weakspota w ruchu z 300 metrow(do e50m)) az za bardzo... Dosyc dobre camo i pancerz.

USA - HT - typowe hamburgery - spam dzialka, ogarniety pancerz, od 7 tieru gra wieżą. MT - takie sobie. Nie polecam dla newbie.

Francuzy - HT - mobilne, brak pancerza, od 8 tieru magazynek. MT - duzo ich nie ma ale tez fajne czolgi, tylko linia do nich wiedzie przez pizdziki. Nacja dla ogarniajacych gre.

UK - HT - takie nie wiadomo co. dobry pancerz, slaba wieza, spam dziala, nie mobilne. MT - Cromwell najlepszy med na swoim tierze. Robi z wszystkimi co chce. Nastepne juz slabsze.

Chiny - to samo co ruscy.

Japonia - typowa 2 linia. Miekki pancerz, Fajne dziala, srednio mobilne 7 tier magazynek walacy co 1s po 110. Jeszcze trudniejsze od francji.

Opublikowano

Jeśli planujesz zacząć grę Medami i Czołgami Ciężkimi polecam ruskie. Wybaczają błędy, pancerz sporo dinga, fajne lufki, medy całkiem dobre camo. Najlepsze na początek. Z resztą raczej sobie nie poradzisz, ponieważ 1 przyjęty strzał i koniec zabawy (np. taki elc).

Ewentualnie możesz spróbować niemców - albo do E-100, albo do mausa. E-100 jest mobilniejszy, ma dużo gorszą penetracje, ale większy dmg, a Maus dużo lepszy pancerz, więcej hp, moim zdaniem lepsze działo i tragiczną mobilność (no ale w końcu waży 200 ton).

Opublikowano

Ja Ci polecam Brytyjskie medy( choć i taki wiem że Juri bedzie spamowałe że to trudne i nie opłacalne) dopiero po skończeniu jakiejś Lini. Na początek IS-7 i ewentualnie E-50

Opublikowano

Ja Ci polecam Brytyjskie medy( choć i taki wiem że Juri bedzie spamowałe że to trudne i nie opłacalne) dopiero po skończeniu jakiejś Lini. Na początek IS-7 i ewentualnie E-50

Brytyjskie medy robiłem jako 1. Sam jestem posiadaczem 9 tieru i nie polecam. Nie wybaczają błędów, wymagają specyficznego stylu gry. 

Opublikowano

I jeszcze powiedz, że mają zastosowanie na CW, bo o randomach już nie wspomnę...

Czołgi lekkie -> BC-25t

Czołgi Średnie -> T-62A

Czołgi Ciężkie -> T110E5 lub IS-7

Niszczyciele -> Ob.268

Artyleria -> T92 lub GC.

Zacznij od czołgów ciężkich ew. średnich.

Opublikowano

I jeszcze powiedz, że mają zastosowanie na CW, bo o randomach już nie wspomnę...

Czołgi lekkie -> BC-25t

Czołgi Średnie -> T-62A

Czołgi Ciężkie -> T110E5 lub IS-7

Niszczyciele -> Ob.268

Artyleria -> T92 lub GC.

Zacznij od czołgów ciężkich ew. średnich.

Batmobile jest średni wielki znawco!

P.S. @Armagedonik słuchaj rad jurka i kyry to wyjdziesz na pewno najlepiej jeden ma czerwone staty drugi na nowym koncie dla stat śmiga więc biorą pod swoje widzimisię, jeden zagrał czołgiem na teście i powiedział, że jest do dupy drugi wie jakie czołgi używają we wszystkich klanach pod CW. ŚMIECHU WARTE TE WASZE PORADY SKILLZORDY. Zapomniałem najlepiej na oficjalnym forum wejdź i tam są poradniki 100% lepsze niż tu dostaniesz odpowiedź, lub obczaj hallacka na yt on czasami opisuje różne czołgi pancerz, taktyka itd.

Opublikowano

Batmobile jest średni znawco!

W planach i masowo to czołg lekki ZNAWCO. Dali go jako MT by nie było płaczu, że LT T10. Nie zmienia to faktu, że gra się nim jak LT i jedyne co go różni od LT, to utrata camo w ruchu... -.-
Opublikowano

@Juri.

Jeśli chodzi ci o dinganie w T-34 - T-44 to one pancerza nie mają do dingania, Spokojnie ich jadę jak wlezie, No ale jak chodzi o T-54 - T-62A Coś odbijają.

A nowa linia medów dość więcej odbija.

Ja na początek polecałbym ci medy, szybko się nauczysz nimi grać, dobijać przeciwników, i może samemu powalić większego.

Gram na razie M4 Jumbo, I przyjemnie mi się nim gra, Pz IV H Też robi porządną zadymę.

Opublikowano

W planach i masowo to czołg lekki ZNAWCO. Dali go jako MT by nie było płaczu, że LT T10. Nie zmienia to faktu, że gra się nim jak LT i jedyne co go różni od LT, to utrata camo w ruchu... -.-

Chory jesteś ? chyba tak, w planach(jakich planach masz info o bat w google to sie tego trzymaj, a nie swoję teorie wysnuwasz)  i masowo chyba w twoim wymyślonym świecie. Bat nigdy nie był produkowany masowo(HAHA skumałem słowo "masowo" dobre chyba wagowo jeśli chodzi o rzecz a tu chodzi o czołg, pisz wyraźnie masowo to na dużą skale), 2 proty były zrobione wpisz bat chatillion 25t w google i sobie poczytaj. ZNAWCO

Opublikowano

@Juri.

Jeśli chodzi ci o dinganie w T-34 - T-44 to one pancerza nie mają do dingania, Spokojnie ich jadę jak wlezie, No ale jak chodzi o T-54 - T-62A Coś odbijają.

Ja na początek polecałbym ci medy, szybko się nauczysz nimi grać, dobijać przeciwników, i może samemu powalić większego.

Gram na razie M4 Jumbo, I przyjemnie mi się nim gra, Pz IV H Też robi porządną zadymę.

Od jakiś lolków mogą odbić, ale mówiąc o pancerzu mam na myśli T-54 czy T-62A, bo w porównaniu do takiego BC, czy Centuriona, to jednak pancerz jest.

Opublikowano

@Juri.

Nie dinga ? Zobacz ile mam stalowych ścian na tej linii

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Chory jesteś ? chyba tak, w planach i masowo chyba w twoim wymyślonym świecie. Bat nigdy nie był produkowany masowo(HAHA skumałem słowo "masowo" dobre chyba wagowo jeśli chodzi o rzecz a tu chodzi o czołg), 2 proty były zrobione wpisz bat chatillion 25t w google i sobie poczytaj. ZNAWCO

Jajebie serio? Masa czołgu. Nie waga. Waga może być spożywcza. Fizyka zaczyna się w gimnazjum i już na pierwszej lekcji fizyki mówi się, że nie ma wagi człowieka tylko jest jego masa... To samo z czołgami.

A czołgi lekkie historycznie były to czołgi o masie do 30 ton z tego co pamiętam, średnie do 50, a ciężkie to 50+. Tylko na oko.

Opublikowano

Jajebie serio? Masa czołgu. Nie waga. Waga może być spożywcza. Fizyka zaczyna się w gimnazjum i już na pierwszej lekcji fizyki mówi się, że nie ma wagi człowieka tylko jest jego masa... To samo z czołgami.

A czołgi lekkie historycznie były to czołgi o masie do 30 ton z tego co pamiętam, średnie do 50, a ciężkie to 50+. Tylko na oko.

Walisz pierdoły, pisać się naucz tak, żeby to zrozumieć( uczą tego na lekcjach w zerówce/podstawówce) napisałeś "w planach i masowo" no to  widzę, że piszesz o czołgu to słowo "masowo"  narzuciło mi  o liczbie wyprodukowanych sztuk. O jakim przedziale lat historyczności czołgów mówisz w tej chwili ? że niby 50 t+ itd. to co napisałeś?

Opublikowano

O jakim przedziale lat historyczności czołgów mówisz w tej chwili ? że niby 50 t+ itd. to co napisałeś?

Zapewne przed latami 60, ponieważ później były czołgi podstawowe, a nie podział na średnie/ciężkie/lekkie.

Mam do Ciebie prośbę. Możesz zwracać się do użytkownik z należytym im szacunkiem?

Opublikowano

Zapewne przed latami 60, ponieważ później były czołgi podstawowe, a nie podział na średnie/ciężkie/lekkie.

Mam do Ciebie prośbę. Możesz zwracać się do użytkownik z należytym im szacunkiem?

Zablokowałeś mnie więc teraz jeśli posiadasz honor to się nie odzywaj do mnie.  Hahha szacunek weź człowieku sam ktoś musi dać szacunek, żeby go otrzymać jak widzę każdy tu jest wrogo nastawiony, przemądrzały i jeździ po szkole, że niby się nie chodziło do niej np. "Fizyka zaczyna się w gimnazjum i już na pierwszej lekcji fizyki mówi się..." jak ja chodziłem do gimnazjum to niektórym tu się jajka nie opierzyły.

Wielki jurek mi przypomniał, skąd te tabelki masz, że czołg do 30t to czołg lekki itd.???

Opublikowano

Polecam  drzewko ZSRR, do IS-7. W miarę dobry pancerz, mało szybkostrzelne ale mocne działa,duża mobilność (jak na HT)

Wadą jest to,że od VII tieru będziesz często na minusie z kasą (drogie pociski,naprawa) szczególnie  ucierpi twój budżet jak trafisz na "noob team" i przegrasz, nawet jak nabijesz powyżej 3k obrażeń. Oczywiście "lekarstwem" jest konto premium + premium tank...

PS Uprzedzam szczekanie niektórych osób: Tak, wiem że w (prawie) każdej nacji od VII tieru jest ciężko z kasą. Opisywałem tylko ZSRR

"jajka nie opierzyły"   :D

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Z tego, że interesuje się militariami i znam sie na tym.

Ja jestem wrogo nastawiony tylko do ludzi, którzy uważają się za fajniejszych i najmądrzejszych tylko z takiego powodu, że są starsi. A skoro są starsi to jednak do szkoły chodzili, a tam uczyli ortografii i interpunkcji.

Ja tylko powiedziałem, że nie masz racji - zacząłeś po mnie jeździć. Hipokryta... -.-

@Juri kurna zamknij ten temat, bo znowu poziom dyskusji spada do zera przez owego użytkownika...

Opublikowano

Z tego, że interesuje się militariami i znam sie na tym.

Ja jestem wrogo nastawiony tylko do ludzi, którzy uważają się za fajniejszych i najmądrzejszych tylko z takiego powodu, że są starsi. A skoro są starsi to jednak do szkoły chodzili, a tam uczyli ortografii i interpunkcji.

Ja tylko powiedziałem, że nie masz racji - zacząłeś po mnie jeździć. Hipokryta... -.-

@Juri kurna zamknij ten temat, bo znowu poziom dyskusji spada do zera przez owego użytkownika...

Hahhahaha dobry jesteś, masz zaniki pamięci sam mi 1 odpisałeś. Według twoich tabelek ruskie z użytecznych czołgów w 2WW nie mieli w ogóle chyba czołgu ciężkiego fajnie, same lekkie i medy.

Opublikowano

Hahhahaha dobry jesteś, masz zaniki pamięci sam mi 1 odpisałeś. Według twoich tabelek ruskie z użytecznych czołgów w 2WW nie mieli w ogóle chyba czołgu ciężkiego fajnie, same lekkie i medy.

Przestań obrażać oraz prowokować użytkowników. Upominam Cię to, bo na PW mnie zablokowałeś.

Opublikowano

>zacznij z pogardą pisać do kidmoda

>ktoś ci odpisze w ten sam sposób

>shejtuj go i zacznij flamić

>domagaj się szacunku, bo ty niby go masz do innych

>ktoś cie ochrzani, żebyś się ogarnął

>shejtuj go jeszcze bardziej

>zrób kłótnie z niczego

>zrzucaj wine na kogo innego

To tylko każda dyskusja z tobą.

Ps: mówiłem na oko. Do tego przypadała siła pancerza oraz mobilność czołgu. Nie liczy się tylko masa - mówiłem orientacyjnie i bardzo niedokładnie na ten temat, bo równie dobrze były HT z masą 45 ton...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...