Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zamiar kupna komputera głównie pod streamowanie w dobrej jakości oraz lol'a

Łosiuu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po małej sprzeczce z rodzicami, mój laptop uległ zniszczeniu ekranu. Na początku gdy go kupiłem (2012) byłem z niego bardzo zadowolony. Jest to Lenovo y580. Lecz w tym roku zaczęło się robić coś z nim nie tak. W lolo miałem max 120 fps. Wiem, że inni chcieliby mieć nawet tyle lecz jak na 4200zł mam większe wymagania. Podczas streamowania liczba ta wachała się w granicach 30-50fps. A więc stąd moja prośba, prosiłbym o złożenie mi zestawiku w zakresie 3200 do max 4000 zł. Głównie chdzi mi o streamy, poniewaź nawet na 90fps gra mi się komfortowo, lecz chcem aby te przynajmiej 100 fps było przy streamowaniu, a nie podczas luźnej rozgrywki bez strumyku. Streszczając: dobry zestaw komputerowy, zeby wyciagnal minimalnie 100 fps przy streamowaniu. Pozdrawiam.

Opublikowano

Myśle ze monitor wybiore sobie sam, myszke tez mam. Lecz możesz podsunąć mi jakies propozycje.

Opublikowano

Pozwoliłem sobie wyciągnąć maksymalną kwotę: http://www.morele.net/inventory/info/3NNqwP/ lecz bez SSD

W tej cenie dostajesz:

- Mocny i5 z odblokowanym mnożnikiem pozwalającym na duże zwiększenie wydajności

- Płyta umożliwiające bezproblemowe podkręcanie.

- Świetne chłodzenie

- Zasilacz CM który jest absolutnie rewelacyjny

- Obudowa przewiewna i wszechstronna

- Szybkie pamiątki

- Wydajna karta graficzna z chłodzeniem Asusa (czytaj dobre :) )

Jak taniej to pisz. Da się zrobić.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Dzięki zazestawy chłopaki. Postaram się coś wybrać, tylko dziwi mnie to czemu w obu tych zestawach wybraliscie i5, w tym lapku mialem i7, oraz czemu radeon a nie invidie

+ Amperoo, obecnie używasz tańszego / droższego zestawu od tego co teraz podałeś ?

Opublikowano

Dzięki zazestawy chłopaki. Postaram się coś wybrać, tylko dziwi mnie to czemu w obu tych zestawach wybraliscie i5, w tym lapku mialem i7, oraz czemu radeon a nie invidie

i7 mobilna ma 4 rdzenie 8 wątków

i5 mobilna ma 2 rdzenie 4 wątki

i5 desktop ma 4 rdzenie 4 wątki

może być i nvidia, ale do gtx 780 daleko cenowo, a gtx 770 jest wydajnościowo słabszy od r9 290

1378331621-U719057.png

Opublikowano

A jeszcze jedno, ile uda mi siewyciagnac na tych zestawach, na wysokich, srednich ustawieniach ?

Opublikowano

A wiec około ilu fpsow uda mi sie wyciągnąć bez streamowania / ze streamowaniem ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...