Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodatek do plemion

bnmbb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pewnie wielu z was kojarzy taki dodatek do przeglądarek jak Greasemonkey. Dla osób nieznających go małe wyjaśnienie: Jest to dodatek, który umożliwa dodanie swojego kodu do kodu strony co pozwala programistom na dodawanie swoich rzeczy na danej stronie. Parę dni temu wpadłem na pomysł stworzenia dodatku do plemion, który ułatwiałby grę. Opcje tego dodatku mogą być przeróżne i dlatego chciałbym spytać was, graczy plemion o to co chcielibyście by ten dodatek zawierał. Może to być coś takiego jak np. szybka konwersja raportów, dodanie budynku do kolejki budowania, gdy będzie to możliwe, wysłanie synchro (w tym z różnych wiosek!), szablony wojsk, szybkie farmienie itp. itd.

Oczywiście nie zrobię np. zwiększonego wydobycia surowców bo to byłoby zbyt trudne no i trzeba by się włamać na parę serwerów ;) :P. Na dzień dzisiejszy standardowy wygląd wioski prezentuje się tak (Uwierzcie mi na słowo, że nie mam kupionego konta premium)

Opublikowano

Podobny skrypt jest do gry gladiatus.pl dzięki niemu można nieźle wycisnąć statystyki bo dodatek atakował graczy na dwóch arenach których wpisaliśmy do notatnika. Bardzo fajna sprawa jakby ci sie udało zrobić coś takiego jak asystent farmera ale w tym scrypcie byłbym gotów nawet zaplacić :). Jakby działał to nawet dobra kaskę bo w ogólnym rozrachunku mi sie zwróci :P

Opublikowano

Podobny skrypt jest do gry gladiatus.pl dzięki niemu można nieźle wycisnąć statystyki bo dodatek atakował graczy na dwóch arenach których wpisaliśmy do notatnika. Bardzo fajna sprawa jakby ci sie udało zrobić coś takiego jak asystent farmera ale w tym scrypcie byłbym gotów nawet zaplacić :). Jakby działał to nawet dobra kaskę bo w ogólnym rozrachunku mi sie zwróci :P

Czyli rozumiem, że oczekujesz od dodatku by był tam asystent farmera, ale lepiej rozbudowany, tak by można było łatwo i przyjemnie farmić? tj. np. komunikaty w stylu "Farmienie przyniosło ci łącznie 10k drewna, 15k gliny i 5k żelaza" lub opcja "Zaatakuj farmy", "ulubione"?

PS: Tak z ciekawości - ile byłbyś w stanie zapłacić?

Opublikowano

Zależy od dodatku, a co do farmienia jeżli by sie dało i zrobił bys cos w stylu tego z gladiatusa z ta różnicą że zamiast innych "gladiatorów" kordy wiosek + ilość wojska na tą wioskę. Można powiedzieć taki asystent farmera ale bez klikania żeby samo wysyłało, jakby ci się coś takiego udało obstawiam że każdy by dużo zaplacił bo można by wtedy farmić 24/h nie sedząc nawet na plemionach. Pytanie tylko czy takie coś jest możliwe.

Opublikowano

Cóż, prawda jest taka: niemożliwe jest możliwe, pytanie za ile ;).

Czyli asystent szybkiego farmienia - to by się przydało. W takim razie ja widzę go tak:

Mamy możliwość szybkiego podania kordów wiosek, które sfarmimy, mamy również szablony wojsk by szybko wczytać.

Można też dodać coś takiego, że wojska mają mieć daną pojemność (np. 5000 surowców) i na podstawie liczby posiadanych wojsk jest przeprowadzana selekcja czego ile idzie by otrzymać taką pojemność. Można ustawić by bocił w ten sposób, że jak tylko wojska wrócą to wysyła znów, lub po jakimś czasie. 

Jedyny problem jest w tym, że komputer musiałby być prawdopodobnie włączony i w razie czego trzeba by wpisać kod chroniący przed botami.

Opublikowano

Dodatek typu dodawanie do budowy kiedy to możliwe z miejsca ban za to , bo już istniały takie rzeczy.

Grafika jak z kp bez kp to samo. :)

No i zapewne zobaczą , że duża aktywność i ataki są słane z automatu , a na dobrą sprawę nie idzie napisać czegoś co będzie inteligentniejsze od nas samych :)

Życzę powodzenia , a tym co nie umieją farmić nauczyć się dysponować wojskiem.

Opublikowano

Kto powiedział że coś ma byc inteligentniejsze do nas... po prostu scrypt który sam wysyła określoną liczbę wojska na wpisane w notatnik farmy, a ty w tym czasie możesz sobie wyjść a to samo będzie wysyłać, mialem coś takiego do gladiatus.pl i zero bana bo tego sie nie da wykryć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...