Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z przydzieleniem ramu w minecraft

okolista

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem dodać sobie ramu do minecraft ponieważ troche mi muli ale napotkałem problem. Domyślnie mam 1gb ramu, ale chcaiłem ustawić 3 gb. Ustawiłem, ale gdy włączam grę wyskakuje mi błąd:

Error: Could not create the Java Virtual Machine.
Error: A fatal exception has occurred. Program will exit.

Mam 8gb ramu, próbowałem również z magic launcherem - ten sam błąd. 
Pomocy, z góry dzięki.
Opublikowano

Jaki system 32 czy 64 bit? Jaka masz jave 32 czy 64bitową?

Na pewno dobrze wpisujesz? Trzeba tylko zmienić z 1 na 3.

wHgO0WT.gif

Opublikowano

Aby przypisac 3GB ramu z tego co pamiętam wymagana jest Java 64bity. Podejrzewam, że w tym jest problem. Następną opcją jest błędne wpisanie kodu. Sprobuj pobrać jakiś launcher, który umożliwia przypisanie ramu (polecam spytać o takowego wujka Google). Zrób tak i odezwij się jak efekty ;)

Edit: Whoops wyprzediłeś mnie :D 

Jak mozesz wrzuc tutaj ten kod co wklepujesz ;)

Opublikowano

Aby przypisac 3GB ramu z tego co pamiętam wymagana jest Java 64bity. Podejrzewam, że w tym jest problem. Następną opcją jest błędne wpisanie kodu. Sprobuj pobrać jakiś launcher, który umożliwia przypisanie ramu

Jave mam 64 bit, próbowałem juz z magic launcherem i nic ;x kod:  

-Xmx3G

Opublikowano

Też tak miałm kiedyś jak ty, mi pomogło zainstalowanie javy 32bit. Mam system 64bitowy ale mam jave 32bit + 64bit. Niby jest niezalecane takie mieszanie ale mi działa.

wHgO0WT.gif

Opublikowano

z tego co pamiętam to trzeba wpisać coś do rejestru, żeby zwiększyć ilość ramu przydzielaną na jedną aplikację w javie

@Edit nie w rejestrze ale w zmiennych środowiskowych

@Edit2

jak chcesz to zrobic to wejdź Właściwości Sytemu>Zaawansowane>Zmienne środowiskowe i kliknij nowa

Nazwa zmiennej:

_JAVA_OPTIONS

Wartość zmiennej:

-XmxRAMm -XmsRAMm

zamiast RAM wpisz ilość ramu wyrażonej w Mb!

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

Opublikowano

@bazyli123 nic się nie robi w rejestrze.

Poszukaj jakiegos innego launchera jest ich masa. A co do Magic Launchera - ja tez mialem pare razy problemy z przypisaniem ramu.

Oczywiscie Jave 32bity też mozesz sprobowac wgrać ;)

Opublikowano

Odinstalowałem jave , zainstalowałem 32 bitową, potem chciałem 64 bitową ale pokazał mi się komunikat :

javacostam nie jest prawidłową aplikacją dla systemu win32

Opublikowano

Nie odinstalowywuj tylko zainstaluj dwie wersje na raz ;). Teraz nie chce Ci uruchomić bo wymaga javy 64bity!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...