Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban na IP - jak zapobiec?

naruto393

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie :) czy jest możliwość jakiegoś "chronienia" się przez banem na IP? Rzeczy które same zmieniaja/ukrywaja ip coś w tym zmienią ? Bo ogólnie - mam 1 kompa 1 ip - boce na 10 kontach , ale teraz pojawia się Moje pytanie : jeżeli na głównej postaci nie używam hacków i tym podobnych gówien,a IP jest takie samo jak na zbanowanych botach - wyłapie bana :). Czy mozna sie przed tym jakos chronic? Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji

Edit : I proszę bez pisania "TAK - NIE HACKUJ NOOBIE" "HITER HITER HITER" - to jest forum o hackach więc i Moje pytanie jest z tym związane

sygna2.png

Opublikowano

Do kazdego konta inny meil - więc bardziej chodzi Mi o ip :) , ale na jakiej zasadzie to bd działało? Moje ip w bazie będzie się zmieniało wraz ze zmianą w programie? Bo czy tak czy tak loguje z 1 ip wszystkie konta - więc ip z którego się logowałem zostaje przy postaciach - a mysle ,ze jak bd to samo  ip na innych  kontach z czego połowa bd zbanowana to mysle ,ze 2 polowe czeka to samo :  >.

sygna2.png

Opublikowano

Ban ip? Mało możliwe. Już gorzej z mailami. Ale jak tak się martwisz to CyberGhost się poleca.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

nie jest ważne czy każde konto ma osobny email. jak był drop piłek miałem kilka botów postawionych, a na głównym nigdy nie używałem żadnych ułatwień, a mimo to wyłapałem bana na główne konto z powodem "korzystanie z droperów na hackach". wykryli to podczas cotygodniowej przerwy technicznej. zmiana IP nic Ci nie da, bo i tak będą mieli zapisane IP przed zmianą i dojdą do tego. lecz utrudni im to dojście do Ciebie. więc najlepiej logując boty nie loguj się na główne konto. później jak wyłączysz boty,  zmień IP i dopiero. to im utrudni prace, a nie doszukują się tego jakoś "dogłębnie". więc robiąc tak w pewnym stopniu się uchronisz, ale szanse na bana zawsze będą.
oczywiście piszę o PL.

Opublikowano

Generalnie na PL (przynajmniej jeszcze jakiś rok temu) nie stosowano banów na IP. Trzeba było jedynie uważać żeby konta nie były ze sobą powiązane poprzez mail.

Kolejna sprawa, nawet stosując program do zmiany IP na komputerze nie można mieć 100% pewności. Ktoś mi to kiedyś tłumaczył, że potrafią dotrzeć do naszego "wewnętrznego" IP. :)

Opublikowano

Generalnie na PL (przynajmniej jeszcze jakiś rok temu) nie stosowano banów na IP. Trzeba było jedynie uważać żeby konta nie były ze sobą powiązane poprzez mail.

Kolejna sprawa, nawet stosując program do zmiany IP na komputerze nie można mieć 100% pewności. Ktoś mi to kiedyś tłumaczył, że potrafią dotrzeć do naszego "wewnętrznego" IP. :)

napisałeś mniej więcej to, co ja post wyżej. każdy zostawia po sobie ślady i zawsze da się dojść, czy jest powiązanie, czy nie. jednak stosując takie metody można zminimalizować ryzyko. jak napisałem w 100% nic Nas nie uchroni przed banem. co do wewnętrznego IP (nie da się go zmienić) prawdopodobnie mogą dojść, chodziły takie pogłoski, lecz nie wiem ile w tym prawdy.

Opublikowano

Podczas eventu z piłkami grałem na 8 kontach 

1 główne

2 handlarz

3-8 boty

I z botów co 10 piłek przekładałem na handlarza po czym przez ziemię na główne konto  I dostałem jedynie bana na handlarzu za częste powiązania handlu z botami główne konto nic nie dostało :) Więc wątpie w tego bana na IP :)

Opublikowano

Tak, ban na IP i dzieci z osiedlowych sieci dzwoniące na infolinie gameforge wraz z rodzicami, dopranymi kasą Warszawiakami? Nie wspomnę o rodzimym rynku, ściema. Ale za powiązanie, nawet przypadkowe najechanie itemem, już łapiesz bana.

Interesujesz się kulturystyką, sportem, dietetyką - zdrowemu stylowi życia? Zapraszam na mój Fitness Blog.

Opublikowano

Priv- raz GM podawał Mi Moje ip podczas banowania więc stąd Moje pytanie o bana na ip :P .

sygna2.png

Opublikowano

Powiem tak, na wielu grach potrzebne mi było zmienne ip, jako ,że nie mam neostrady musiałem używać jedyny (według mnie) sprawnie działający program zmienjaący nasze IP tzn. Cyber Ghost - polecam każdą wersję te starsze i nowsze także :).

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...