Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Equipment Viewer 2.0 ~ Xyli

Xyli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Xyli wielkie gratki wlasnie tak sie zastanawialem czy ktos by nie napisal takiego panelu :)

Dziękuję, dziękuję :D

wystarczyłoby napisać skrypt wczytujący tłumaczenie z pliku i source nie będzie potrzebne ;)

Dobra robota, Xyli, świetny algorytm ;)

No taki skrypt pewnie będzie w następnej wersji :D No pomogłeś trochę z jednym :)

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

A dałoby  radę takie coś zrobić w cliencie?

Na podobnej zasadzie jak ma gra Vindictus.

Klikamy tam ppm na postać i wyświetla się menu (tu, normalnie nad postacią lub komendą np. "/sprawdz watus") z opcją "sprawdź gracza" i wtedy widzimy wszystkie jego założone przedmioty i statystyki.

Opublikowano

A dałoby radę takie coś zrobić w cliencie?

Klikamy tam ppm na postać i wyświetla się menu (tu, normalnie nad postacią lub komendą np. "/sprawdz watus") z opcją "sprawdź gracza" i wtedy widzimy wszystkie jego założone przedmioty i statystyki.

Pewnie, a jeszcze latwiej byloby bez zadnego gui, tylko komenda, i informacje na 'czacie'.
Opublikowano

A dałoby  radę takie coś zrobić w cliencie?

Żeby zrobić taką komendę najlepiej byłoby mieć source game i po prostu ją napisać :)

Opublikowano

Tego szukalem. Dzieki wielkie + dla ciebie. Czekam na kolejne Twoje dzieła xD

Poproszę na PW pomysły to może jakieś dzieło wyjdzie :D

Opublikowano

Bardzo fajny i ciekawy program. Mimo wszystko wolę wersję PHP, z której można korzystać z urządzeń mobilnych i nie ma potrzeby posiadania pliku .exe.

Btw. Na Twoim miejscu zamazałbym ten adres IP na ostatnim SS.

Opublikowano

Bardzo fajny i ciekawy program. Mimo wszystko wolę wersję PHP, z której można korzystać z urządzeń mobilnych i nie ma potrzeby posiadania pliku .exe.

Btw. Na Twoim miejscu zamazałbym ten adres IP na ostatnim SS.

Nie wiem jaki jest sens sprawdzania na telefonie ekwipunku, skoro mobilnie metin nie pójdzie :D

Dziękuję za opinię :)

To IP jest nic nie warte.

Opublikowano

@Evor. i @1361622928-U485574.pngWeight

Dziękuję za opinię :)

Prawdopodobnie będę robić wersję 2.1. Poprawię kod i dodam nowe rzeczy tj. angielska wersja językowa, 4 sloty ekwipunku, podgląd skilli (?), odbugowanie gracza. :)

Opublikowano

Program kapitalny, ułatwi mi to w znacznym stopniu administracje serwera. W 100% lepsze rozwiązanie, niż ponure przeglądanie tabelek. :)

Opublikowano

Poproszę na PW pomysły to może jakieś dzieło wyjdzie :D

Możesz rozszerzyć ten program o "Asystenta Logów" :) Np. tłumaczenie danych z tabelek na "Gracz A handlował z graczem B" itp.

Opublikowano

Możesz rozszerzyć ten program o "Asystenta Logów" :) Np. tłumaczenie danych z tabelek na "Gracz A handlował z graczem B" itp.

Dobry pomysl, lecz wg mnie to by juz przesadnie wykroczyko po za nazwe tytulowa programu.

Albo zmniejszyc, ze przy konkretnej postaci mozna byloby pokazac liste wszystkich log'ow, ale tylko tej jednej postaci. :)

Opublikowano

Dobry pomysl, lecz wg mnie to by juz przesadnie wykroczyko po za nazwe tytulowa programu.

Albo zmniejszyc, ze przy konkretnej postaci mozna byloby pokazac liste wszystkich log'ow, ale tylko tej jednej postaci. :)

A więc niech to będzie pomysł na nowy program :P

Opublikowano

@Dargon

Wiesz, że myślałem o czymś podobnym dzisiaj? :D Póki co zbieram chęci, może coś się pojawi :)

Opublikowano

bardzo ładnie napisane; 3

Dziękuję, dziękuję :)

Powoli zabieram się za pisanie wersji 2.1. Już mam pomysły :)

• 4 lata później...
Opublikowano

ES:

Hola, sé que es viejo el tema... pero alguien tendría el código source del programa para compartirlo? me gustaría usar el programa y actualizarlo.

PL:

Cześć, wiem, że temat jest stary... ale czy ktoś ma kod źródłowy programu, aby go udostępnić? Chciałbym skorzystać z programu i zaktualizować go.

EN:

Hi, I know the subject is old... but would someone have the source code of the program to share it? I would like to use the program and update it.

Opublikowano

Jak już ktoś odkopał, wie ktoś może czy program pisany w c/c++ i czy to c++ gui builder(QT/embarcadero etc.) , jeżeli tak to jaki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...