Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Equipment Viewer 2.0 ~ Xyli

Xyli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Dawno mnie na tym forum nie było, więc postanowiłem udostępnić mój nowy program. Jest to wersja 2.0 mojego poprzedniego programu - Equipment Viewer.
Poprzednia wersja nie cieszyła się popularnością. Było w niej mnóstwo błędów, a z perspektywy czasu śmieję się z rozwiązań, jakie tam zastosowałem. :D
No ale nie przedłużając już, przedstawiam Wam nową wersję.

Dwie ważne informacje

• Aplikacja działa w środowisku .NET, co oznacza, że do poprawnego działania programu wymagana jest najnowsza wersja Microsoft .NET Framework 4.5.1 (link jest podany niżej).

Jeżeli uważasz, że coś takiego jak Framework jest zbędny, możesz już opuścić ten temat, bo nic ciekawego dla siebie nie znajdziesz.

• Aplikacja jest narzędziem dla administratorów serwerów Metin2. Co za tym idzie, jest całkowicie bezpieczna. Program nie wysyła żadnych danych tj. dane logowania MySQL do osób postronnych.

Jeżeli nadal uważasz, że jest inaczej, nie musisz korzystać z tego programu.

Screenshots

252871406555114378700.jpg
392681406555116378700.jpg

860671406555118378700.jpg

851911406555119378700.jpg

289711406555121378700.jpg

544691406555122378700.jpg

Funkcje programu

• Możliwość sprawdzenia wszystkich danych dotyczących gracza i konta użytkownika, do którego należy.
  • Możliwość zmiany stałych bonusów (gold_expire itd.) użytkownika.
  • Możliwość zmiany statusu (OK <-> BLOCK) z podaniem daty.
  • Możliwość usunięcia gracza ze wszystkimi jego śladami (przedmioty, obecność w gildii)
  • Możliwość podglądu wszystkich okienek ekwipunku.
  • Możliwość podglądania pojedynczych przedmiotów (należy kliknąć na przedmiot)
  • Możliwość usuwania i edycji pojedynczych przedmiotów.
  • Możliwość dodawania nowych przedmiotów do depozytu (program sam znajdzie wolne miejsce w depozycie, uwzględniając inne przedmioty i ich rozmiary)
  • Możliwość natychmiastowego wyczyszczenia depozytu lub przedmiotów z Item-Shop.
  • Plik konfiguracyjny jest "kodowany". Zawsze to lepsze jak hasło od razu podane hasło.

Jeżeli program się spodoba, zamierzam go rozwijać :)

Centrum pobierania

Hasło do archiwum to: xyli

Przed uruchomieniem programu
Aplikację można dostosować pod swój serwer. Co należy zrobić?

• Do folderu icon dodaj folder item z icon.epk/.eix ze swojego klienta.
  • Do folderu icon dodaj plik item_list.txt z locale ze swojego klienta.

W pliku bonus_list.txt są nazwy bonusów i ich identyfikatory. Ważna jest zasada dodawania nowych bonusów:

ID BONUSU[TAB]NAZWA BONUSU[TAB]np. % lub można nie pisać nic

Program był już testowany i działa w 100%.
Oczywiście mogą zdarzyć się błędy, w końcu nie jestem programistą. Jeżeli już zdarzy się jakiś błąd, zanim napiszesz, że ten program to g***o, sprawdź:

• Czy masz zainstalowany najnowszy Microsoft .NET Framework
  • Czy użytkownik, którego używasz ma odpowiednie prawa dostępu.
  • Czy np. nie masz żadnego NULL w polach z datami (np. AvailDt)

Jeżeli znalazłeś błąd, skontaktuj się ze mną na PW. Nie pisz tego tutaj.

681171406554796378700.jpg

Dziękuję z4z0l, JachuPL, Terenzo za pomoc przy testowaniu :)

Pozdrawiam, Xyli.

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

Dziękuję :) Niestety nie przypominam sobie :D

Nie chcę wracać do tamtej sytuacji, ale ja nic nie udostępniałem.

Opublikowano

o.O program prezentuje się bardzo dobrze i profesjonalnie więc pewnie będę z niego korzystał i szukał bugów ab Cię o nich poinformować ;)

Opublikowano

No właśnie bardzo proszę o szukanie bugów, bo wydaje mi się, że na pewno jakieś są :)

Opublikowano

No właśnie bardzo proszę o szukanie bugów, bo wydaje mi się, że na pewno jakieś są :)

Hasła do rozpakowania nie dodałeś chyba że nie zauważyłem ale jeśli nie to hasło to:"xyli"

Opublikowano

Hasło do rozpakowania dodałeś bo nie zauważyłem chyba ale jeśli nie to hasło to:"xyli"

Mój błąd. Już dodałem :)

@Edit

681171406554796378700.jpg

tak właśnie sobie ich tak wyobrażam XDDD

@topic dobra robota w końcu coś 'na poziomie' :)

ps: a działa z 4 strony eq + ?

Jeżeli program się spodoba to w następnej wersji się pojawią 4 strony eq. Na razie interesuje mnie, czy ten program Wam sprawnie działa :)

Opublikowano

Znalazłem buga , po utworzeniu itemu wyskakuje błąd o treści , nie masz wolnego miejsca oco chodzi ?

Ten błąd wyskakuje, jeżeli w 3 oknach depozytu nie znalazło miejsca na nowy przedmiot. Sprawdź, czy masz miejsce np. jak dodajesz miecz+9 to czy masz 2 kratki wolne.

Opublikowano

Tak teraz przeglądam ten program i naprawdę odjeb**łeś kawał dobrej roboty ja bym jeszcze może dodał minimalizowanie okienka programu lub np jakieś odśwież żeby sprawdzić czy przybyło mu yang czy coś, a powiedz mi po jakim czasie pojawi się przedmiot który np dopiero się zdobyło?

Opublikowano

Tak teraz przeglądam ten program i naprawdę odjeb**łeś kawał dobrej roboty ja bym jeszcze może dodał minimalizowanie okienka programu lub np jakieś odśwież żeby sprawdzić czy przybyło mu yang czy coś, a powiedz mi po jakim czasie pojawi się przedmiot który np dopiero się zdobyło?

Dziękuję jeszcze raz. Możesz odświeżać tym przyciskiem od szukania gracza (ten proces po pobraniu item_proto trwa naprawdę bardzo krótko). To, po jakim czasie pojawia się przedmiot w bazie danych zależy od bodajże DB. Jest to około 10 min dla przedmiotów gracza. Depozyt i Item-Shop odświeżane są natychmiastowo.

Opublikowano

"Program nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32" :(

NET Framework 4

i odpalane Administratorem :(

Pisałem w temacie, że do poprawnego działania wymagany jest Microsoft .NET Framework 4.5.1 :)

Opublikowano

Jestem pod wrażeniem wykonanego programu. :)

Dodatkowo przydałoby się w zakładce 'Informacje o graczu' dodać opcję 'Edytuj', żeby wtedy pojawiała nowa ramka lub pola z wartościami

zmieniałyby się w możliwe do edycji. A do tych pól z informacji o graczu dodać można kordy x,y,z, map_index, a do opcji dodać 'Zmiana mapy'lub 'Odbuguj postać', i w dodatkowym okienku można wybrać z listy 'M1 Shinsoo', 'M1 Jinno', 'M1 Chunjo', lub 'Podaj kordy' i wtedy wypełnia się formularz z kordami i Id mapy. To według mnie przydałoby się. ;D

Opublikowano

Ładne wykonanie :) Z tego co zauważyłem nie czyta rodzajów ksiąg umiejętności po sockecie tzn. zamiast np. Szarża Księga Umiejętności jest samo Księga Umiejętności. Właściwie to trochę bzdura, ale zawsze ładniej by wyglądało :P

Opublikowano

Jestem pod wrażeniem wykonanego programu. :)

Dodatkowo przydałoby się w zakładce 'Informacje o graczu' dodać opcję 'Edytuj', żeby wtedy pojawiała nowa ramka lub pola z wartościami

zmieniałyby się w możliwe do edycji. A do tych pól z informacji o graczu dodać można kordy x,y,z, map_index, a do opcji dodać 'Zmiana mapy'lub 'Odbuguj postać', i w dodatkowym okienku można wybrać z listy 'M1 Shinsoo', 'M1 Jinno', 'M1 Chunjo', lub 'Podaj kordy' i wtedy wypełnia się formularz z kordami i Id mapy. To według mnie przydałoby się. ;D

Dobrze, w następnej wersji programu postaram się to dodać. :D Od razu mówię, że w najbliższym czasie nie zamierzam pisać. Wszystko zależy od tego jak bardzo będzie mi się nudzić :D

Thank you I think this is a great tutorial

but I have one question , is there a possible way to translate the buttons ?

Thank you again

Thank you for your opinion. It's really important for me. I think that it is possible in next version. Sorry for my bad english.

Ładne wykonanie :) Z tego co zauważyłem nie czyta rodzajów ksiąg umiejętności po sockecie tzn. zamiast np. Szarża Księga Umiejętności jest samo Księga Umiejętności. Właściwie to trochę bzdura, ale zawsze ładniej by wyglądało :P

A widzisz, nawet tego nie zauważyłem. Postaram się to poprawić i dziękuję :D

Opublikowano

Thank you I think this is a great tutorial

but I have one question , is there a possible way to translate the buttons ?

Thank you again

@Xyli

A może source udostępnisz? :D Każdy sobie zmieni język/nazwy + doda to co chcę. xD

Opublikowano

@Xyli

A może source udostępnisz? :D Każdy sobie zmieni język/nazwy + doda to co chcę. xD

Oj nie udostępnię source :D

Opublikowano

@Xyli

wystarczyłoby napisać skrypt wczytujący tłumaczenie z pliku i source nie będzie potrzebne ;)

Dobra robota, Xyli, świetny algorytm ;)

57199140501148694665.png

Opublikowano

wystarczyłoby napisać skrypt wczytujący tłumaczenie z pliku i source nie będzie potrzebne ;)

Dobra robota, Xyli, świetny algorytm ;)

Omg, to byl taki zart, wynikający z prosby tej osoby zagranicznej..

;)

@topic

Tak jak mowilem, program swietny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...