Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer hamachi, a dedykowany.

Rhide

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem kilka prywatnych dedyków, generalnie na lagi nie narzekałem. Nie chce mi się teraz wydawać kase na dedyka (no chyba, że jest mozliwosc zaplacenia paysafecard, ale nie wiem..) więc powiedzcie mi, czy na hamachi będzie lagować jak będzie grało max 7 osób. Byłoby kilka pluginów i ewentualnie jakaś mapa wgrana, czy cos

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie piszemy postow pod postem, a refreshe co 24h...

Co do tematu - moga byc lagi drobne, ale wiekszych raczej nie bedzie, ale to zalezy od jakosci polaczen internetowych twojego i graczy...

P.S. Nie dziw sie, ze o tej godzinie trudno o odpowiedz ;p 

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Jeżeli chodzi o lagi to przy średnim komputerze lagi będą i to ogromne z pluginami.

Graliśmy z kolegami na zwykłym serwie z minecraft.net w 3 i mieliśmy lagi.

Najbardziej opłaca się kupić nie drogi serwer z średnio popularnej strony.

Tu masz przykład:

https://lvlup.pro/

@Edit

Myślę że przy 8 GB ramu nie powinno być lagów.

sseekj.jpg

Opublikowano

Co do kompa to intel core i5 4570 3.2 ghz 4 rdzeniowy z turbo 3.6

gtx 760 2gb

ram 8 gb

Ale na serwa do mc trzeba przypisać więcje ramu, czy jakoś tak, nie? Bo standardowo chyba 1gb jest

XrgAYyk.png

Opublikowano

Zrób serwer hamachi i niech wbije pare osób to zobaczysz. Ja moge wbić. xD

Ale to trzeba byloby pograć chociaz 30 minut i wgrać pluginy.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Pobrać gotową paczke i tyle. Niech serwer troche pochodzi np użyć troche tnt przeciążtć go troche na chwile i tyle zobaczyć jak będzie.

Opublikowano

Pobrać gotową paczke i tyle. Niech serwer troche pochodzi np użyć troche tnt przeciążtć go troche na chwile i tyle zobaczyć jak będzie.

Dobra, może jutro spróbuje. Ale powiedz mi teraz jaki launcher do minecrafta pirate polecasz, nie gralem chyba z 4 miesiące lub nawet pół roku. Wiem, ze jest zyczu, ale laduje się długo i ogolnie sredni. Jakiś minimalistyczny, co posiada opcje przypisania do minecrafta więcej ramu, coby gra chodziła płynniej

XrgAYyk.png

Opublikowano

Widzę ze sami specjaliści się wypowiadają. Co do podzespołów twojego komputera nic nie mam, wystarczająco wydajny na 20 osób online. Jedyny problem to łącze internetowe, po prostu nie nadaje się na więcej niż kilka osób. Może z 5 i tak mogą być lagi ponieważ hamachi to tak jakby karta sieciowa. Po prostu przy uploadzie 2mb/s nie nadąży wysłać danych do graczy.

Opublikowano

Słuchaj .. nie słuchaj ich ;) przedzespoły to nawet możesz mieć 4 gb ram lub 2 to nie o to tu chodzi oczywiście o ile masz po wyżej 30 FPS . Zrob test internetu na speedtest.net jeśli wyjdzie po wyżej 1.70 gb upload to spokojnie server da rade na 7 osób ;) a co do płatności PaySafeCard . Polecam CraftServe.pl i serverek 10 slot - 25 zł . 0 lagów + płacisz UKash czyli bardzo podobne do paysafecard . Ukash kupisz w każdym komputroniku czy nawet żabce czy biedronce .

Opublikowano

Słuchaj .. nie słuchaj ich ;) przedzespoły to nawet możesz mieć 4 gb ram lub 2 to nie o to tu chodzi oczywiście o ile masz po wyżej 30 FPS . Zrob test internetu na speedtest.net jeśli wyjdzie po wyżej 1.70 gb upload to spokojnie server da rade na 7 osób ;) a co do płatności PaySafeCard . Polecam CraftServe.pl i serverek 10 slot - 25 zł . 0 lagów + płacisz UKash czyli bardzo podobne do paysafecard . Ukash kupisz w każdym komputroniku czy nawet żabce czy biedronce .

Pierwsze słysze o jakimś Ukash. Nie jestem pewny czy bedzie u mnie w żabce, ale może sprawdze. Dawałem już speedtesta, masz u góry. Z tym 1,70 gb to coś ci się pomyliło

XrgAYyk.png

Opublikowano

1.70 gb upload wow ale szybki net. ;/

Roznica miedzy 4 gb a 2 gb to nic wraz tak samo?

Im wiecej ramu tez tym mniej lagow.

Lacza nie trzeba miec jakiegos super szybkiego aby dzialalo.

Opublikowano

https://aternos.org/

Bardzo proszę ! Niemieckie "cuśko" daje serwer bez tunngle/hamachi ;D

Polecam nie ma lagów ale jest 1 -.

serwer musi mieć wypełniony każdy slot bo jak nie jest w całości "zapełniony"

to automatycznie się wyłączy .

Jest na to sposób :)

dodajesz plugin na permissje ustawiasz 1 slot i każdej Grupie dajesz - essentials.joinfullserver

Jak ma wbić więcej niż 5 osób ustaw na 2 sloty . 

1 slot 521 mb ramu serwera.

Nie Rozumiesz ? Moje gg : 21552727

Pomogłem ? daj + 

Opublikowano

na fiber hostcie mozesz kupic dedyka za payysafecardy

CzarnaWoda Here 

Trwa pościg za kasą, pozycją, dupami, gdzie ludzie rozminęli się z wartościami.
Tego nie wiem, ale spróbuj dać im palec, kto jest kto przekonasz się doskonale.
Hipokryci dla mnie daremnie ukryci, Ich dewizy, szydercze oczka, uśmiech Mona Lisy.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...