Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką postać na start?

her0es

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka postać dobra na start z dobrym splitpushem / łatwymi lasthitami ?

Najlepiej zasięgowa i mało manożerna ^^.

Hejo

Opublikowano

Jak ktoś na start poleca Snipera, to jest skończonym debilem i czeka go 1k mmr zaraz po rozegraniu 10 pierwszych gier rankingowych.

Supporty:

Earthshaker- popróbuj na botach, żeby wiedzieć jak wygląda Fissure(Q), unikniesz blokowania swoich i możliwe, że wyczaisz jakiś motyw na blokowanie enemy.

Omniknight- masz heal/nuke(Q), pasywnego slowa na movement i attack speed, magic invulnerability targetowane na siebie/ally(W), physical invulnerability(no, prawie) z dużym hp regenem/sec, w dodatku obszarowe®

Treant Protector- heal na całą mapę, invis przy drzewach, root na ulti, ez gaem ez laif

Tidehunter- slow, armor reduction, passive zmniejszający dmg, w sumie to na początku jedyne, co musisz zrobić w tf to wejść możliwie jak najbardziej w środek i puścić ulti, które zajmuje cały ekran, bam, tf wygrany

Vengeful Spirit- stun, aura na dodatkowy damage, swap(zmieniasz się miejscem z targetem ulti), armor reduction, łatwa i dość przyjemna do grania

Venomancer- duży dmg, dobry slow, względnie dobry push, teamfighty na podobnej zasadzie, co Tidehunter tylko że ty nie walisz CC, a dmg

Keeper of the Light- jak na lejnie wycastujesz Illuminate 2x w enemy to pewnie na twoim levelu macie fraga, albo dwa; chodząca mana dla teamu

Ogre Magi- na ulti masz szansę na 2x, 3x lub 4x cast, innymi słowy zadajesz więcej dmg; stun heads, slow bitches, buff allies; największa zaleta postaci jest taka, że nie da się tym nie umieć grać, a dodatkowo Bloodlust na carry robi robotę

Bane- pure dmg z healem, up to -120 dmg dla enemy carry(= nie ma po co wchodzić w tf), długie disable; jedyna trudność to nightmare, ale jak nie jesteś lowbobem jak kolega wyżej, to ogarniesz kiedy rzucać, kiedy nie

Lich- slow, bonus armor, free mana dla siebie, odnośnie teamfightów patrz Veno, z tym, że ty jeszcze dajesz slowa i nie musisz nawet w środek walki wchodzić

Witch Doctor- krótki stun, heal over time, ładny dmg, jak dobrze staniesz w teamfightach i wycastujesz ulti, to bam, tf wygrany

Jak już się uprzesz na grę carry, czego raczej nikt normalny ci nie poleci na sam początek, to:

Drow Ranger- musisz tylko trzymać dystans, pomaga w tym imba slow

Riki- perm invisibility, stosunkowo duży dmg bez 20 tysięcy golda

Ursa- jak już dobiegniesz/zblinkujesz(Blink Daggerem) i dasz slowa, to nikt nie ucieknie

Viper- na low skill bracket nie da się przegrać lane Viperem

Juggernaut- po zrobieniu Phase Boots i Aghanima możesz w sumie latać po mapie i rzucać ulti na ludzi(byle nie przy creepach), bo i tak nikt ci nic nie powie

W sumie tyle, reszta dość łatwych carry potrzebuje więcej niż 2 creepy na minutę, a ty i tak farmić nie umiesz więc nie ma sensu się rozpisywać.

Pograj least played przez jakieś 100 gier, tam są łatwe postaci, ale i tak nie polecam Snipera, który chyba tam jest.

Splitpush możesz robić prawie wszystkim, ale przychodząc z lola, masz arcychujowy map awareness i nic nie ugrasz. Pograj trochę tymi postaciami, które wymieniłem(a przynajmniej częścią), jak jesteś newb to nawet postacią z najlepszą animacją i największym dmg będziesz miał marny last hit więc na to nie patrz.

Opublikowano

Jak ktoś na start poleca Snipera, to jest skończonym debilem i czeka go 1k mmr zaraz po rozegraniu 10 pierwszych gier rankingowych.

Supporty:

Earthshaker- popróbuj na botach, żeby wiedzieć jak wygląda Fissure(Q), unikniesz blokowania swoich i możliwe, że wyczaisz jakiś motyw na blokowanie enemy.

Omniknight- masz heal/nuke(Q), pasywnego slowa na movement i attack speed, magic invulnerability targetowane na siebie/ally(W), physical invulnerability(no, prawie) z dużym hp regenem/sec, w dodatku obszarowe®

Treant Protector- heal na całą mapę, invis przy drzewach, root na ulti, ez gaem ez laif

Tidehunter- slow, armor reduction, passive zmniejszający dmg, w sumie to na początku jedyne, co musisz zrobić w tf to wejść możliwie jak najbardziej w środek i puścić ulti, które zajmuje cały ekran, bam, tf wygrany

Vengeful Spirit- stun, aura na dodatkowy damage, swap(zmieniasz się miejscem z targetem ulti), armor reduction, łatwa i dość przyjemna do grania

Venomancer- duży dmg, dobry slow, względnie dobry push, teamfighty na podobnej zasadzie, co Tidehunter tylko że ty nie walisz CC, a dmg

Keeper of the Light- jak na lejnie wycastujesz Illuminate 2x w enemy to pewnie na twoim levelu macie fraga, albo dwa; chodząca mana dla teamu

Ogre Magi- na ulti masz szansę na 2x, 3x lub 4x cast, innymi słowy zadajesz więcej dmg; stun heads, slow bitches, buff allies; największa zaleta postaci jest taka, że nie da się tym nie umieć grać, a dodatkowo Bloodlust na carry robi robotę

Bane- pure dmg z healem, up to -120 dmg dla enemy carry(= nie ma po co wchodzić w tf), długie disable; jedyna trudność to nightmare, ale jak nie jesteś lowbobem jak kolega wyżej, to ogarniesz kiedy rzucać, kiedy nie

Lich- slow, bonus armor, free mana dla siebie, odnośnie teamfightów patrz Veno, z tym, że ty jeszcze dajesz slowa i nie musisz nawet w środek walki wchodzić

Witch Doctor- krótki stun, heal over time, ładny dmg, jak dobrze staniesz w teamfightach i wycastujesz ulti, to bam, tf wygrany

Jak już się uprzesz na grę carry, czego raczej nikt normalny ci nie poleci na sam początek, to:

Drow Ranger- musisz tylko trzymać dystans, pomaga w tym imba slow

Riki- perm invisibility, stosunkowo duży dmg bez 20 tysięcy golda

Ursa- jak już dobiegniesz/zblinkujesz(Blink Daggerem) i dasz slowa, to nikt nie ucieknie

Viper- na low skill bracket nie da się przegrać lane Viperem

Juggernaut- po zrobieniu Phase Boots i Aghanima możesz w sumie latać po mapie i rzucać ulti na ludzi(byle nie przy creepach), bo i tak nikt ci nic nie powie

W sumie tyle, reszta dość łatwych carry potrzebuje więcej niż 2 creepy na minutę, a ty i tak farmić nie umiesz więc nie ma sensu się rozpisywać.

Pograj least played przez jakieś 100 gier, tam są łatwe postaci, ale i tak nie polecam Snipera, który chyba tam jest.

Splitpush możesz robić prawie wszystkim, ale przychodząc z lola, masz arcychujowy map awareness i nic nie ugrasz. Pograj trochę tymi postaciami, które wymieniłem(a przynajmniej częścią), jak jesteś newb to nawet postacią z najlepszą animacją i największym dmg będziesz miał marny last hit więc na to nie patrz.

grałem sniperem, wytłumacz mi dlaczego ta postać jest viable jeżeli podbiega do ciebie jakis hypercarry i padasz na strzała do tego odpala ten item na niewidzialnośc podbiega do ciebie jeden straż i gg a pokeować go zbytnio nie masz jak, movement autoatack też nie bo i tak nie przezyjesz

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Sniper jest viable, ale nie na low levelu. A przynajmniej nie dla newbie.

Czemu? Chociażby ze względu na:

-brak escape, nie ma co tłumaczyć tego attack range bo idę o kazdą kwotę, że ktoś, kto gra w Dotę 2 miesiące za nic nie ustawi się w tf tak, żeby być odizolowanym od zagrożenia

-zależność od itemów, w przeciwieństwie np. do FV Sniperem z itemami za 2.5k golda nie zrobisz nic,a takim Voidem na 7 pozabijasz praktycznie 2/3 hero poola(odliczając parę wyjątków)

-wbrew pozorom marny last hit, tutaj też idę o każdą kwotę, że wychwalany wszędzie projectile speed tak bardzo rzekomo ułatwiający last hitowanie, początkującemu sprawi więcej problemów niż komuś, kto last hitować umie; pomijam już base dmg

Postać sama w sobie nie oferuje ani kosmicznego dmg, ani ponadprzeciętnego utility. Są dużo lepsi i łatwiejsi carry.

Ogólnie to twój post jest napisany tak c*****o, że 3/4 nie zrozumiałem. Rzuciło mi się tylko w oczy sformułowanie "padasz na strzał". Jak ktokolwiek feeduje do tego stopnia, że pada na strzał, to nie jest wina/zaleta postaci, bo wszystkimi można tak zrobić.

Opublikowano

mówimy o low lvl i tam ludzie nie używają dustów ani sentry wiec wystarczy sb i  mamy bardzo dobry escape. Bardzo łatwo nim zabijać dzięki dużemu dystansowi więc nie pierdol

Opublikowano

mówimy o low lvl i tam ludzie nie używają dustów ani sentry wiec wystarczy sb i  mamy bardzo dobry escape. Bardzo łatwo nim zabijać dzięki dużemu dystansowi więc nie pierdol

Mówimy o low lvlu i tam ludzie nie myślą, więc wystarczy Daedalus na CM i mamy bardzo dobry damage. Bardzo łatwo nią zabijać dzięki dużym obrażeniom więc nie pierdol.

Kolejny lowbob.

Opublikowano

hmm mówisz łatwe last hity i dobry push? polecam Drow ranger idealna do takich rzeczy.Po 6 lvl'u dochodzi jej 40 zręczności(większy atak speed i dmg)Zrobisz pierwsze power treads potem shadow blade/mask of madness  i dorzucisz crysalysta to zniszczysz wszystko  B)

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Jeszcze miesiąc temu nikt nie grał razorem i nikt by go nie polecił, a teraz to lowskillowe gówno jest w każdej grze. ;_;

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Mówimy o low lvlu i tam ludzie nie myślą, więc wystarczy Daedalus na CM i mamy bardzo dobry damage. Bardzo łatwo nią zabijać dzięki dużym obrażeniom więc nie pierdol.

Kolejny lowbob.

tak tylko ze cm trzeba wiedzieć kiedy użyć ulta a nim stoisz i klikasz wiec nie pierdol

Opublikowano

tak tylko ze cm trzeba wiedzieć kiedy użyć ulta a nim stoisz i klikasz wiec nie pierdol

CMką z 300 dmg i itemem, który podnosi dps o średnio 35% też tylko stoisz i klikasz więc nie pierdol.

Wróć do lola albo na puby w Rosji, bo nie chce mi się już dyskutować z jakimś unskilled gównem.

Opublikowano

Tylko że ja gram od tygodnia i poprostu dałem żeby mi wylosowało postać i dostałem Razora i jak dla mnie świetna postać!

Opublikowano

Riki,dobry do last hitów jak napierdalasz creepy za pleców,uważaj na wardy,osoby z przedmiotami na wizję,bounty huntera i slardara,dobre kontry na rikiego.

A z zasięgowych sniper albo zeus.

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Kolejny lowbob.

Nie chodzi o to, że ludzie nie myślą.

Interfejs nie wydaje się zbyt przejrzysty, sam niewiele na nim widzę..

Grałem DrowRangerem (świetne W) i Viperem 2passywki zawsze na + :D

to mój drugi 'normal' czy jak to się tam nazywa:

aM1EtjO.jpg

2 te same itemy bo na raz mi kupiło a itemow ani sklepu nie ogarniam..

trochę zepsułem staty w late bo sniper ma okropny range, jeszcze tak nafeedowany

(post który chciałem napisać wczoraj ale jakieś bugi MPC)

Rikim nie da sie grac w tej rozgrywce z limitowanymi championami.

Hejo

Legenda
Opublikowano

Więcej farm. 68lh to powinieneś mieć w 10-12min. Viper? Mekanism, Aghanim Scepter, Bkb, Heart.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Ljx przesadziłeś trochę,w dota2 w 13 min to właśnie 70 jest mieć dobrze a nie w 10 min.

Może masz rację bo grał Viperem ale nie wiem...

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Legenda
Opublikowano

Przepraszam, ale podejmując carry czy tam mida to powinieneś mieć farmę. W te 13min jestem w stanie wyciągnąć 110+. Chodź nawet jak masz te 115 do 20min to tak dobrze.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Creepy startują 0:00.

4 creepy/30s.

13 minut / 2 = 26 fal

26 * 4 = 104 normalnych creepów(ranged + melee)

Od 3:00, w co 7. fali, pojawia się siege creep, co daje 3 więcej, łącznie 107 creepów.

Ty natomiast masz 110+, więc musisz zgarniać każdego creepa z linii + dodatkowo farmić hard campa, jak polecą ci Furbolgi/Centy, opcjonalnie Golemy to chuja zfarmisz, bo zejdzie ci za dużo czasu i padną creepy na linii.

Zarzuć replaya, bo coś nie widzę cię w top10 na europejskim leaderboardzie, a chociażby Dragonfist (top1 NA, all time mid), nie zrobił tyle w żadnej grze, którą oglądałem. Jemu też powiesz, że skoro gra (semi)carry mid, to powinien l2p? Druga sprawa jest taka, że nawet jak jakimś cudem masz takiego replaya, w którym farmisz we wspomnianym przez siebie tempie, to i tak za nic nie zrobisz tego czymś, co nie jest Luna/SFem/Meepem/czymkolwiek, co ma flash farm. Therefore, twój post to bezsensowna przechwałka, póki co, bez odwzorowania w rzeczywistości.

Opublikowano

Ja na początku polecam Rikiego, Phantom Assasin(jej pasyw, ktoś kto gra w dotę dłużej niż miesiąc-dwa, to myślę, że wie, o co chodzi), jak troszkę ją ogarniesz  i team nie sfeeduje wrogów, a ty już uzbierasz odpowiednią farmę i lvl, to nawet czasami ze 100hp gościa zabijesz, dzięki  jej pasywowi. Jedna z najbardziej noobskich postaci,  a to niektórzy grać nią nie umieją... Bounty Hunter. Maksuj mu jinadę i Shadow Walka, bo jak widzę, jak niektórzy nawet na 50-60lvlu w docie maksują mu shurikena to po prostu.. Najgłupsza rzecz, jaką  można zrobić, grając nim. Nie maksuj Shurikena, ewentualnie daj 1 punkt, bo skill jest na dobitkę, a nim nie zabijesz przeciwnika. Potem, gdy już masz odpowiednie Itemki(Phase Boots, Battle Fury, Desolator, Dadelus) to będziesz zadawał ogromny dmg. Pamiętaj, by uważać na to, by cię przeciwnicy nie wykryli, bo ma może mało hp, ale jaki dmg zabiera. O ile Sniperem ogarniesz farmę, to nim też można. Nim tylko klikasz ppm, i czasami ulti, a tak to  cały mecz wygląda tak:atak z right clicka, o ile kupisz mu desolator, shadow blade do escape'u. Tak jak wyżej też Drow Ranger, Viper'a.

Opublikowano

Ja na początku polecam Rikiego, Phantom Assasin(jej pasyw, ktoś kto gra w dotę dłużej niż miesiąc-dwa, to myślę, że wie, o co chodzi), jak troszkę ją ogarniesz  i team nie sfeeduje wrogów, a ty już uzbierasz odpowiednią farmę i lvl, to nawet czasami ze 100hp gościa zabijesz, dzięki  jej pasywowi. Jedna z najbardziej noobskich postaci,  a to niektórzy grać nią nie umieją... Bounty Hunter. Maksuj mu jinadę i Shadow Walka, bo jak widzę, jak niektórzy nawet na 50-60lvlu w docie maksują mu shurikena to po prostu.. Najgłupsza rzecz, jaką  można zrobić, grając nim. Nie maksuj Shurikena, ewentualnie daj 1 punkt, bo skill jest na dobitkę, a nim nie zabijesz przeciwnika. Potem, gdy już masz odpowiednie Itemki(Phase Boots, Battle Fury, Desolator, Dadelus) to będziesz zadawał ogromny dmg. Pamiętaj, by uważać na to, by cię przeciwnicy nie wykryli, bo ma może mało hp, ale jaki dmg zabiera. O ile Sniperem ogarniesz farmę, to nim też można. Nim tylko klikasz ppm, i czasami ulti, a tak to  cały mecz wygląda tak:atak z right clicka, o ile kupisz mu desolator, shadow blade do escape'u. Tak jak wyżej też Drow Ranger, Viper'a.

Ochujałeś chyba, koleś. Różnica między ludźmi twojego pokroju a ludźmi, którzy nie zostawiają Shurikena na 1 i traktują go tylko jako coś do killsteala(pomijam burst, mini stuna, bo i tak pewnie nie wiesz o co chodzi)  jest taka, że ty masz 1k mmr.

Opublikowano

Ale żeś z tym bh dowalił.

Na nim maksuje się shuriken. Czemu? Shadow walk wystarczy mieć 1lvl(bo ostatnio dostał buff) a jinada głównie spowalnia, shuriken wywala największy dmg. Jeszcze ten item build. Battle fury? Bounty Hunter to nie jest carry, tylko ganker(tak samo jak slark). Daedalus? Kryty masz, więc po co hajs marnować(lepiej już mkb).

@top

Na początek dobry jest riki, zwłaszcza na low lvl, gdzie ludzie zwykle nie używają wardów i dusta. Możesz jeszcze wraith kinga spróbować. 1 aktywna, reszta pasywy. Maksujesz stuna, potem kryty i aure. 

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...