Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką postać na start?

her0es

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem ultra noobem w docie (przynajmniej takie mam o sobie mniemanie) grałem BH 2 razy, maxowałem shuriken, miałem killa średnio co 1,5 minuty (tylko potki na mane kurierem kupowałem). Na start tak samo można robić death prophetem, co chwila harass za 1/3 hp typa a on i tak będzie stał i trzaskał creepy - na tym polega początek gry. Nawet ludzie z lola (sam jestem z lola) nie ogarniają GUI doty, co dopiero map awareness i flow hp... a potem sie budzi z ręką w nocniku i 'wtf ten bh zniknął i właśnie mnie zabił, ale jak to kryt, przecież on nie ma itemków'. Co do później to sie nie wypowiadam, jestem noobkiem z 4 czy tam 5 lvlem i dla mnie skeleton king wydaje sie op bo zrobiłem nim gre 1v5 :|

167161466687770313241.png

Opublikowano

Skeleton King to chyba właśnie jest najbardziej odpowiednia postać do 1v5 na low skillu, nawet niekoniecznie na low levelu. Buty, Armlet, BKB i opcjonalnie Deso + Maelstorm, może Aegis(Roshana raczej zrobisz solo, allies i tak prawdopodobnie bardziej ci przeszkodzą, bo zobaczą ich enemy; ty sam możesz lecieć na Smoke) i, o ile nie odstajesz w net worth od enemy, spokojnie można ich bić.

Postać mega łatwa, crit dobry, nie wymaga kosmicznej farmy, żeby coś robić w przeciwieństwie do, polecanego przez każdego, Snipera. Grunt to nie robić na nim Crystalysa/Daedalusa, bo criticale się nie stackują(tzn. wejdzie ci albo ten z passive, albo z itema, a dla raw dmg to już lepiej MKB). No i w sumie, top3 Rapier carrier. To dopiero swag. B)

Opublikowano

Haha, szczerze mówiąc, to ja nie wiem nawet co budowałem, jakieś drogie itemy z w chu dużymi statystykami, trochę kryta - ot, mentalność LoLowicza ;) Wiem że miałem też item który po aktywacji żre HP ale daje ogrom siły, miałem chyba też Mjlornira, bo dużo AS'u dawał tak mi się wydawało. Generalnie to enemy CC'ki raczej mieli, ale być nieśmiertelnym dwa razy to trochę lipa zwłaszcza jak ktoś mając Battle Fury i bijąc z tym magicznym Cleave ścina cały team w 5 sekund to mogli nie ogarnąć:P

Opublikowano

Ochujałeś chyba, koleś. Różnica między ludźmi twojego pokroju a ludźmi, którzy nie zostawiają Shurikena na 1 i traktują go tylko jako coś do killsteala(pomijam burst, mini stuna, bo i tak pewnie nie wiesz o co chodzi)  jest taka, że ty masz 1k mmr.

Ochujeć to możesz ty zaraz jak chcesz :). Różnica pomiędzy tobą a innymi podobnymi osobami do ciebie, które myślą, że shuriken zadaje niewiadomo ile dmg (tak jak np ulti liny lub liona), kupują mu dagona, bloodstone'a i myślą, że nim kokszą, to źle myślą :). To nie wiem jaki ty musisz mieć niski mmr, skoro ja mam według ciebie 1k, to ty poniżej musisz mieć.I wiem, co to mini-stun, tylko jak się myśli, że shurikenem zrobisz wiele i będziesz niewiadomo jaki dmg miał to tak jest, że ma się mmr poniżej 1k :).

Ale żeś z tym bh dowalił.

Na nim maksuje się shuriken. Czemu? Shadow walk wystarczy mieć 1lvl(bo ostatnio dostał buff) a jinada głównie spowalnia, shuriken wywala największy dmg. Jeszcze ten item build. Battle fury? Bounty Hunter to nie jest carry, tylko ganker(tak samo jak slark). Daedalus? Kryty masz, więc po co hajs marnować(lepiej już mkb).

@top

Na początek dobry jest riki, zwłaszcza na low lvl, gdzie ludzie zwykle nie używają wardów i dusta. Możesz jeszcze wraith kinga spróbować. 1 aktywna, reszta pasywy. Maksujesz stuna, potem kryty i aure. 

Z tym Shadow Walk nie wiedziałem, że coś zmienili, ale skoro niedawno to miałem prawo nie wiedzieć. HAHAHAHAHAH. Jinada "Głównie spowalnia"?Znam już twój skill i item build:

Skille: Maksować Shurikena, bo on zadaje niewiadomo jaki wielki dmg.. na ostatnim poziome jest to bodajże 300, a jak będziesz szedł w jinadę, dmg, to będzie to wiele, wiele więcej. Shuriken jest do mini-stuna, do dobitki.

Item Build: Dagon, Bloodstone i nie wiem co jeszcze..  Bounty Hunter jest gankerem, nie mówiłem, że jest carrym, a Battle Fury składa się do niewielkiego zwiększenia regen many, do obrażeń obszarowych, Deadelus jest dobry, gdyż krytyk jest co 5 sec, a z 2 krytami już zadajesz ogromny dmg. Więc to nie jest marnowanie złota.

Opublikowano

@KyniexPro

Myślałem, że po prostu niedawno zacząłeś i masz małe pojęcie o grze. Teraz stwierdzam jednak, że jesteś fucktardem, jak przystało na prawdziwego polaczka.

Ty po prostu nie umiesz grać gankerami. Kupując Battlefury zaczynasz chodzić na ganki dopiero po złożeniu, nie? No, nie musisz odpowiadać- odpowiedź jest oczywista i wszystkim znana.

Maksujesz Jinadę jako pierwszy skill- co ci to daje, 100 dmg więcej? No z*********e, #zadrość. Zresztą,jesteś przykładem tego, że polaczki to gówno.

Wyjaśnię ci tylko jedną rzecz. Pickując BH robisz to, gdy enemy ma kogoś, kogo się będzie przyjemnie zabijało. Chodząc na ganki nie liczy się to, że w teorii władujesz mu 10x Jinadę, bo w praktyce, to on ci ucieknie 5x. Chodzi o to, żeby zabić go asap i iść na kolejnego lejna.

Pominę Dagona jako "wjazd" na nas. Tak mi napisałeś, że nie wiem, chyba się k***a załamię. Oh well.. 0/10 would not read again.

@Haitz

W końcu przyszedł tu ktoś, kto myśli i nie trzyma głowy w dupie, propsy. B)

Opublikowano

Ochujeć to możesz ty zaraz jak chcesz :). Różnica pomiędzy tobą a innymi podobnymi osobami do ciebie, które myślą, że shuriken zadaje niewiadomo ile dmg (tak jak np ulti liny lub liona), kupują mu dagona, bloodstone'a i myślą, że nim kokszą, to źle myślą :). To nie wiem jaki ty musisz mieć niski mmr, skoro ja mam według ciebie 1k, to ty poniżej musisz mieć.I wiem, co to mini-stun, tylko jak się myśli, że shurikenem zrobisz wiele i będziesz niewiadomo jaki dmg miał to tak jest, że ma się mmr poniżej 1k :).

Z tym Shadow Walk nie wiedziałem, że coś zmienili, ale skoro niedawno to miałem prawo nie wiedzieć. HAHAHAHAHAH. Jinada "Głównie spowalnia"?Znam już twój skill i item build:

Skille: Maksować Shurikena, bo on zadaje niewiadomo jaki wielki dmg.. na ostatnim poziome jest to bodajże 300, a jak będziesz szedł w jinadę, dmg, to będzie to wiele, wiele więcej. Shuriken jest do mini-stuna, do dobitki.

Item Build: Dagon, Bloodstone i nie wiem co jeszcze..  Bounty Hunter jest gankerem, nie mówiłem, że jest carrym, a Battle Fury składa się do niewielkiego zwiększenia regen many, do obrażeń obszarowych, Deadelus jest dobry, gdyż krytyk jest co 5 sec, a z 2 krytami już zadajesz ogromny dmg. Więc to nie jest marnowanie złota.

Wtf koleś. 

Ja zawsze maksuje shuriken a potem jinadę. Itemy: drum, phase, deso i ew. urna i medalion dla regeneracji. Dla mnie battlefury nie jest użyteczne. Jinada JEST do spowalniania(przynajmniej na początku). W 15 min raczej nie wyfarmisz desolatora, którym zwiększysz potencjał tego skilla. Btw. po co ci obszarowe dla takiego gankera? Weź odinstaluj dote i zacznij grać w lola.

graphic.png

Opublikowano

Dziki nie spinaj już, bo sam pokazujesz jakim jesteś "Polaczkiem". Co do tematu to lycan / furion / pl fajni splitpusherzy.

76561197996037016.png

Opublikowano

Sniper jak dla mnie the best na początek ;]

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Dziki nie spinaj już, bo sam pokazujesz jakim jesteś "Polaczkiem". Co do tematu to lycan / furion / pl fajni splitpusherzy.

Wy za to pokazujecie, że jesteście po prostu ograniczeni. 100 h gry w Dotę i mówisz o splitpushu? Co ty wiesz o splitpushu? Tyle, co gimnazjalista o cyckach. Typ na pewno nie umie farmić, a ty polecasz mu postać, która bez dużej farmy(~15k golda) jest niczym i ma zerowy wpływ na grę.

Opublikowano

Najlepszy range splitpusher - furion. TP do dowolnego punktu do mapy, łatwe last hity, jest bardzo uniwersalny bo możesz się robić pod full push (necro3, maelstrom itp) albo odrazu lecisz phase + orchid i gankujesz na całej mapie.

Tylko weź nie klifuj, błagam.

@dziki

Zwróć uwagę, że nie tylko on nie umie grać ale też 90 % typów, z którymi będzie grał. Pewnie, czasami trafi się smurf i lepiej od początku uczyć się dobrych buildów i zachowań, ale od czegoś trzeba zacząć :P. Ile razy robiłem battlefury na BH zanim zrozumiałem ze to największe gówno ever.

Opublikowano

Najlepszy range splitpusher - furion. TP do dowolnego punktu do mapy, łatwe last hity, jest bardzo uniwersalny bo możesz się robić pod full push (necro3, maelstrom itp) albo odrazu lecisz phase + orchid i gankujesz na całej mapie.

Tylko weź nie klifuj, błagam.

@dziki

Zwróć uwagę, że nie tylko on nie umie grać ale też 90 % typów, z którymi będzie grał. Pewnie, czasami trafi się smurf i lepiej od początku uczyć się dobrych buildów i zachowań, ale od czegoś trzeba zacząć :P. Ile razy robiłem battlefury na BH zanim zrozumiałem ze to największe gówno ever.

No wiem, skillowo to raczej po równo będą porozkładani w teamach, ale ludzie powinni dążyć do tego, żeby szybko ogarnąć podstawy, bo potem zdarzają się gry, w których mam Juggernauta pod Battlefury i Vlada ze 170 cs w 50 minut. Poza tym, łatwiej wygrywać jak umiesz/masz/ogarniasz coś, czego enemy nie.

Na low levelu nie musisz umieć robić teamfightów, tam wystarczy mieć przewagę jak nie w farmie, to w postaci, która nie jest aż tak zależna od niej. A jak koleś poleca na początek Snipera/PLa, to sorry- rozkładam ręce. Jak ktoś chce grać dobrym carry na początku, to niech gra Drow Ranger, która ma wszystko, czego potrzeba- mało skomplikowane skille, dość dobry skillset, duży range, dobry slow, dobry push, duży damage no i nie wymaga itemów, a escape ma taki sam, jak Sniper- żaden. Win/win?

Dlaczego Drow, a nie Sniper? Dlatego:

Drow 16lvl:

w/ PT(1400)

DPS: 270

w/ PT(1400)+MOM(1900)

DPS: 368

w/ PT(1400)+MOM(1900)+SHADOWBLADE(3000)

DPS: 451

w/ PT(1400)+MOM(1900)+SHADOWBLADE(3000)+DAEDALUS(5500)

DPS: 869

Sniper 16lvl:

w/ PT(1400)

DPS: 150

w/ PT(1400)+MOM(1900)

DPS: 224

w/ PT(1400)+MOM(1900)+SHADOWBLADE(3000)

DPS: 290

w/ PT(1400)+MOM(1900)+SHADOWBLADE(3000)+DAEDALUS(5500)

DPS: 581

Jak widać Sniper nie oferuje kompletnie nic poza dość przeciętnym ulti, większym zasięgiem i bashem(zamiast którego Drow ma aoe silence i knockback).

Na 16 levelu Drow, z tymi samymi itemami, robi 149% DPSu Snipera. Zasięg Snipera wychodzi na + wtedy, kiedy masz kogoś dobijać, albo gdy nie zdążyłeś dołączyć do swoich w momencie rozpoczęcia TF. Pytanie jest tylko jedno- po co grasz carrym, skoro nie ma cię w TF?

"Ale Sniper ma imba range i nie padniesz w TF"- jak się c*****o ustawisz, to i Sniperem padniesz. Stąd ludzie nie kończą gier xx/0/xx. Marny argument. Poza tym, nierealne jest ustawienie się tak, żeby mieć 100% pewność, że nie padniesz(pomijając przewagę nad enemy, bo wtedy możesz stać na front line i przeżyć).

Opublikowano

Zagrałem kilka razy sniperem- wydaje mi się dość useless, chyba że kupiłbym coś na regen many i spamował ultem co te 10 sekund czy ile. Już lepszą opcją wydaje mi się vengeful spirit, ale jestem bobem, więc piszę tylko co zaobserwowałem po tych 27h grania ;)

Opublikowano

Jest dla ciebie nadzieja.

VS to bardziej support, nie ma większego sensu grać pod carry.  Szczególnie, że fajnie się nią gankuje.

Opublikowano

Oglądałem pare streamów więc właśnie widziałem. Jestem z lola więc moje wyobrażenie supporta to głównie lane support, a w docie wiem, że to zależy od picku. Lane supportem mógłbym grać, za roam wolę się nie brać, nie ogarnę flow'u expa, i mój team nie ogarnie mojego ganku - wyjdzie kupa.

Czy Sven / Jugg / Razor / Zeus / KOTL są dobrymi postaciami do ogarniania na początek? KOTL interesuje mnie raczej jako nuker, choć wiem, że jest supportem - to jego ult prawdopodobnie robi mega zamieszanie na low lvlach...

Opublikowano

Co do Kotola, to przeczytaj jeden z moich postów w tym temacie.

Na Svena lecisz buty -> Mask of Madness -> BKB -> Crit, od BKB możesz się bić w opór z ulti. W cleave daj po zmaksowaniu stuna i buffa.

Odnośnie Juggernauta to samo, co z Kotolem; nie buduj Battlefury/Vladimir's Offering

Razor to jest tak z*****a postać, że nią nie musisz ogarniać niczego. Rzucasz linka na enemy i ogień. Rush Aghanima(+Refresher's Orb) i na ulti kasujesz towery.

Zeusem to możesz wszystko poskładać. Aghanim(dmg na ulti), Bloodstone(życie/mana), Dagon(single target burst, jak nie mają BKB), Refresher's Orb.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...