Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aldnoah.Zero

TheMadMan9512

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

674441406413777987022.jpg

Typ widowni: Seinen
Gatunek: Akcja, Sci-Fi
Tematyka: Mecha
Rok produkcji: 2014
Status: Emitowane
Odcinki: 12
Klasyfikacja wiekowa: +13

Opis:

W roku 1972, misja Apollo 17 odkryła na księżycu bramę czasoprzestrzenną pozwalającą na szybką podróż między Ziemią a Marsem. Wkrótce wybucha wojna między dwoma planetami – na powierzchni Ziemi lądują Marsjańscy żołnierze za sterami wielkich, stalowych gigantów, mając tylko jeden cel: doszczętnie wytępić całą ludzkość. 

Twórcą jest Gen Urobuchi. Pracował on nad takimi tytułami jak Fate/Zero, Psycho-Pass, Blassreiter czy choćby znany lub nie, Phantom: Requiem for the Phantom. Anime będzie jedne z lepszych o ile nie top obecnego sezonu, dodać też warto, że za muzykę odpowiada Hiroyuki Sawano, który robił genialne soundtracki dla Shineki no KyojinAo no Exorcist, Guilty Crown czy Kill la Kill.

Polecam oglądać, fabuła całkiem ciekawa, kreska również, animacje genialne (przynajmniej w pierwszych epach), a sami bohaterowie też źli nie są. Cel tematu jest czysto informacyjny, ale możemy tu też dyskutować. Zatem do boju!

PL:

http://anime-odcinki.pl/articles.php?article_id=645

ENG:

http://animefake.com/online/aldnoah-zero

417711489342956987022.png

Opublikowano

Sam od siebie dodam, ze kreska nawet jest przyjemna. Dodatkowo miłośnicy historii związanych z sf/kosmosem będą zadowoleni. Wygląd mechów też przyciąga uwagę. - Nie są jakieś szkaradne.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

wszystko cudnie piknie ładnie póki co chyba miejsce 1 w sezonie

tylko taki 'wtf' pod koniec 7 epa, ten nasz mc przechodzi sam siebie chyba..

ja tu nie myśle o niczym innym jak o ponownym spotkaniu a nasz mc zrobił takie wth... nie wierzę

ale zawsze mogą go wyciągnąć w następnym epie więc uff

Opublikowano

wszystko cudnie piknie ładnie póki co chyba miejsce 1 w sezonie

tylko taki 'wtf' pod koniec 7 epa, ten nasz mc przechodzi sam siebie chyba..

ja tu nie myśle o niczym innym jak o ponownym spotkaniu a nasz mc zrobił takie wth... nie wierzę

ale zawsze mogą go wyciągnąć w następnym epie więc uff

Gdzieś pisałem, że dobrze by było gdyby utrzymali chociaż ten sam poziom co na początku przez resztę odcinków.

Cóz.. Po tym co widziałem w siódmym epie mam tylko ochotę na więcej. Nie spodziewałem się, że poziom może pójść w górę.

Jednak Gen Urobuchi i Sawano to jest mieszanka wybuchowa :)

Końcówka zajebista moim zdaniem, myślisz że widziałeś już wszystko co mają do zaoferowania w tym anime, a tu nagle taki zwrot że chce się od razu następnego epa. Na plus oczywiście.

Opublikowano

Chcę się za to zabrać, możecie mi wypisać jakieś plusy i minusy? Bo słyszałem, że strasznie przewidywalne.

League of Legends Borson I Mocny

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

F5

@1361622928-U485574.pngBorson.

Jeśli po 9 epie ktoś twierdzi, że anime jest przewidywalne to nie wiem co takiego człowieka może zadowolić.

Wracając do tematu, w ostatnim epie brak jest walk, a mimo to zrobili kosę fabularną. Ciekaw jestem jak z tego wybrną.

Księżniczka została zabita!!! Pod prysznicem!!!!!!!!! Statek bojowy zapadł w sen razem z księżniczką!!! OLA BOGA@!@!@#$!$!@#$!#!@!

Na plus. :D

Opublikowano

Księżniczka została zabita!!! Pod prysznicem!!!!!!!!! Statek bojowy zapadł w sen razem z księżniczką!!! OLA BOGA@!@!@#$!$!@#$!#!@!

Na plus. :D

Niestety się rozczarujemy. Zobacz zapowiedź.

Na minus ;(

Opublikowano

Niestety się rozczarujemy. Zobacz zapowiedź.

Na minus ;(

Nie chczem, ale trzeba przyznać, że poziom spada.

Miało być tak pięknie i przez te wygórowane oczekiwania teraz mam niesmak.

Jak to selweron napisał, lepiej oglądać średnią serię, która ma wzloty aniżeli dobrą serię gdzie poziom w jakimś okresie spada bo się człowiek zwyczajnie zawodzi.

Buh, znowu nie mam co oglądać ;(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżam.

// Jak tam się podobało zakończenie? :)

Ja wystawiłem mimo wszystko 9/10

głównie przez to, że Inaho i księżniczka zostali zabici, a tego się raczej nie spodziewałem. (+)

Drugi sezon w 2015, aww yeah!

Opublikowano

To co oni odjebali w ostatnim odcinku... Miazga.

Leci 10/10... Piękna kreska, z*******a fabuła, muza dobra... Czego chcieć więcej? ;)

Jak dla mnie anime sezonu :)

Opublikowano

Jedna z najlepszych serii sezonu. Zakończenie dobre, ale raczej tego tak nie zostawią. 

Nie dość, że widać w ostatniej scenie statek odlatujący z tego zamku, to jeszcze można się pokusić o to, że księżniczka będzie mogła przeżyć. - Amnezja itp. Koncept z innego forum, ale bardzo prawdopodobny. Poniekąd pozostaje kwestia głównego bohatera. Pomarańczowy niby postrzelony, więc mogli zrobić, by przeżył i zaczęłaby się walka z nietoperzem ze względu na "śmierć" Ass i zdradę.. Ewentualnie nekrofil-nietoperz stanie się mścicielem.

Opublikowano

Jedna z najlepszych serii sezonu. Zakończenie dobre, ale raczej tego tak nie zostawią. 

Nie dość, że widać w ostatniej scenie statek odlatujący z tego zamku, to jeszcze można się pokusić o to, że księżniczka będzie mogła przeżyć. - Amnezja itp. Koncept z innego forum, ale bardzo prawdopodobny. Poniekąd pozostaje kwestia głównego bohatera. Pomarańczowy niby postrzelony, więc mogli zrobić, by przeżył i zaczęłaby się walka z nietoperzem ze względu na "śmierć" Ass i zdradę.. Ewentualnie nekrofil-nietoperz stanie się mścicielem.

Jak go nie uśmiercą w s2 to automatycznie daję -2 do oceny. Nie cierpię tego ćwoka.

Co do księżniczki i Inaho, oboje zostali postrzeleni z czego Inaho dostał najprawdopodobniej head'a, księżniczka zaś zdążyła sobie kask założyć no i jej ciała nie znaleziono więc śmiem twierdzić, że rzeczywiście przeżyła lub najzwyczajniej w świecie Slaine wziął jej zwłoki do swoich niecnych celów.

Btw, Urobuchi niby zakończył pisanie skryptów na 3cim epie, a wszystko przybrało taki obrót, że aż nie chce mi się w to wierzyć. Typowe zakończenie Urobutchera. xD

#Edit 28-09-2014 12:11

Nowe wieści z reddit'a!

Angielski wymagany.

Treść tematu:

314821411898857987022.png

Komentarz:

822091411898857987022.png

So true xD

Link do tematu znajdziecie tutaj

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wlasciwie, to ep 12 wygląda jak jakieś złe zakończenie VN. Mógłbym skłonić się ku hipotezie, ze

że ep 12 nigdy się nie wydarzył i s2 zaczniemy od ep 11.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...