Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk zewnętrzny nie działa .

TheEllerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Kupiłem rok temu dysk zewnętrzny firmy Seagate 500 Gb, działał jakoś przez 2 miesiące po czym wszystkie komputery kompletnie przestały go czytać . Teraz po 2 latach bez używania go wyciągnąłem go i czyta go komputer z systemem Win 7 a na xp go nie chciał czytać, jedynie co jest problemem to gdy go włączam, dioda się świeci a w komputerze wyskakuje okno do sformatowania go . nie chcę go za bardzo formatować, bo mam tam zdjęcia, których nigdzie nie mam zgranych, jedynie co mnie zastanawia, to nie jestem pewny czy system plików w nim był RAW . Nie wiem co to oznacza, ale gdzieś przeczytałem, że taki system dla windowsa nie jest czytelny, a zmienia się gdy się uszkodzi . pisali też, że da się go naprawić jakimiś programami takimi jak PartitionGuru, albo TestDisk, ale wszystkie pokazują błąd partycji, nie wiem co mam zrobić dalej, proszę o pomoc, bo nie chcę stracić plików z tego dysku a nie znam się za bardzo na tym :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...