Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Cheaty multiplayer

_eMek_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Dzisiaj grałem na pewnym serwerze minecraft. Gram, jest ładny spawn itp. Wychodzę a godzine później wbijam ponownie i patrze że cały spawn rozwalony, ogólnie wszystko i pytam się o co chodzi!? Odpisuje mi pewien gracz że "Te gracze go wkurzyli i rozwalił im serwer" Uprzedzam to nie był admin tylko gracz który dał sobie Opa tajnym programem i robił wszystko! Również mi wręczył admina. Gdy się pytałem o program napisał że go nie poda. Gdybyście wiedzieli co to za program w którym "Można dać sobie admina na multi" piszcie w komentarzach! :)

Opublikowano

Ja miałem podobną sytuację, lecz on na moich oczach na spawnie zrespił withera i rozwalał nim spawna. Mówił, że w bukkicie jest ukryta komenda, ale op'a mi nie dał. ;-;

Podpinam się do tematu!

Gość Majoreq.
Opublikowano

Ataki DDoS na serwery. Jest to karane wg. Prawa Polskiego. Jest to atak cheaterski. Po więcej informacji zapraszam na PW.

//Edit: Za DDoS'y jest ~5 lat pozbawienia wolności.

Opublikowano

Nie ma ukrytych sposobów na nadanie nieuprawnionemu użytkownikowi praw administracyjnych!

Ale jest możliwość wyłapania dziury w serwerze przez którą można wysłać polecenie do konsoli tak by je zrealizowała, atak DoS lub DDoS są nie skuteczne, zapychają tylko slot'y i znacznie spowalniają łącze, ale nic się nie dzieje więcej. Serwer na którym grałeś prawdopodobnie miał złą konfigurację, a gracz to wykorzystał. Tyle.

Co do DoS'ów odradzam, bo jest to dla administratora uciążliwe. Po każdym DoS'ie trzeba sprawdzić wszystkie połączenia, skanować sieć, wykonać kopię plików i od nowa postawić maszynę, oraz załatać dziury. Jest to strata dla serwerowni rzędu od 10000 do nawet 1000000000 w przypadku wysoko zarabiających stron/serwerów MC.

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Opublikowano

Ataki DDoS na serwery. Jest to karane wg. Prawa Polskiego. Jest to atak cheaterski. Po więcej informacji zapraszam na PW.

//Edit: Za DDoS'y jest ~5 lat pozbawienia wolności.

Zgadzam się, lecz wątpię aby była taka kara ale nie będę się kłócił, ponieważ być może i się mylę.

- Da radę tylko atak DDoS, a nie jakiś cheat.

W tym przypadku możliwe jest to, że był to administrator pod przykrywką lub dał temu Graczu tego operatora.

Prywatnie nie polecam używać cheatów itp.

Q7UQgWE.png

Opublikowano

U mnie na serwie wbił gracz o nicku ActimelPL ten nup z polandcraft dał sobie jakoś opa i mi serwa rozwalił patrze w opach a tam ActimelPL dał sobie opa niby jak -,-

Opublikowano

Wystarczy, że ktoś wchodzi na jakiś serwer, rejestruję się i spamuje ip swojego. To właściciele tamtego serwera mają w logach z jakiego hasła się zalogował i wbijają o takim nicku na taki serwer, bo hasło już znają. Żadnych innych exploitów nie ma.

No chyba, że jakiś plugin z backdoorem.

Opublikowano

No w świetle prawa ataki DDoS i DoS w polsce są zabronione, lecz i tak sporo osób tak robi.. za złapanie takigo DDoS'era można dostać do 5 tyś. zł. Sam nie polecam robienie takich ataków.
Wiem jeszcze jedno, jeżeli wykonasz atak DDoS lub DoS na serwer Premium to jest to gorzej karane niż na non-premium. 

Ale lecz tak bardzo chcesz i nie boisz się kary, to proszę : http://www.youtube.com/watch?v=HmWiLwUsrWI - Link do filmiku YouTube gdzie koleś pokazuje jak to się robi.

A programów w sieci do DoS jest pełno , większość nie działa i jest zawirusowana. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...