Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wbijanie kamyków many i ulepszanie

Barretta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jest jakiś sposób na kamienie many i ulepszanie? :)

Czy po prostu wbije się albo nie?

Bo np w 4 story była zasada w ulepszaniu że nie wbija się z parzystych, to jest coś podobnego tu?

I czy zawsze jak kamyk jest o co najmniej o 20lv więcej to się wbije?

Opublikowano

Do manastone jedynie mogą Ci pomóc supplementy zwiększające szansę o 5%, 10% i 15% (w zależności od tego który wybierzesz) jednak przy end-gameowych jest to droga sprawa. Ewentualnie możesz starać się zdobyć 100% (czasem wpadają z evnetów, raz na jakiś czas są w ofercie Item Shopu).

Do ulepszania przy pomocy enchant stone możesz się wspomóc tylko supplementami (patrz wyżej).

Oczywiście jest masa teorii, że najlepiej się wbija manastone w nocy o północy koło shugo w stolicy frakcji, czy w samym środku end-game instancji albo podczas PvP na safe zonie o ile w ciągu ostatnich 10s ktoś obok padł - ilu ludzi z bujną wyobraźnią tyle jest teorii "a bo mi weszły wszystkie jak robiłem w ten sposób! to musi tak działać!). Jest to tak naprawdę czysty przypadek i albo Ci wejdzie, albo nie. Jeden spali 100kk i ma item na +15, a drugi wyda 2.5kkk i wciąż stoi na +10.

Kamień enchantujący z różnicą 20lvl do góry ma większe szanse ale nie jest powiedziane, że na pewno wejdzie.

Opublikowano

Bzdura, w każdej grze gracze wymyślają sobie swoje teorie na ulepszania czy pieczętowania kamykami.. Więc tak jak kolega wyżej pisze , ile graczy tyle teorii, lecz taka prawda że jest to losowe bądź procentowe.. I albo wejdzie albo spali :) 

Tyle ode mnie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...