Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop czy stacjonarka ?

Anon1m0wy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko dziś proszę każdego o swoją opinie oraz na odpowiedz na jedno moje pytanie. Otóż nie potrafię się zdecydować co wybrać czy laptopa czy komputer stacjonarny. Ogólnie nie gram sporo w gry jak już to od czasu do czas dla odmiany na co dzień zajmuje się programowanie no i tworzeniem muzyki (fl studio) no i nwm co wybrać dodam że u mnie jak odpalę komputer/laptop rano to wyłączę dopiero na wieczór lub w nocy, i boje się że bo laptop na razie jest nowy ale wiadomo wiecznie nie będzie i jak juz bedzie miał troche to boje się nie nie wytrzyma od rana do wieczora i się będzie przegrzewał, a komputer jednak nie bo ma dobre chłodzenie. Napiszcie też co wy wolicie czy laptop czy pc. Rozwinięte i wyczerpujące wypowiedzi dostana lajki. 

Opublikowano

Jeżeli dużo wyjeżdżasz, lub pojedziesz gdzieś do rodziny i będzie ci sie nudzić to zawsze mozesz wziac laptopa ;) a jak nie to lepsza stacjonarka.

Ja osobiście wole laptopa. :)

Opublikowano

To wszystko zależy od twojego trybu życia, jak można wywnioskować z tekstu który napisałeś, od rana do wieczora siedzisz na kompie (mam rozumieć, że w domu). Więc w twoim wypadku brałbym komputer stacjonarny. Co do laptopa to możesz brać tylko i wyłącznie jak podróżujesz, a nie jak siedzisz w domu. Tak btw. To laptop po 1-2lat zaczyna się pieprzyć z chłodzeniem, i nie jest taki wydajny jak na początku, natomiast komputer stacjonarny cały czas utrzymuję taką samą moc jak miał przy zakupie.

Opublikowano

Jak w przenośni?
To siedzisz czy nie?
Czy grasz w gry?
Bo jeśli grasz w gry to zdecydowanie stacjonarka, ale jeśli nie to zdecydowanie laptop.
Są wady i zalety każdego stanowiska.
Komputera łatwo nie przeniesiesz do innego pokoju (no znaczy łatwo ale nie tak jak laptopa).
A laptop jest droższy od komputera. Bo powiedzmy że płacisz za mobilność.

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

chodzi o to że zdarza się że odpalę komputer rano i wykonuje pracę i robie dłuższą przerwe 2/3h i tp lub wchodzi ktoś z rodziny na kompa wiec on tak chodzi cały dzień 

Opublikowano

Miałem lapka i nigdy więcej w życiu :D Stacjonara za kilka lat możesz zmodernizować i jedziesz dalej bo z lapkiem to nie bardzo. Na początek trzeba włożyć troche kasy jak miałeś laptopa bo monitor, system i inne pierdoły... Ogółem wolę stacjonarkę :)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Ostatnio zmienialem komputer i wybrałem laptopa. Czy jestem zadowolony? Raczej tak bo gdzie sobie nie pójdę to mogę go zabrać, ale za te 3k to miałbym taką skrzynkę, że ahh ;p

Ale coś za coś.. Gdybym miał wybierać jeszcze raz to postąpiłbym tak samo.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Czyli siedzisz caly czas w domu jak korzystasz z pc, zajmujesz sie tworzeniem muzyki i programowaniem, co moze wymusic czeste instalowanie plikow z pendrive'ow, dyskow przenosnych etc. - wiadomo, ze w PC bedzie to wygodniejsze z powodu latwego modyfikowania portow jakie mamy w PC, no i wiekszej ilosci tych portow... 

W TWOIM przypadku zdecydowanie komputer stacjonarny.

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

To już jest pewne!
Bierz stacjonarkę!
A jak chcesz mieć laptopo-stacjonarkę....
To kup All-In-One  :)

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Sam zajmuję się kodowaniem stron internetowych i wybrałem laptopa, jestem w 100% zadowolony.

Stacjonarnego do programowania nie wybrałbym nigdy  :)

Laptop nie trzyma przy biurku jak stacjonarny i można gdzieś wyjść.

Spotkasz się z różnymi opiniami jeżeli chodzi o typ maszynki :P

Opublikowano

Stacjonarka = Moc
Laptop = Mobilność

Niech autor tematu już sam wybierze, bo to są zdania podzielone i nigdy się nie dowie co kupić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...