Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki język dla początkującego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki język programowania dla początkującego + podacie jakiś kurs

Opublikowano

Acha i jak jest mozliwosc to po polsku jak nie ma to poradzę sobiw z problemami po angielsku poziom gówniany ( gimbaza xD b2 skonczony teraz c1)

Opublikowano

to ze java jest multiplatformowa to nie znaczy ze jest zajebista, to jakby powiedziec o analu ze to idealny rodzaj seksu bo mozna ruchac tak faceta i kobiete lol xD na poczatek wez jakis latwy jezyk, nie wiem, LOGO (XDDD), pascala, moze jakis python?

WTF? Słaby troll.

Pascal to tak jak powiedzieć ze wiek nie gra roli i 80 latka jest idealna dla każdego.

OT po polsku uh pewno coss znajdziesz ale nie bd googlować za ciebie. Ucz się angielskiego.

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Opublikowano

c++ bo:

1. musisz sam naprawiać swoje błędy, kompilator nie narzuci Ci jak masz rozwiązać problem

2. po C++ łatwo przenieś się na inny język

3. dzieki niemu sie dowiesz czy programowanie jest dla ciebie

<>

Opublikowano

1. musisz sam naprawiać swoje błędy, kompilator nie narzuci Ci jak masz rozwiązać problem

A jaki narzuca? W jaki sposób kompilator może 'narzucić' rozwiązanie problemu?

708121422388637873334.png

Opublikowano

A jaki narzuca? W jaki sposób kompilator może 'narzucić' rozwiązanie problemu?

trochę się przejęzyczyłem, miałem na myśli bardziej, że np. Eclipse sam narzuca Ci rozwiązanie, ja wole sam naprawiać swoje błędy w kodzie

<>

Opublikowano

o, jeszcze brainfuck jest elementarny, masztam przesuwanie wskaznika na rejestr w lewo/prawo, dodawanie i odejmowanie wartosci z rejestru i wypisywanie/wczytywanie do danego rejestru, typowy jezyk algorytmiczny, ktory kladzie nacisk na myslenie programistyczne a nie na opanowywanie skladni (bo ma tylko 8 komend)

Opublikowano

Czyli nie ma nawet napisanej linijki w której jest błąd jak tak to nie dla mnie c++ bo zaczynam z programowaniem dopiero

c++ bo:

2. po C++ łatwo przenieś się na inny język

3. dzieki niemu sie dowiesz czy programowanie jest dla ciebie

Opublikowano

Czyli nie ma nawet napisanej linijki w której jest błąd jak tak to nie dla mnie c++ bo zaczynam z programowaniem dopiero

co ty robisz, masz w hobby pawn, c++, lua, autoit, znasz 4 jezyki programowania lol xD

pawn podobny do c++ bardzo jest, wiec jesli pisales pluginy amxx to c++ przyjdzie ci z latwoscia

Opublikowano

Praktycznie każdy kompilator, gdy wystąpi błąd, wskazuje miejsce gdzie ten błąd wystąpił. Nie wiem dlaczego @sensus12 interpretuje podpowiedzi jako minus... Może istnieją osoby lubiące szukać błędów na własną ręke i szarpać sobie nerwy, ale dobre IDE, z mojego punktu widzenia, może na prawdę programiście pomóc. I tutaj kiedyś napisałem dlaczego java

Opublikowano

wiesz gdzie jest błąd, ale musisz sam wiedzieć jak go rozwiązać(zawsze google pomoże), a np. w javie najeżdżasz na błąd i pokazują ci sie proponowane podpowiedzi do naprawy.

<>

Opublikowano
wiesz gdzie jest błąd, ale musisz sam wiedzieć jak go rozwiązać(zawsze google pomoże), a np. w javie najeżdżasz na błąd i pokazują ci sie proponowane podpowiedzi do naprawy.

W jakim ty świecie żyjesz

I co to ma do języka?

Opublikowano

W takiej sytuacji to już nie jest język, ale IDE. Jeśli tak bardzo chcesz samemu szukać błędów to otwórz notatnik. Nie widzę związku z językiem - do C i C++ też istnieją rozwinięte IDE. Nadal nie rozumiem dlaczego to ma być minus, możesz wyjaśnić? Co jest złego w tym, że szybciej się rozwiązuje problemy?

Opublikowano

C++ cos kiedys zacząłem pawn pisałem pluginy do cs lua questy metin autoit tez sie bawiłem i vb

co ty robisz, masz w hobby pawn, c++, lua, autoit, znasz 4 jezyki programowania lol xD

pawn podobny do c++ bardzo jest, wiec jesli pisales pluginy amxx to c++ przyjdzie ci z latwoscia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...