Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 okna aktywne jednocześnie

Namegar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da sie zrobić tak aby były wlączone 2 okna jednocześnie i były one aktywne ?  Przykład : Chce na jednym monitorze grać w Duel of Champions a na drugim w coś na necie ponieważ w DoC gra sie tylko myszką a tamto drugie na klawiaturze.

Opublikowano

Z grami może być problem. Niektóre pozycje takie coś umożliwiają, ale w większości przypadków gdy klikniesz coś na drugim monitorze (gdy jednocześnie na pierwszym leci jakaś gra w trybie fullscreen), to ta pierwsza gra się minimalizuje. Wystarczy ustawić tryb w oknie i rozdziałke odpowiednią (w moim przypadku 1920x1080), okno będzie na całym ekranie ale będzie widać pasek start itp. Wtedy można grać np. w dwie gry jednocześnie.

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Chodzi mi o to żeby dało się np strzałkami ruszać w innej grze a w drugiej klikać myszką normalnie żeby w tamtej grze dalo się ciagle ruszac

Opublikowano

Boty tak działają czyli normalnie da się tak zrobić bez problemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

napisać sobie program  wystarczy,  prosty w Autoit czy C++ wysyłający konkretne polecenia do konkretnego okna

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nie znam żadnego programu do tego, jednak można łatwo to zrobić bez niego. Też tak robię, że gram w coś na 1 monitorze a na 2 mam czat/przeglądarke itp.

Ustaw sobie w grze, żeby była w oknie lub w tzw. "fałszywym fullscreenie". Włącz przeglądarkę z grą i przeciągnij na drugi monitor.

Podczas gdy Twoja tura w DoC'u się skończyła, naciśnij alt+tab i graj na przeglądarce, jak znowu będzie Twoja tura, myszką klikasz gdziekolwiek na grę i grasz dalej.

Dla ułatwienia przełączania w myszce pod jednym przyciskiem mam macro, żeby samo nadusiło alt+tab, łatwiej się przełączać np. pomiędzy przeglądarkami, czy folderami.

Nie jest to może jakiś profesjonalny sposób, ale jeden z najłatwiejszych i najprostszych. Ja tego używam od paru miesięcy i mocno upraszcza korzystanie z innych aplikacji czy przeglądarki podczas gry.

Opublikowano

przecież wszyscy tak używają dwóch monitorów, więc nic nowego nie odkryłeś ,do tego służył drugi monitor zawsze

wystarczy pomyśleć i pokombinować a opcja zadziała nawet przy aplikacjach pełnoekranowych

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Opcja nie dziala na full ekranowych bo z kazdym kliknieciem w przegladarke sie minimalizuje .. co do tego grania w doca to ja tak robie ale chodzi mi o to ze 2 naraz byly ponieważ  np ja gram w doca a chcialbym jak moj brat obok gral cos na klawie itp

Opublikowano

to sobie  odpuść takie coś, windows jest z reguły głupszy niż widać i nie dostosuje się do twojego widzimisię i pozwala używać TYLKO JEDNEGO EKRANU W DANYM MOMENCIE

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...