Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Reset i Blue Screen

mike700v

Pytanie

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu komputer się resetuje. Nie ważne czy gram, czy przeglądam strony a tu myk niebieski ekran z odliczaniem i pełno napisów których nawet nie zdążam przeczytać. Kiedyś zdarzało się to np raz na 2-3 miechy a od 2 dni dzieje się to bardzo często, dziś 2 razy. Czytałem troche że może być to spowodowane przegrzewaniem się kompa, ale śmiem wątpić że komp mi się grzeje na fb a na bf4 nie.. Przeczyściłem trochę z kurzu ale czuje że to nie pomoże. 

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

z darmowych na 30 dni to AVG...ale jeśli chcesz taki "najlepszy" antywirus to polecam ci kupić prawdzie AVG nie z tej strony tylko takie na pendrive.Antywirus serio mocny bo żadnen inny nie znalazł mi 36 wirusów na raz.

Każdy ma inną opinię. Jeden powie, że Kaspersky jest najlepszy, a jeden powie, że Avast jest najlepszy.

No nie wiem, przecież jest podany błąd. W interetach pisze że to coś związane z grafiką lub antywirusem.

Zostaw komputer na noc i niech przeskanuje cały dysk.

A jak nie chcesz się z tym bawić ro rób format.

Gość kamil40013
Opublikowano

cdd.dll to plik obrazujący błąd ramu. Masz albo stary sterownik albo przeciążasz ją

Jeżeli uważasz, że to RAM, to sprawdź ustawienia RAMu w BIOSie, czy są odpowiednie dla posiadanych kości.

Zapuść memtesta na kilka godzin, jak wykaże błędy, to znaczy, że masz walnięte pamięci RAM.

Jeden błąd może mieć wiele przyczyń, staraj się je wykluczyć po kolei.

Gość kamil40013
Opublikowano

Podaj kod błędu z BlueScreen'a, bez tego ciężko jest określić na czym polega twój problem.

Gość kamil40013
Opublikowano

Zrobiłem pełne skanowanie avastem, wyszło kilkanaście wirusów "groźnych" i jak narazie ani jednego BlueScreena ;) A co do pamięci RAM to jest taki myk że ona ma częstotliwość 1600Mhz a moja płytka obsługuje 1333 ;c Ale mam tego kompa juz z 2 lata i jak na razie nie było z tym żadnego problemu

RAM dostosuje się do twojej płyty głównej, ale jego pełna moc nie jest wykorzystana gdyż teraz pracuje na 1333mhz na 1600mhz możliwe. Obserwuj dalej, czy nie występuje BSoD.

Gość kamil40013
Opublikowano

np. Nagraj film, a następnie uchwyć odpowiednią klatkę.

Opublikowano

No dobra, a jaki antywirus polecasz? Aktualnie używam avasta ale on ostatnio coraz bardziej mi się nie podoba. Myślałem nad Kaspersky, i chyba go dziś zainstaluje.

z darmowych na 30 dni to AVG...ale jeśli chcesz taki "najlepszy" antywirus to polecam ci kupić prawdzie AVG nie z tej strony tylko takie na pendrive.Antywirus serio mocny bo żadnen inny nie znalazł mi 36 wirusów na raz.

Opublikowano

No dobra przeskanuje... A jeżeli nic nie wykryje i będę musiał robić formata, to mogę pozabierać ze sobą kilka gierek? Nie będą zainfekowane tym gównem?  Na internecie mam limit i nie chcę mi się pobierać wszystkiego od nowa ;c

Opublikowano

No dobra, a jaki antywirus polecasz? Aktualnie używam avasta ale on ostatnio coraz bardziej mi się nie podoba. Myślałem nad Kaspersky, i chyba go dziś zainstaluje.

Gość kamil40013
Opublikowano

Ja osobiście używam ESET'a

Skanowania i tak nie wykonasz z Windows'a jeżeli BSOD dalej występuje. Więc musisz odpalić inny system z płyty.

Opublikowano

Zrobiłem pełne skanowanie avastem, wyszło kilkanaście wirusów "groźnych" i jak narazie ani jednego BlueScreena ;) A co do pamięci RAM to jest taki myk że ona ma częstotliwość 1600Mhz a moja płytka obsługuje 1333 ;c Ale mam tego kompa juz z 2 lata i jak na razie nie było z tym żadnego problemu

Opublikowano

No dobra przeskanuje... A jeżeli nic nie wykryje i będę musiał robić formata, to mogę pozabierać ze sobą kilka gierek? Nie będą zainfekowane tym gównem?  Na internecie mam limit i nie chcę mi się pobierać wszystkiego od nowa ;c

Jak zrobisz formata to nic nie zostanie.Chyba że sformatujesz dysk D wrzucisz na niego potrzebne ci pliki i z płytyki/pendrive'a zrobisz format dysku C.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...