Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hardware Ban

Cas93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż dzisiaj napisałem na forum Nexona i przeprosiłem ich za to że wcześniej hackowałem.

Zapytałem się ich dlaczego cały czas wywala mnie z gry (na nowym koncie gdzie nigdy nie były używane hacki) po 10 sec. i odpisali mi że dostałem ''hardware ban'' na mój PC.

Możecie mi napisać czy istnieje jakaś możliwość na od banowanie mojego komputera ? żebym przynajmniej mógł sobie normalnie pograć ?

Czytałem że jedynie pomoże zakup nowego PC, lecz w to nie wierzę. Może by pomógł format ? lub coś innego ? 

Wszystkie sensowne odpowiedzi będę nagradzał lajkami.

Opublikowano

Format nie pomoże, a jeśli to co wyżej też nic nie da to kup inną kartę sieciową.

@edit, właściwie to jest nowy anty cheat więc możesz spróbować odszukać jego wpisy w rejestrze i je wyczyścić.

Hejo

Opublikowano

@Edit, właściwie to jest nowy anty cheat więc możesz spróbować odszukać jego wpisy w rejestrze i je wyczyścić.

Możesz mi to dokładnie wytłumaczyć ?

@Edit

Czy przykładowo jak zmienię swój adres MAC, to nie będę miał problemów z internetem ? (pytam się ponieważ jestem w tym zielony).

Oni jeszcze w ten sposób banują? To będzie chyba ten poradnik: http://www.mpcforum....i-mac-100-work/ 
Opublikowano

Z tego co wiem jeśli nie uderzyli w twojego MACA centralnie to poradnik od dektoreda nie pomoże.

Wątpię że wyczyszczenie rejestru pomoże.

Myślę osobiście że musiałbyś wymienić płyte główną/dysk twardy kiedyś u kogoś tam zadziałało w podobnym przypadku.

/Napisałeś 2 tematy i ja odpisałem w dwóch o boże bożenko.

/up jak odpowiednio zmienisz to nie.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

W poradniku podanego przez Doktored wyczytałem coś takiego: ''Adres Sieciowy > i rubryka i tam sobie zmieniamy wartość.''

Niestety nie wiem jaką wartość wpisać ponieważ obrazki z poradnika zostały pewnie skasowane.

Ogólnie to chyba będę miał z tym problemy bez tych właśnie obrazków.

Chyba będę musiał sobie odpuścić grę w Combat Arms.

@Edit

Kolega z zagranicznego Forum napisał mi że może mi pomóc zmiana HWID, co o tym myślicie ?

@Edit

Zmieniłem adres MAC lecz to w niczym nie pomogło.

@Edit 

Zmiana HWID również nie pomogła.

Wniosek: Nie graj nigdy na hackach, bo będziesz musiał wydać pieniądze na nowe części do PC.

Opublikowano

Trochę poczytałem o tym HWID jak umiesz go zmienić to możesz spróbować wg. mnie nic to nie da.

Z ciekawości na twoim miejscu bym się od ziomka pożyczył dysk twardy i tam wgrał combata i ciekawe czy by śmigło :3.

Opublikowano

Ja chce zobaczyć tą wiadomość co Ci napisali.

667281406230239636050.png

Napisałem im że aktualnie przebywam u kuzyna i nie gram na swoim głównym PC.

Pisałem tak dla tego że kupiłem konto jakieś 2 dni temu i nie chcę żeby mi je zbanowali.

@Edit

Trochę poczytałem o tym HWID jak umiesz go zmienić to możesz spróbować wg. mnie nic to nie da.

Napisałem już wcześniej że próbowałem, lecz zmiana nie pomogła, tak samo jak i zmiana adresu MAC.

Opublikowano

667281406230239636050.png

Napisałem im że aktualnie przebywam u kuzyna i nie gram na swoim głównym PC.

Pisałem tak dla tego że kupiłem konto jakieś 2 dni temu i nie chcę żeby mi je zbanowali.

Jak Ci dali hardware'a nie koniecznie musieli banować to kupione konto.

Takimi wiadomościami się tylko wychylasz.

Jak nie pograsz u siebie poczekaj chwilę to chociaż opchniesz to konto komuś dalej.

Opublikowano

Moderator forum gówno wie co Ci dolega... W takich sprawach to do supportu Combata...

Mógł byś mi dokładnie napisać co mam im wysłać ? chodzi mi tylko o to żebym nie dostał bana na nowo zakupione konto które jest dość sporo warte.

Jak byś jeszcze mógł podać mi e-mail do supportu CAEU, to bym odwdzięczył się 10 lajkami. 

Opublikowano

Mhm jak kupiłeś konto przez allegro to nawet nie pisz do supportu, bo dostaniesz bloka od razu.

Opublikowano

Mhm jak kupiłeś konto przez allegro to nawet nie pisz do supportu, bo dostaniesz bloka od razu.

Dokładnie.

Z tego co pamiętam to zazwyczaj jak dawali takiego typu bana to nie banowali postaci tylko pc więc lepiej sie nie wychylaj nie upominaj się to nie powinieneś dostać.

Handel kontami w CA jest banowana.

Opublikowano

Blokowali tylko konto w grze.

Raczej zablokowali mi PC ponieważ zrobiłem dwa nowe konta i miałem tak samo, wywalało mnie z gry po 10 sekundach.

Wcześniej miałem podobne sytuacje ale dostawałem właśnie bana na konto w grze, tak jak napisał Piecu.

Najwidoczniej teraz zmienili system banowania.

Opublikowano

Z tego co wiem jeśli nie uderzyli w twojego MACA centralnie to poradnik od dektoreda nie pomoże.

Wątpię że wyczyszczenie rejestru pomoże.

Myślę osobiście że musiałbyś wymienić płyte główną/dysk twardy kiedyś u kogoś tam zadziałało w podobnym przypadku.

Z tego co wiem dostawałem ciągle bana na maca, ip i ciągle sobie zmieniałem tym sposobem :D

Wystarczy że zmienisz na dowolny adres, np. z 16.234.556 na 44.142.231 (przykładowy) pamiętaj aby ilość cyfr się zgadzała, i staraj się swojemu usługodawcy neta nie chwalić zmianą maca...jak pytania dotyczące poradnika wal na PW ;)

[*]

Opublikowano

To nie jest na pewno Hardware ban, bo jeśli by tak było to nie mógłbyś się w ogóle zalogować.

Opublikowano

Spróbuj zrobić formata. 

Poczekam jeszcze na odpowiedz od Maxio.

W ostateczności zrobię format Komputera, może mi pomoże lecz wątpię. 

Opublikowano

Weź odinstaluj Combata, wyczyść wszystkie ślady z dysku po nim (w tym rejestr), potem ściągnij od nowa instalkę CA i zainstaluj z powrotem.

Opublikowano

Weź odinstaluj Combata, wyczyść wszystkie ślady z dysku po nim (w tym rejestr), potem ściągnij od nowa instalkę CA i zainstaluj z powrotem.

Jakim programem najlepiej wyczyścić rejestr ? IObit Uninstaller ?

Opublikowano

Skasowałem Combata, pozbyłem się całego rejestru i śladów po nim.

Po zainstalowaniu zmieniłem adres MAC lecz nadal mam ten sam problem, czyli wywala mnie z gry po 10 sekundach.

Opublikowano

dobrze, że Ci konta nie sprzedałem xD gimby by się cieszyli, że interuś dostał bana <3

Co do twojego problemu : program mac10 pro + wyczyśc rejestry. Powinno pomoc. Mozesz tez przy zakladaniu konta zmienic sobie ip na jakies zagraniczne ;P

ps: gdyby to był hardware, to byś nie mogl sie zalogowac, moze na poczatku zrob formata, rejestry i zainstaluj od nowa gre ;) Mozliwe ze masz jakies pliki pojebane(jakies slady po rez modach czy cos).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...