Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] ForceOP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wiem że istnieje coś takiego jak Force OP (bądź inna nazwa). ActimelPL z polandcraft.eu ma hacka stworzonego przez Macera 7. I czy ktoś z Was potrafi zrobić/posiada hack? Jeżeli tak proszę o odpowiedź.

Pozdro

bannergif.gif

Opublikowano

ForceOp to tylko bajeczki ;p Wszystkie tak zwane hacki do niszczenia serwera są wyłowane bugami serwera 

EasySV <3

Opublikowano

Takie coś jak " Force op " nie istnieje.

Jest łatwe wyjaśnienie tego jak chyba ( AramekPL ) grifował serwery... ( i inni ).

Ale tłumaczyć nie będę...

Aramek to akurat dawał sobie kiedyś przed nick admina "\" i wtedy wchodził bez hasła xD

graphic.png

Jeśli ten niesamowity post, Ci się spodobał, kliknij "Lubie To! ", to naprawdę motywuje do lepszej pracy ;)

Opublikowano

Organereq1337

Chciałbym tylko wiedzieć do czego Ci jest potrzebne. Szukasz kłopotów ? 

Nie ma takiego czegoś jak "ForceOP" 

What? Do mnie piszesz czy do autora tematu ?

Ja napisałem jak działało to ich grifowanie serwerów, juz tego nie ma.

No nie ma czegoś takiego.

graphic.png

Jeśli ten niesamowity post, Ci się spodobał, kliknij "Lubie To! ", to naprawdę motywuje do lepszej pracy ;)

Opublikowano

What? Do mnie piszesz czy do autora tematu ?

Ja napisałem jak działało to ich grifowanie serwerów, juz tego nie ma.

No nie ma czegoś takiego.

Oj sory pomyliłem się :) Wybacz xD 

To było do autora tematu

Opublikowano

Zrób program który powóduje przepełnienie bufora. To ten cały ForceOP.

Opublikowano

Kajmes, wierz tak dalej :)

Oj panowie, widzę, że Wy jako najlepsi "programiści" tego świata wiecie najlepiej. Wprowadzajcie się w błąd a daleko zajdziecie! :D

Opublikowano

Te wszystkie włamy na serwer to nie force op, tylko działanie autora pluginu wgranego na serwer, po prostu autor pluginu udostępnia na jakimś forum, że jest taka i taka komenda na danie sobie opa i gracz wchodzi na serwer, sprawdza czy jest ten plugin i viola, ma opa.

Opublikowano

A teraz zabawne info.

Deltadevil360 to jeden z właścicieli PolandCraft.eu ORAZ (UWAGA) jeden z twórców AzRanka (obecnie porzucony, http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/azrank/ ). Wcale by mnie nie zdziwiło jakby w tym pluginie było coś z tego.

Poza tym popatrzmy inaczej:

PLC włamuje się na małe, nic nie znaczące serwery, w dodatku non-premium. Czyżby luka bukkita/spigota w systemie nonpremium?

Idziemy dalej:

Na PLC w sprawie włamań na serwery nie macie nic, kompletnie. (halo, policja? włamali mi się na kwadraty i zniszczyli mapę) Bukkit sam zaznacza:

[server thread/WARN]: **** SERVER IS RUNNING IN OFFLINE/INSECURE MODE!
[server thread/WARN]: The server will make no attempt to authenticate usernames. Beware.
[server thread/WARN]: While this makes the game possible to play without internet access, it also opens up the ability for hackers to connect with any username they choose.
Czyżby hack / cheat łączył się poprzez nicki?

Abym nie odszedł od tematu to walnę tak:

Takie coś nie istnieje, wszelakie info o "hacku Polandcraftu" wyżej w moim poście.

b_560_95_2.png

Opublikowano

@Heiler

Tak, przeczytałem po wysłaniu wiadomości (za dużo się opierniczałem z klawiaturą xD)

Pakiety tak, ale stworzenie idealnej sieci botnetu aby tak zespamować serwer byłoby trudne, poza tym BotNet też trzeba jakoś zrobić, co oznacza że Actimel by wysyłał pliki do ludzi i oni by o tym nie wiedzieli (gracze serwera PolandCraft użytkownikami botnetu?)

Tak czy inaczej dalej podtrzymuję moją wersję z wchodzeniem przez niezabezpieczone kanały (o ile można to tak nazwać) w bukkicie przy wyłączonym premium-only.

b_560_95_2.png

Opublikowano

@Heiler 

Flood? OVH nie toleruje floodów, jak większość hostingów (u mnie po 10 minutach wysłali emaila z ostrzeżeniem xD - Mintshost.pl)

Gracze to spora ekipa (50+ na dzień) więc łatwa możliwość dużego nawalania w docelowe IP. 

b_560_95_2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...