Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak ustawić MC pod nagrywanie? pomocy !

xMaciek19x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema kupilem nie dawno program action , wczesniej nagrywalem frapsem , i teraz nw czym nagrywac widze ze niektorzy maja gorsze kompy odemnie nagrywaja actionem 60 fps a ja bez nagrywania 250 fps nagrywanie on = 40-50 fps nie jest tak wszedzie ale w wiekszosci... powiecie mi jak ustawic mc? actiona? i jakie okienko w mc grac? moze rozdzielczosc ekranu zmienic czy cos? ewentualnie moge cos wymienic w moim kompie. zalezy mi po prostu zeby nagrywac 120 fps , najlepiej zeby bylo to stale ;d z gory thx wszystkie odp dot. tematu - lajk !

Opublikowano

Hmm , nie znam się na bardzo na actionie ale cóż mogę ci trochę pomóc więc najlepiej by było jak byś posiadał optifine . Drugą rzeczą jaką jest to zmniejszenie render distance np. na 8 chunków . Trzecią rzeczą jest granie w minecrafta w okienku (polecam 720p) , czwartą ostatnią rzeczą jest ustawienie fps'ów np . 60 :) . Myślę że pomogłem jeśli nie to Przepraszam .

Opublikowano

Actionem nagrywaj obszar pulpitu a minecrafta miej w okienku przy Zmienionej rozdzielczości programem sizer.

Opublikowano

Instalacja optifine, game booster'a. Do tego przydzielenie Minecraft'owi więcej RAM'u.

Najlepiej będzie Ci nagrywać MC grając w okienku. 

Opublikowano

Laptop- Nie jest stworzony do tego, aby nagrywać/ grać.
Jeżeli jesteś taki uparty musisz mieć OptiFine.
- Wszystkie najmniejsze wymagania...
- Niepotrzebne off.
Może wtedy coś będzie.
Action:
- Dobry wybór. ;)

Q7UQgWE.png

Opublikowano

Zmień ilość maks. fpsów w minecrafcie na 120, czy ile tam chcesz. I w programie Action też powinienieś mieć parę takich opcji, ale nwm, bo nie używam. Spróbuj ustawić w Actionie, żebyś nagrywał w wysokiej jakości,(jeśli chcesz), ale żeby sam Action pożerał jak najmniej fpsów. Da się to chyba ustawić, ale nwm bo nie obsługuje, jak mówiłem. Oczywiście licz się z utratą prędkości klatek, dlatego ja bym ci radził o czaić na youtube, bo tego dużo jest :)

Licze na plusika.

przykładowy poradnik: http://m.youtube.com/watch?v=qXm-gqGwE8c

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

Action jest najlepszy z tych wszystkich programów ale lubi ram ;/ I niestety minecraft tak samo... Może Ci być ciężko Wyciągnąć przyzwoitą liczbę fps.

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...