Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dołączaniem do mojego serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Słuchajcie.. Od dłuższego czasu pragnę opublikować serwer na hamachi dla moich kolegów, ale

nie mogę i już wyjaśniam dlaczego.. Zmieniłem ip (teraz już nie ma końcówki .100) podmieniłem 

również root z ip (również bez końcówki .100), a potem odblokowałem porty w portmapie.

Jak kolega chce wejść to u niego jest napisane "Zostaniesz połączony z serwerem.." i tak

można czekać pare godzin(uwierzcie mi, czekałem)

Ma ktoś jakieś pomysły? Oczywiście plusy będą ;)

Jimlok boss

Opublikowano

Używam plików serwerowych by Rykox v2, pong mam zmieniony

Wszystko off, a launcher też był odpalany

Hmm masz odpalonego PortMapa? Z wszystkimi portami Channeli/Logowania?

Opublikowano

Hmm masz odpalonego PortMapa? Z wszystkimi portami Channeli/Logowania?

Owszem. Tylko mam pytanie, czy jak chcę żeby ktoś grał to czy w portmapie mam mieć ip z końcówką .100 czy z końcówką z hamachi. Tak się właśnie zastanawiam, bo oglądałem mrpiotrka122 i on miał z końcówką .100 jak publikował ;\ Kiedyś publikowałem i się udało, a teraz nie chce.

Jimlok boss

Opublikowano

Owszem. Tylko mam pytanie, czy jak chcę żeby ktoś grał to czy w portmapie mam mieć ip z końcówką .100 czy z końcówką z hamachi. Tak się właśnie zastanawiam, bo oglądałem mrpiotrka122 i on miał z końcówką .100 jak publikował ;\ Kiedyś publikowałem i się udało, a teraz nie chce.

Nie pamiętam, ale spróbuj z końcówką zwykłą.

Opublikowano

W portmapie ma być końcówka 100. Muszą oni być u cb w sieci i w rootach i serwerinfo mają być normalne końcówki. Potrzebny im też jest launcher na hamachi.

Opublikowano

W portmapie ma być końcówka 100. Muszą oni być u cb w sieci i w rootach i serwerinfo mają być normalne końcówki. Potrzebny im też jest launcher na hamachi.

Wszystko co napisałeś zostało spełnione, ale nadal nie działa. Heh.. 

Jimlok boss

Opublikowano

Problem rozwiązany, okazało się, że wrzuciłem do klienta kiedyś jakieś niepotrzebne pliki i dlatego nie chciało odpalić, dziękuję wszystkim za pomoc, wszyscy dostają po plusie ;)

Apeluje o zamknięcie tematu ;D

Jimlok boss

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...