Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagrywanie gier na PS2

TheDragon6265

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pobrałem Grę na PS2 'Rayman M' i mam tam pliki RAYMAN_M.001 i tak do 22 ale ten pierwszy otworzylem przez winrar bo jest to typ liku winziper i wypakowalem byly tam 2 pliki: 'RAYMAN_M_[PAL].bin' i 'RAYMAN_M_[PAL].cue' i co ja mam z tym zrobić i jak zagrać w tą grę na ps 2?

Opublikowano

Wypalasz obraz pyty na krążek i grasz... oczywiście konsola musi być przerobiona.

W przypadku FMCB będziesz musiał przed nagraniem spatchować obraz płyty.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Bardziej na polski się nie da....

Nie wiem czego tutaj nie rozumiesz....

Pobierasz sobie jakiś program do wypalania obrazów płyty (Alcohol 120% lub inny) Nagrywasz obraz płyty przy prędkości 4x i tyle.

W przypadku gdy masz FMCB, będziesz musiał przed nagraniem płyty ją spatchować programem ESR Disc Patcher aby gra się odpalił na tej przeróbce. Jeśli masz modchipa albo SM, to nie musisz patchować płyt.

Opublikowano

Mam przerobionego czyli z tych plików mam teraz obraz płyty zrobić czy je po prostu wypalić ?

Ale razem z tym plikiem z którego wypakowalem te 2 inne tak?

Opublikowano

Ok ale ja mam tam takie pliki: bin, cube i od RAYMAN_M.001 z którego wypakowalem te pliki do RAYMAN_M.022

No i czego tutaj nie rozumiesz? Wyraźnie Ci napisałem, że bin i cue to tez obrazy płyty...

Jak nie potrafisz wypalać płyt, to sobie poszukaj poradników na YT.

Opublikowano

Nie...  bin masz wypalić.

Poszukaj sobie tutoriali jak nagrywać gry na PS2, bo coś czuję, że nawet z tym sobie sam nie poradzisz

Opublikowano

zaznacz wszystkie .rar pliki i wypakuj jednoczesnie to ci winrar polaczy pliki poprawnie. Tak samo niektore gry na PS3 sa spakowane na torrentach. wystarczy zaznaczyc wszystko i wypakowac aby dostac pliki ktora maja sens.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...