Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Battlefield vs Call of Duty

091

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Siemano, z myślami wybiegam już w przyszłość przez co wiem, że po zakupie ps3 i przejściu GTA będę chciał wybrać pomiędzy bf'em, a COD'em, stąd też pytanie - co będzie lepsze dla początkującego gracza ps3.

Budżet mam ograniczony więc starczy mi tylko na 1 grę, dlatego proszę o podanie konkretnej gry (tj. jej części) i lekkie uzasadnienie dlaczego powinienem ją wybrać.

Dodam może. że bardziej zależy mi na trybie multiplayer.

Opublikowano

To zależy czego oczekujesz od gry, chcesz duże mapy i możliwość sterowania pojazdami to kup BF. Chcesz bardziej dynamiczną rozgrywkę na mniejszych mapach bez pojazdów, to kup COD.

Osobiście wolę serię COD, w BF3 męczy mnie szukanie przeciwników na tych dużych mapach. COD oferuje mniejsze mapy przez co gra jest bardziej dynamiczna i chaotyczna.

Jeśli mam coś polecić z serii COD, to wydaje mi się, że obecnie najlepszym tytułem jest Black Ops 2. Jest najbardziej dynamiczną częścią z dotychczasowych, mapy są naprawdę fajne, polecam zakup season pass'a ze wszystkimi DLC i zapraszam do gry :)

819531478353821175209.gif

Opublikowano

To zależy czego oczekujesz od gry, chcesz duże mapy i możliwość sterowania pojazdami to kup BF. Chcesz bardziej dynamiczną rozgrywkę na mniejszych mapach bez pojazdów, to kup COD.

Osobiście wolę serię COD, w BF3 męczy mnie szukanie przeciwników na tych dużych mapach. COD oferuje mniejsze mapy przez co gra jest bardziej dynamiczna i chaotyczna.

Jeśli mam coś polecić z serii COD, to wydaje mi się, że obecnie najlepszym tytułem jest Black Ops 2. Jest najbardziej dynamiczną częścią z dotychczasowych, mapy są naprawdę fajne, polecam zakup season pass'a ze wszystkimi DLC i zapraszam do gry :)

Tak, w BF czasami tak jest że na dużych mapach spotykasz małą liczbę graczy. Ale to wina graczy online na serwerze, jak zagra się na większym będziesz spotykał co chwile jakiegoś przeciwnika.

Do tego w BF chyba na trybie "Drużynowy dm" każda mapa jest mniejsza i wtedy można grać nawet na bardzo małą liczbę graczy ;).

Ja Ci polecam na odwrót, BF3 premium edition które kosztuje teraz chyba 100/120 zł nie używane.

Opublikowano

W sumie BF3 Premium Ed. kosztuje jakieś 70-80zł nowe, więc nawet lepiej, a jak chcesz jeszcze zaoszczędzić, to używki po ok 30-40zł można dostać. 

Polecałbym Battlefielda, ze względu na większą różnorodność rozgrywki, możesz pograć w trybach Conquest z wieloma pojazdami i sporą mapą, Team lub Squad DM, tak jak napisał RoSSeeR, a w tych trybach rozgrywka toczy się na skrawku danej mapy, ale i tak jest to spory kawałek. Tryby takie jak Capture the Flag, Scavenger też mają tu swój urok. Pomimo, że w porównaniu z wersją PC, tutaj mogą grać 24 osoby na serwerze, jest to po części plus. Sporo osób często wybiera na PC serwery na 64 osoby i narzekają, że giną od razu po odrodzeniu, sam na PS3 tego nie uświadczyłem.

O Call of Duty trochę ciężko jest mi pisać, ponieważ nie grałem zbyt wiele na multi, nie przekonuję mnie ono aż tak mocno, jednak całkiem przyjemnie się gra. Jednym z plusów jest to, że bez problemu jest kogoś znaleźć przez co rozgrywka jest bardzo szybka i dynamiczna. Szkoda tylko, że gra się tam 6 vs 6. 

Bardziej polecałbym Ci BF'a, ze względu na większą swobodę w prowadzeniu rozgrywki, a poza tym, wersja ze wszystkimi DLC jest obecnie tania, nawet patrząc na nowe płyty.

Opublikowano

BF3 na obecną chwilę to lepszy wybór, jest stabilniejsza i z mniejszą ilością bugów. Czwórka... ma sporo bugów (już nie będę taki krytyczny) i kupując samą podstawkę czwórki, mógłbyś kupić 2 nowe płyty z BF3 Premium Edition, czyli podstawka + premium a w nim 5 dodatków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...