Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier do 3k

DOMIN397

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuje zestaw pod gry bf4,cs go,gta v (jak wyjdzie), watch dogs itp. Chcę grać na wysokich/ultra ustawieniach na przyzwoitych fps-ach. Można wyjechać poza 3k trochę.

- chciałbym dysk ssd jak się zmieści w budżecie ale nie musi być

- bez monitora myszki itp sama centrala

- bez obudowy sam coś wcisnę do 200zł myślę nad z11 plus od zalmana ale ona za 260 i pytanie czy warto?

- modularny zasilacz z oplecionym okablowaniem

- mój motyw to niebiesko czarny(mysz klawiatura głośniki) ale może być czerwono czarny

- nagrywarka nie jest wymagana

- intel i5 najlepiej amd nie chcę

- czytałem o kartach i znalazłem taką która podobno bije gtx 780(dostaje się gry i myszkę, jeśli jest dobra wydajnościowo to może być ta) http://www.morele.net/karta-graficzna-zotac-geforce-gtx-770-amp-edition-2gb-ddr5-256-bit-dvi-hdmi-dp-premium-zt-70303-10p-583993/

Opublikowano

Będziesz robić OC?

Propozycja: http://www.morele.net/inventory/info/mn9Fgg/

Wszystkie gry na ultra na tym zestawie

GTX 780 jest półke wyżej od 770, lecz 780 jest nieopłacalony cena/wydajność. W zestawie masz R9 290 który jest tak samo wydajny jak GTX 780 a dużo tańszy.

Nie napisałeś ile można wyjechać po za 3000zł, jeśli za dużo to napisz. :)

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

SSD w tym budżecie zdecydowanie bym odpuścił.

Ta obudowa to na nią jest oddzielny budżet czy 200 złotych odjąć z tych 3000?

Monitor w jakiej rozdzielczości pozwala Ci grać?

No i jeszcze wyżej zadane pytanie -  czy będziesz podkręcał procesor?

@dinek300

A bios sie zgadza ?

Powinien. ASRock do Haswelli Refresh wydał BIOSy jeszcze pod koniec zeszłego roku, także prawdopodobieństwo trafienia na starą sztukę jest już bardzo małe.

Opublikowano

Nie zamierzam robić OC, nie podoba mi się pierwszy zestaw 3300 a bez obudowy ;/. A druga uwaga to czy warto pchać się w 4690? Wydajnościowo nie jest podobny 4590? a jest tańszy i jeszcze co do radeona to dobry wybór? Miałem i nividie i radeony, ale jakoś bardziej poszedł bym w nividie, to tak samo jakby brać procek amd, nie mówię że amd jest słabe, ale intel lepszy.

@Edit

jak coś to którą wersje 290 wybrać?

1. Msi

2. Asus

@ZeciarzEmil1

masz 770 i narzekasz? czemu nie wybrałeś 290? tak tylko pytam.

Opublikowano

Bo miałem 3k, a wtedy R9 290 kosztowała 1600, a GTX770 1200zł. Jest ok, bo wszystkie gry chodzą na ultra +60 fps prócz Crysis 3 który chodzi w 45 klatkach na sekundę. Jak bierzesz R9 290 to od ASUS'a. Mają dobre chłodzenia, nic mi się nie grzeje przy GTX770, a jak wiadomo R9'tki lubią się grzać, ale dałem MSI, bo jest troszeczkę tańszy.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Bo miałem 3k, a wtedy R9 290 kosztowała 1600, a GTX770 1200zł. Jest ok, bo wszystkie gry chodzą na ultra +60 fps prócz Crysis 3 który chodzi w 45 klatkach na sekundę. Jak bierzesz R9 290 to od ASUS'a. Mają dobre chłodzenia, nic mi się nie grzeje przy GTX770, a jak wiadomo R9'tki lubią się grzać, ale dałem MSI, bo jest troszeczkę tańszy.

Info potwierdzone. Asus robi świetne chłodzenia.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

290 wydajniejsze. MSI też może być.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...