Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z małą ilością FPS.

PLCiastkoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam właśnie problem bo mam dobry komputer nowy 3 tygodnie i gram sowie w miecraft i mam spadki fps czyli z 50 do 20 z 30 do 8 i tak różnie najgorsze w tym że na każdym renderowaniu mam takie samie spadki to na short tiny far normal jest tak samo.Czy to jest wina ze mam brak setowników ?

Info komputera:

Procesor 2x Intel Celeron CPU j1800 @ 2,4 GH

Pamięć ram 4gb

Karta graficzna intel®Atom

Windows 7 64 bit

Za dobrą pomoc daje 10 lików

Opublikowano

Komputer nie jest dobry ;D ja mam podobny bardzo a ma 10 lat, co do tematu sprawdz ile masz ramu przepisane do minecraft, jest także możliwosc że przegrzewa ci sie procesor,karta graficzna i przez to masz spadki, możliwe ze masz za słabe chłodzenie.

Opublikowano

Z tego co widzę po parametrach jest to laptop.

Procesor ma bardzo słaby jak na nowy, teraz robią już dużo lepsze. Ja podobny procesor mam w tablecie ;)

Ramu 4 gb to też nie jest dużo, ale na minecrafta starczy, ponieważ i tak nie ściągnie całej pamięci.

Radziłbym zainstalować jakiś launcher umożliwiający przydzielenie odpowiedniej ilości ramu.

Możesz jeszcze nacisnąć ALT+CTRL+DEL, wejść w menedżera urządzeń i wyszukać proces o nazwie "javaw".

Bedziesz wiedzial ktory bo używał będzie dużej ilości pamięci.

Naciskasz na niego PPM, najeżdzasz na "ustaw priorytet" i wciskasz "Wysoki".

Wyskoczy Ci okienko i naciskasz OK. A potem cieszysz sie 10 fps więcej.

Jednakże musisz to ustawiać co uruchomienie minecrafta.

Pozdrawiam

Opublikowano

@XeNo16

Zgadzam sie z tym ze słaby komputer, może i nowy ale za to masz słaby komp. Gotowiec czy składany ?

Komputer gotowy był i nie jest to laptop

Z tego co widzę po parametrach jest to laptop.

Procesor ma bardzo słaby jak na nowy, teraz robią już dużo lepsze. Ja podobny procesor mam w tablecie ;)

Ramu 4 gb to też nie jest dużo, ale na minecrafta starczy, ponieważ i tak nie ściągnie całej pamięci.

Radziłbym zainstalować jakiś launcher umożliwiający przydzielenie odpowiedniej ilości ramu.

Możesz jeszcze nacisnąć ALT+CTRL+DEL, wejść w menedżera urządzeń i wyszukać proces o nazwie "javaw".

Bedziesz wiedzial ktory bo używał będzie dużej ilości pamięci.

Naciskasz na niego PPM, najeżdzasz na "ustaw priorytet" i wciskasz "Wysoki".

Wyskoczy Ci okienko i naciskasz OK. A potem cieszysz sie 10 fps więcej.

Jednakże musisz to ustawiać co uruchomienie minecrafta.

Pozdrawiam

Przydzełilem i nic

Omg ludzie problem jest taki ze nawet dam na tiny to mam 10 50 albo mnie albo więcej i rózne spadki,jak dam na far jest tak samo

Opublikowano

Przypisz więcej ramu.Dodaj minecrafta w menadżerze zadań minecrafta na wysoki priorytet.Dodaj optifine do swojego minecrafta.Ściągnij gameboostera.
To jest rozwiązanie które da Ci więcej fpsów w grze :)

Opublikowano

Psajdak nie wiem czy czytałeś inne odpowiedzi, ale on wcześniej napisał, że ma optifine i ma prazypisane 3 GB do MC. A co do priorytetów, napisałem już o tym. A poza tym nie chodzi mu o więcej fps, tylko o to, że ma spadki fps.

PLCiastkoPL a masz tak na każdym serwerze czy sprawdzasz ciągle na jednym na którym np. grasz ? Możliwe, że na innym serwerze będzie lepiej, a to serwer ma spadki fps.

Opublikowano

Ok bardziej rozwinę ten problem gram se na serwie latam po mapie i patrze się w jeden kierunek mam ciągle tyle samo fps tylko idę w przeciwny tak się ścina ze szok oraz chunki znikają oraz mam jeszcze odpalonego anty virusa nortona może to jego wina

Opublikowano

Nie masz karty dedykowanej tylko zintegrowana. Ot problem. Na takiej karcie zawsze będą takie problemy.

Opublikowano

Zintegrowana karta to straszne cholerstwo, sam mam z nią problemy, bo moja kochana karta mi się zepsuła.

Według mnie najlepszym rozwiązaniem będzie tutaj zakup lepszej karty graficznej, bo moim zdaniem to ona sprawia najwięcej problemów.

Opublikowano

Zainstaluj sobie OptiFine zwiększy ci fps'y .

Czytaj inne posty, mam optifine

A jest 

Zintegrowana karta to straszne cholerstwo, sam mam z nią problemy, bo moja kochana karta mi się zepsuła.

Według mnie najlepszym rozwiązaniem będzie tutaj zakup lepszej karty graficznej, bo moim zdaniem to ona sprawia najwięcej problemów.

A jest inny sposób ?

Czytaj inne posty mam optifine

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...