Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS Vita i Terraria

FraderPaeker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym się was spytać czy opłaca się kupować Terrarię na PS Vite? Na PC była to bardzo fajna gierka, czy na PS Vicie jest podobnie? Żebym nie kupił a był to s**t :(

Prosze o opinie

Opublikowano

A co z aktualizacjami? Czy są one wydawane równo z PC wersją? A tak w ogóle to jak aktualizować? :D

PS. Czy się opłaca kupywać ją na PSV za 59zł? Czy jest dobre sterowanie i częste aktualizacje?

Opublikowano

Wersja na PS Vitę ma najnowszą aktualizację z PC czyli 1.2. (przed rozpoczęciem gry możesz sobie zaktualizować). 

Sterowanie jest inne na PSV bo wiadomo, że nie ma myszki. Jest trochę ciężej niż na PC ale ja po paru godzinach już się przyzwyczaiłem i nie ma z niczym problemu. :P

No i jest też multi, które działa lepiej niż na PC (bo na PC trzeba łączyć się przez IP a na Vicie wystarczy, że zaprosisz kogoś ze znajomych do gry).

Ogólnie polecam choć przegapiłeś okazję jak gra była w promocji za jakieś 30-40zł kiedyś ;) Mimo to za 59 też bym brał bo gra jest genialna i jak podobała ci się na PC to i na Vicie będziesz dużo grał.

Opublikowano

Pamiętam jak na PC miałem problem z Terrarią, głównie przez angielski język. Nie umiałem tutoriali ukończyć ani nic xD

A czy aktualizację są wydawane równo z PC wersją? Czy trzeba czekać na PSV?

Opublikowano

Jest kilka dni odstępu między aktualizacją pc a psv, ponieważ każdą aktualizacje musi zakceptować sony .

W tej chwili Terraria PSV jest równa z PC.

matise00.png

Opublikowano

Na początku aktualizacja 1.2 wyszła tylko na PC ale ludzie zaczęli się domagać patcha na konsolach i po jakimś czasie wyszedł też na PS3/X360 i PSV. Mimo wszystko twórcy gry już kończą z terrarią i nie wydają żadnych patchy nawet na PC.

Pamiętam jak na PC miałem problem z Terrarią, głównie przez angielski język. Nie umiałem tutoriali ukończyć ani nic xD

Czas się zabrać do nauki :D

Opublikowano

Że co terraria nie będzie miała aktualizacji ?  A z kąd te informacje ?! 

Ja akurat z tego co wiem to ma być jeszcze rozwijana.

matise00.png

Opublikowano

Ech źle mnie zrozumieliście. Na Terrarię wyjdzie patch 1.3 i będzie to ostatni patch do Terrarii od oficjalnego developera gry. Potem aktualizowaniem gry ma się zająć 2 innych ludzi. Ogólnie twórcy gry po patchu 1.3 przestaną rozwijać grę i zajmą się Terrarią 2 (tak ma wyjść).

I nie mam pewności czy 1.3 wyjdzie na konsole czy tylko na PC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...