Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd przy uruchamianiu minecrafta

Kammey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przy próbie uruchomienia minecrafta pojawia się jedynie napis mojang w oknie a po chwili gra się zamyka. Dodam, że mam najnowsze sterowniki do karty, najnowszą javę i około pół roku temu bez problemu grałem. Oto treść pliku z błędem.

#
# A fatal error has been detected by the Java Runtime Environment:
#
#  EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (0xc0000005) at pc=0x04b73fa8, pid=3632, tid=3944
#
# JRE version: Java SE Runtime Environment (7.0_65-b20) (build 1.7.0_65-b20)
# Java VM: Java HotSpot Client VM (24.65-b04 mixed mode, sharing windows-x86 )
# Problematic frame:
# C  [ig4dev32.dll+0x3fa8]
#
# Failed to write core dump. Minidumps are not enabled by default on client versions of Windows
#
# If you would like to submit a bug report, please visit:
# The crash happened outside the Java Virtual Machine in native code.
# See problematic frame for where to report the bug.

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

Spróbuj wykonać następujące kroki:

1. Stwórz dokument tekstowy i nazwij go "minecraft".

2. Otwórz go i wpisz:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar

3. Zapisz w formacie .bat i wklej do folderu z launcherem Twojego Minecrafta.

Jest możliwość, że pomoże.

Opublikowano

Niestety nie pomogło, dodam, że używam launchera by zyczu. Czekam na dalsze propozycje, niestety ta nie działa :/

Opublikowano

Spróbuj go przeinstalować lub usunąć wszystkie pliki z .minecraft i uruchomić go ponownie :)

Uczę się pisać pluginy, chcesz jakiś? Pisz śmiało na PW, a na pewno odpowiem :P.

Opublikowano

Zmień zyczu na keinett albo cokolwiek innego :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Usunięcie plików minecrafta i reinstall = zero efektu, keinett też nie działa, po instalacji java 6 dalej się crashuje :/

Opublikowano

Usunięcie plików minecrafta i reinstall = zero efektu, keinett też nie działa, po instalacji java 6 dalej się crashuje :/

Odinstaluj wszystkie javy starsze i zainstaluj 7 up 65 + JDK + .NET Framweork 4

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

1.Usuń całą Jave z komputera (Odinstaluj programy) - możliwe że masz nawet kilka wersji zainstalowanych, ja tak miałem (Lecz tylko jedna jest aktywna).

2.Zresetuj komputer.

3.Odinstaluj Minecraft'a by Zyczu.

4.Pobierz najnowszą Jave 8 i ją zainstaluj.

5.Wejdź do folderu %appdata% i usuń folder .minecraft

6.Zresetuj komputer.

7.Pobierz najnowszą wersję Minecraft by Zyczu (Ostatnio chyba wyszła nowa, więc upewnij się że ją masz - to jest ta wersja z Mc1.7.10) - Ja używam akurat Minecrafta Premium tobie też radzę go kupić

8.Zainstaluj Zycza i odpal go.

9.Spróbuj uruchomić wersję 1.7.10.

Bez_nazwy_1.png

Opublikowano

Zainstalowałem nową javę i przeinstalowałem net framework 4, nic. SzYmCi twój sposób niestety też nie działa :(

Opublikowano

A jakiego masz Windowsa ? 32 bit czy 64 ? Bo z tego co wyczytałem w błędzie, klient javy jest niezgodny z oprogramowaniem. Na pewno masz dobra jave ? Może masz Windowsa 32 bit a ściągasz jave 64 ? 

Opublikowano

Wątpię, żeby strona javy proponowała mi wersję 64bit. System mam 32 bitowy. Dla pewności się upewniłem niestety wszystko jest w porządku a mc wciąż nie działa :/

@Edit

Demo minecrafta także nie działa :/

@2Edit

Słuchajcie, odkryłem, że jest to problem ze sterownikami karty graficznej, niestety mam najnowsze. Jeśli minecraft działał mi wcześniej (adventure update) to czy instalacja starszych sterowników pomoże?

Opublikowano

Sprobuj zainstalować sterowniki nie najnowsze lecz starsze. Być może zainstalowałes betę i coś jest niezgodne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...