Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kanał na hasło, ale użytkownicy z pewnym group channel bez hasła.

shusty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym mieć kanał, na który mogą wejść wszyscy jeśli znają hasło. Ale też chciałbym mieć grupę kanału dla użytkowników, którzy mogliby wchodzić na kanał bez hasła.

Czasem hasło na kanale się zmienia, bo za dużo ludzi zna hasło :D, ale wtedy trzeba każdego powiadamiać o nowym haśle. A tak stała ekipa nie interesuje się hasłem i zawsze wejdzie.

Można by zastosować join power na wchodzenie bez hasła, ale chcemy każdemu kto ma hasło umożliwić też wejście.

Opcja b_channel_join_ignore_password  natomiast dla chnnel group nie działa.

Opublikowano

Robisz hasło na pokój, robisz grupę kanałową, dajesz jej b_channel_join_ignore_password. Każdy kto ma wchodzić tam bez hasła musi mieć grupę na tym kanale. 

Opublikowano

settings -> security -> odznaczasz save to password :)

Chyba chodziło ci, żeby zaznaczyć: save channels passwords Ale co jeśli chcę mieć przypadek jaki opisuję niżej?

bo musi wejsc pierw na podkanal na ktorym tez ma ca lub miec range serwerowa...

Range serwerową ma mieć tylko Normal, czyli żadnych konkretnych uprawnień.

Chcę jako admin przerzucić kogoś na kanał, dać mu grupę kanałową i żeby od tej pory nie prosiło go o hasło. Przy okazji tak żeby on nie musiał wpisywać hasła ani razu i żeby hasła nawet nie znał, a mógł wchodzić na kanał. Przy okazji inne osoby nieliczne nie mające tej grupy kanałowej a znającej hasło, powinny za pomocą hasła móc wejść na kanał. 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAlanXXX pomógł. Okazało się że opcja b_channel_join_ignore_password  , którą próbowałem stosować działa, ale przy próbie wejścia do kanału nadal prosi o hasło, tylko że wystarczy go nie podawać i kliknąć ok. Taka dziwna sprawa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...