Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drobne ulepszenia komputerka

MrWirrLess

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam oto taki problem.

Do wydania mam 900zł

mój aktualny sprzęt to

intel Q6600 2.4 kręcony na 2.9 (wiatrak intel)

2 razy ram po 2GB 1333

GTX 660 TI OC SC 3GB od EVGA

zasilacz 650W od ANTEC-a

obudowa CM 690 II

dysk twardy 256GB

chce wydać jak najlepiej pieniądze na komputer.

P.S komputer wylądował w naprawie mówią że 1 kość ram padła a zasilacz jest niestabliny i można to naprawić za około 200zł (zasilacz i ram)

Opublikowano

Nie przejdzie kupno nowego porcka płytki głównej i ramu bardzie myślałem nad nowym coolerem na procek kupno ramu i dysk ssd

Opublikowano

Prędzej czy później będziesz musiał wymienić procesor, bo chcąc nie chcąc Q6600 mocno ogranicza możliwości 660Ti.

Opublikowano

To już jak najbardziej warto. Jak chcesz to mam na sprzedaż nowego, nawet nie odpakowanego z gwarancją według strony Intela do sierpnia 2017. Do tego jakaś płytka na Z77 za około 200 złotych używana, dokupić 4 GB RAM i cooler do kręcenia i masz super sprzęt.

Opublikowano

Procesor Ci mogę za 550 z wysyłką wliczoną opchnąć (na allegro chodzą podobnie, za 500 idzie kupić jak dobrze poszukasz, ale bez gwarancji). Co prawda nie mam do niego papierów, ale Intel nawet tego nie wymaga do realizacji gwarancji. Wystarczy iść do jakiegoś większego sklepu w stylu komputronik czy coś, tam panowie wypełnią mały druczek, Intel od nich odbierze procesor na swój koszt i za parę dni odsyła nową sztukę znów na swój koszt. Ważne tylko, żeby na stronie procek figurował, że ma jeszcze gwarancję.

Do tego przykładowo taka płytka

http://allegro.pl/msi-z77a-g45-i4438163031.html

Cooler

http://allegro.pl/b2-16-cooler-cpu-thermalright-true-spirit-140-bw-i4423139771.html

trochę duży, ale wydajny, do tego CM raczej się zmieści.

Razem za to wychodzi 895 złotych plus pewnie jeszcze z 30 złotych za wysyłki, zależy jaki sposób dostawy wybierzesz. RAM możesz zawsze dokupić później.

Opublikowano

Nie ma problemu, mogę na allegro jakbyś był zdecydowany. Tylko wtedy to 560 bo prowizję od sprzedaży teraz wysokie jak diabli ;) I masz w cenie wysyłkę kurierem DPD, w pocztę bawić mi się nie opłaca.

Opublikowano

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...