Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Notebook 24/7 do czego wykorzystać?

danielhinz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam notebook'a który działa w sumie 24/7 i nie wiem do czego można go wykorzystać. Mam na nim windows server 2003 ale mogę zmienić na linux lub coś. 1gb ram i 120gb dysku. Ktoś coś jakieś pomysły?

Opublikowano

w tak miernej konfiguracji raczej tylko jako domowy serwer multimediów, jako system chyba byłby lepszy XP najlepiej wersja embedded

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

albo akwarium lub kominek jak nie chce serwera  ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

w tak miernej konfiguracji raczej tylko jako domowy serwer multimediów, jako system chyba byłby lepszy XP najlepiej wersja embedded

A embedded nie jest czasem na arm?

RAsfepN.png
Opublikowano

niekoniecznie, embki to systemy dla dedykowanych komputerów np HP, Asus itp , głownie w wersji desktop albo terminal  , zresztą nie ma XP na ARM

w sumie to normalny windows XP  z wyciętymi zbędnymi rzeczami ( ok 200-400 mb ma full system )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

niekoniecznie, embki to systemy dla dedykowanych komputerów np HP, Asus itp , głownie w wersji desktop albo terminal  , zresztą nie ma XP na ARM

w sumie to normalny windows XP  z wyciętymi zbędnymi rzeczami ( ok 200-400 mb ma full system )

A to nie jest czasem starter edition? No XP, Visty, 8 itd nie ma na arm, są wersje z numerkami. 

RAsfepN.png
Opublikowano

nie to full wersja windows XP wiadomo okrojonego  z dodatkami i tak skonfigurowana by działały w niej usługi terminalowe, zdalny pulpit, udostępnianie itp

obrazy CD sa dostępne na stronach producenta sprzętu , jak ktoś umie to zainstaluje bez problemu na każdym sprzęcie , u mnie działa na terminalu HP jako serwer multimediów na karcie CF 512 Mb

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

I tak chyba lepiej byłoby wrzucić na to linuxa, doinstalować XBMC i używać do multimediów.

RAsfepN.png
Opublikowano

Ja bym na tym postawił Debiana do przeliczeń z LEMP'em i skonfigurował localhost :D

Albo zainstalował Ubuntu 11.10 lub Fedora najnowsza i korzystał jako partner dla mojego kompa do zadań "specjalnych" takich jak przeglądanie MPC Forum i pobieranie z tąd syfu. Jak zepsuje Linux'a to format i na nowo xD

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...