Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grą - ciągle się crash'uje

heross2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj zacząłem przygodę z Terą. Wbiłem 11 lvl, poleciałem do nowego miasta (coś na V) i gra mi się bez powodu zaczęła wyłączać. Żadnych komunikatów, po prostu wychodzi z gry i zostaje sam launcher.

Opublikowano

A ściagnoles cala gre? Bo wiem, ze jest mozliwosc sciagnac pierwszej lokacji i grania tam, a reszte pobrac mozna potem.

Opublikowano

Grę mam całą zainstalowana, ale już chyba wiem w czym tkwi problem. Spójrz na screena, jest w załączniku. Nie mam pojęcia, dlaczego zabiera mi 80% mojej pamięci...

post-394979-0-48300100-1406052136_thumb.jpg

Opublikowano

Szukam kompetentnej osoby, która pomoże mi z moim problemem. Takie rady nie pomagają. Sprzęt mam na tyle dobry, że mógłbym i grać w 3 takie Tery. Chodzi o to, że coś ewidentnie mi tą pamięć zabiera, a ja nie wiem w czym tkwi problem.

Opublikowano

Szukam kompetentnej osoby, która pomoże mi z moim problemem. Takie rady nie pomagają. Sprzęt mam na tyle dobry, że mógłbym i grać w 3 takie Tery. Chodzi o to, że coś ewidentnie mi tą pamięć zabiera, a ja nie wiem w czym tkwi problem.

3 TERY przy 3GB RAM'u  :ninja:  - szukasz pomocy, to współpracuj, a nie obierasz ofensywną postawę od razu...

Wracając do tematu... poniżej masz SS' - specjalnie powyłączałem wszystko na kompie, co zżera znacząco RAM - została sama TERA + jakieś bzdety i procesy systemowe ;) Jak widzisz w użyciu wciąż mam ponad 3GB RAM'u - czyli więcej niż jest dostępne w Twoim komputerze.

Jeżeli TERA Ci się crash'uje, w dodatku bez komunikatu żadnego, to na 90% komp Ci w danym momencie nie wydala :D

sgnvet.jpg

Zrób nową postać, zaloguj się do gry - zmniejsz ustawienia i sprawdź, czy nadal będzie Cię wywalać przy logowaniu do Veliki ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Cóż, najwidoczniej 4 gb ramu to za mało na tę grę  :(. Co do ustawień, to dodam że automatycznie mi przypisuje na "5", aczkolwiek zmniejszyłem je praktycznie do zera. Po zalogowaniu się do gry po 10 minutach wywaliło mnie (byłem w Velice). A jeszcze wczoraj w nocy sobie pograłem z 3 godzinki bez problemu, gdy wykonywałem questy. Co do tego, że mógłbym grać w trzy takie gry. Chodziło mi o to, że poza niską ilością ram (o dziwo tera przerasta 4 gb), mam sprzęt który spokojnie pociągnąłby lepsze gierki. Szczerze to się trochę zawiodłem, no ale nie mam zamiaru dokupywać kolejnych 4 gb ramu skoro inne, nowe tytuły działają mi dobrze.

Opublikowano

Nie jest mało sam mam 4GB a tera nie zjada więcej jak 1,5GB

Propo wywalania czasami mam tak jak net sie urwie moge chodzić ale inventory i inne opcje sie nie włączają mija chwila i gra wyłącza sie.

Opublikowano

W takim razie powinienem bez problemu grać... Internet mam stabilny. Na speed teście mam download 8,5 mb, upload 1,3 mb. Jestem prawie pewien, że siedzi u mnie jakiś wirus, który zjada mi tą pamięć, tylko nie wiem jak sobie z tym poradzić.

Opublikowano

Mentor serio myślisz, że tego nie zrobiłem? W procesach nie ma nic zaskakującego. Same pliki systemowe no i Tera, która pobiera 1,5 gb pamięci. Windows pobiera 1 gb. Więc gdzie pozostałe 1,5? Wszystkie programy powyłączane w tym anty-wirus. Niby nie ma się do czego przyczepić, a jednak.

Opublikowano

Malwarebytes to moja codzienna ochrona, także skanowanie odbywa się co kilka dni. Ostatnio nawet przedstawiałem logi na pewnym forum w celu weryfikacji szkodliwego oprogramowanie w moim komputerze, niestety nic nie znaleźli (nie było to pod kątem Tery).

Opublikowano

Wnioskując po tym co zamieściłeś to użytkownik Conor29134 miał rację. Nie wykrywa mi 1gb ramu przez windowsa którego mam?

Jest możliwość zmiany tego bez utraty danych, czy raczej odpada?

Opublikowano

System musisz przeinstalować czyli usunąć obecny i zainstalować wersje x64 a nie da sie zupgradować bo są duże różnice między tymi systemami

U mnie to na 7 wygląda tak:

369101406280686819092.jpg

a tak na 8.1:

108061406280686819092.png

Więc jak przeinstalujesz x64 powinienieś mieć pełne 4GB

PS.mogłeś zamazać piracki key produktu -_-

Opublikowano

A więc panowie kolejna zagadka do rozwiązania  :D

Otóż mam już 4 gb ramu i wszystko ładnie, pięknie. Gdy Mam włączoną Terę (UWAGA) w mieście mam zużycie pamięci ram ok. 60%, tak więc całkiem nieźle w porównaniu do tamtych wyników.

Ale słuchajcie! Gra nadal się wyłącza!  :D

Dodaję załącznik z dowodem, że mam już moje 4 gb ramu oraz wydajność sprzętu. Szczerze to ta sytuacja mnie już trochę bawi  xD

PS. Połączenie z internetem cały czas jak najbardziej dostępne.

post-394979-0-07033100-1406385625_thumb.jpg

Opublikowano

A po jakiejś dłuższej chwili grania ci sie to dzieje czy co jakieś 30 min ? U mojego znajomego w gildii też tera sama z siebie się wyłącza, lag i wylatuje na nowych instancjach po updacie wylatuje nawet czasami 2 razy w ciągu 40 min - 1 h . 

75775358773159538492.png

Opublikowano

Dam ci przykład. Dzisiaj w nocy byłem na queście z 4 osobami. Robiliśmy go z 1h i nic się nie działo. Poszedłem do miasta i wywaliło grę. Zalogowałem się, musiałem polecieć do Veliki. Tam dosłownie 10 sekund postałem i gra się wyłączyła, zalogowałem się i znowu to samo... Dzisiaj odinstalowałem Terę i pobrałem ją jeszcze raz. Czekam aż uaktywnią serwery po przerwie technicznej i wtedy zobaczę, może był bug w kliencie.

Edit. Cóż po reinstalacji nadal to samo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...