Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grafika R9 290X

MijamO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, dzisiaj przeglądając ten dział wpadłem na stronę

http://www.aliexpress.com

a szukając nowej karty graficznej postanowiłem poszukać czegoś dobrego i taniego. Trochę się zdziwiłem. Dlaczego?
Ponieważ doszukałem się oferty niedorównującej innym kartom graficznym w tak jakże niskiej cenie, oto link:

http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-COLORFIRE-R9-290X-4GD5-ATI-R9-290X-1000MHZ-5000MHZ-4GB-512bit-GDDR5-PCI-E/1980900466.html

Jak myślicie, jest to fake, czy też nie?
Jak można zauważyć mają program Ochrony Kupujących (podobny do takiego jak w Allegro) - gdy towar nie będzie się zgadzał z opisem/coś będzie nie tak to można zwrócić do sprzedającego, a jeśli spór się nie rozwiąże można otrzymać trzykrotnie większą kwotę, po konsultacjach z supportem!

Poproszę o wasze opinie nt. tej strony i k. graficznej. 
Może polecacie jakąś lepszą/tańszą, czy też kupno czegoś innego?
Jak dotychczas mam Gigabyte R9 270X 2GB, 8GB RAM, i5-4570.

Opublikowano

Nie wiem co o tym sądzić. Ja bym jej nie kupował, bo taka cena jest za niska jak na taką kartę.

Jeżeli już byś się na nią skusił to i tak musiałbyś dokupić jakieś normalne chłodzenie, bo referencyjne nie dość że głośne jak cholera to temperatury sięgają 95 stopni.

Jak byś kupował już kartę od AMD to lepiej kupić zwykłego 290 bez X, bo za samego X się dopłaca sporo, a wzrost wydajności jest niewielki.

Opublikowano

Nie wiem co o tym sądzić. Ja bym jej nie kupował, bo taka cena jest za niska jak na taką kartę.

Jeżeli już byś się na nią skusił to i tak musiałbyś dokupić jakieś normalne chłodzenie, bo referencyjne nie dość że głośne jak cholera to temperatury sięgają 95 stopni.

Jak byś kupował już kartę od AMD to lepiej kupić zwykłego 290 bez X, bo za samego X się dopłaca sporo, a wzrost wydajności jest niewielki.

Może i wzrost wydajności niewielki, lecz to jest zawsze coś. Co do chłodzenia, mam chłodzenie wodne.

Sam nie wiem.. Brać, czy też nie. Dlatego pytam się Was o to :)

Opublikowano

To już bardziej by się opłacało CF z 2x 290 ;)

Tylko ceny się będą różniły. Zauważ, że na Allegro zapłacę 1500zł z kawałkiem, a tutaj jakieś 270 zł ;)

Opublikowano

No to wiadome. Jeżeli to nie fake to weź sobie z 3 takie karty 1 jeszcze sprzedasz i Ci się zwróci :D

Ja bym nie ryzykował, takie moje zdanie.

Opublikowano

Już kiedyś temat tej strony był poruszany w tym dziale. Stanęło na tym, że to zepsute części z gwarancji i nie ma sensu tracić hajsu.

Ale możesz spróbować. Najwyżej potwierdzisz tą teorię.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...