Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jakim Minecraft grasz?

SzYmCi_PL

Oddaj głos:  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakim Minecraft grasz:

• Premium
      8
    • Non premium
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Stworzyłem tą ankietę, ponieważ aktualnie chciałbym zbadać ile osób wybiera Minecrafta premium.

Pewnie pytacie się po co?

Otóz zawsze zastanawiałem się ile Mojang traci kasy przez to że powstały launchery nie wymagające kupna tej gry.

Wynik przeliczę na procenty i chciałbym z ciekawości zobaczyć ile Mojang w sumie mógł stracić kasy gdyby nie te launchery.

Zrobiłem to całkowicie dla siebie (Jeżeli będziecie chcieli to ewentualnie udostępnie wynik) a wy jak możecie to oddajcie głos.

@Edit

Praktycznie co 4 osobę grającą w Minecrafta spotykam z kontem premium...

Zazwyczaj każdy ma te darmowe wersje non-premium.

Dodam, że sam używam premium i jestem bardzo zadowolony.

Bez_nazwy_1.png

Opublikowano

inaczej. Sprawdź ile Mojang zarobił na piratach. gdyby nie piraty to ta gra nie była by znana :)

No z drugiej strony masz racje. :P

To też można sprawdzić, sam przyznam się, że zaczynałem od pirackich wersji od Bety 1.2

Bez_nazwy_1.png

Opublikowano

Są plusy i minusy luncherów non-premium niby robią rozgłos o grze a z drugiej strony sam Mojang traci na tym bo ludzie zamiast kupować premke to graja non-premium .

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

Są plusy i minusy luncherów non-premium niby robią rozgłos o grze a z drugiej strony sam Mojang traci na tym bo ludzie zamiast kupować premke to graja non-premium .

No z drugiej strony tak, powiedzmy, że kolega jakiś gra w Minecrafta i mówi drugiemu koledze o tej grze, on się zainteresował więc kolega przyjeżdża i instaluje mu oczywiście tego samego co ma on i to tyle.

Jest to dosyć popularna gra, gdyby nie pirackie wersje było by mniej graczy..

Nie wiem na czym bardziej zależy Mojangowi, na większej ilości sprzedaży czy większej popularności gry?

@Edit

Zresztą i tak nie spodziewał się takiej ilości sprzedanych.. Pamiętajmy że gra napisana jest w JavaScripcie, każdy może pisać w tym języku nic nie płacąc, Eclipse jest darmowy, pobieramy sobie i robimy co chcemy... Zresztą Java też jest darmowa.

Bez_nazwy_1.png

Opublikowano

@SzYmCi_PL masz racje i sądzę że i tak Mojang nieźle się dorobił na tej grze więc moim zdaniem mają to i to :)

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

Moim zdaniem Mojang zyskuje na piratach, jeśliby ich nie było to większość graczy po prostu nie kupiłoby tej gry.

Zauważmy, że spora liczba osób najpierw testowała grę na non premium, a później kupowała premium chociażby dla większej wygody gry (np. skin, gra nas serwerach premium). Wiadomo, że to ma też swoje minusy, bo wiemy, że niektórzy do końca życia będę jechali na non premium. 

Opublikowano

@Freszer zauważ że nie każdego stać na premium ale 90% dzieciaków grających w minecraft ma wywalone na premium bo najwięcej serwerów jest non-premium.

Opublikowano

Polecam lekturę: JavaScript, Java

Java i JavaScript to dwie różne rzeczy. Minecraft napisany jest w Java, nie w JavaScript.

Co do tematu to oczywiście zakupiłem grę.

Pomyłka, sorry. :)

Wiem, że to dwie różne rzeczy, ale się zapędziłem i pomyliłem.

Bez_nazwy_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...