Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spawn na mapach

Chatter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wgrywam obojętnie jaką mapę, załóżmy tą: http://www.planetminecraft.com/project/modern-karma---superyacht-20-tropical-islands-/

To nie pojawiam się tam gdzie jest budowla tylko np gdzieś daleko na lądzie i tak jest na praktycznie każdej mapie... Wgrywam mapy na serwer na cubehost.pl poprzez ftp filezilla. Bez kordów się nie tepnę na miejsce a jest mi to potrzebne i nie wiem co robić.

Opublikowano

Hmmm usuń wszystkie pliki i wgraj ponownie wraz z mapką .

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

Zapytaj autora o dokładne koordynaty.

Zapewne nie ustawił spawna.

Opublikowano

Autorzy mapek są amatorami na planetminecraft.com nie ustawiają spawnu, tylko dają mapę i to tyle. Miałem taki sam problem i myśle, że to amatorzy mapek nie ustawiają spawnu. I pojawisz się gdzieś gdzie nie wiesz gdzie, a oni pewnie kreują nowy świat w Minecraft i lecą i szukają miejsca. A spawn zostaje tam gdzie sie wygenerował. Może to być też wina hostingu, lub mapka nie jest na multiplayer tylko na singleplayer.

Pozdrawiam ;)

sygnaturka.png
Opublikowano

Zawsze miałem i mam ten sam problem. Nic według mnie z tym nie zrobisz. Poszukaj koordów mapy tam skąd ją pobrałeś, albo wgraj ją na SinglePlayer i na 100% wyrzuci Cię w miejscu budowli. Potem spisz koordy i na serwerze wpisz: Bukkit - /tppos <x y z> Vanilla (czysty serwer) - /tp <x y z> <nazwa gracza>.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...