Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piecyk z Chin

FireCrix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mozna cos upolowac jak mieszkasz w USA/Kanadzie, bo inaczej przesylka do Europy 2-10 tygodni, i to dosc droga... czesto tez sie uszkadzaja troszke produkty przy transporcie, ale glownie wgniecenia w obudowie, polamane plastiki - sam hardware zawsze mi dzialal...  Za granica (w am. płn., czyt. usa i kanada) to cos w rodzaju lumpeksu z wszystkim, ale nowymi produktami, z tym ze wiekszosc z nich jest po prostu uzywana / z zwrotow gwarancyjnych, gdzie zwroty byly sprawne... mozna kupowac, ale radze uwazac na wieksze rzeczy... gdy bylem w USA na 4 tyg to udalo mi sie upolowac 3 sztuki nowych i7 4930K za 200$ kazda - czyli ok. 140 euro, potem sprzedalem za 600€ za sztuke... zysk byl duzy, a na terenie USA przesylka w 3-7 dni wiec szybko...

Generalnie warto kupowac okazje :)

Opublikowano

Ech za tą cene można pomarzyć o takim sprzęcie, jak widzię :D No nic napiszę do tego gościa, niech wyjaśni sprawę, odnośnie przesyłki, przez UPS ma iść 8 dni, który jest darmowy.

Zauważyliście coś jeszcze podejżanego?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Kurde, no nie zasne tej nocy :D

Dzięki za inną propozycje. Chociaż ten sam gościu, zobaczę co odpiszę na pw.

@Edit Chyba zdecyduje się kupić tego co podesłał zeciarz. Z tego co wiem sprzedawca dostaje kasę dopiero gdy potwierdzenie towar.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zestaw podany przez autora byłby dobry, gdyby nie ta grafika (Magia - 780'tka na starych GDDR3). Może tylko pomyłka, bynajmniej lepiej nie ryzykować. Bierz ten drugi zestaw, za ok. 900$ lepiej nie da rady (przeliczając na złotówki ok. 2700zł z groszami) nie złożysz 780/780 ti + 16gb ram + i7. Jak zamawiasz do Polski, to dostawa wyjdzie ci sporo (kiedyś coś zamawiałem ze Stanów to mi mała paczka szła 3 tygodnie i zapłaciłem coś kolo 70-80zł, więc za kompa zapłacisz więcej - wieksza paczka)

Opublikowano

Zestaw podany przez autora byłby dobry, gdyby nie ta grafika (Magia - 780'tka na starych GDDR3). Może tylko pomyłka, bynajmniej lepiej nie ryzykować. Bierz ten drugi zestaw, za ok. 900$ lepiej nie da rady (przeliczając na złotówki ok. 2700zł z groszami) nie złożysz 780/780 ti + 16gb ram + i7. Jak zamawiasz do Polski, to dostawa wyjdzie ci sporo (kiedyś coś zamawiałem ze Stanów to mi mała paczka szła 3 tygodnie i zapłaciłem coś kolo 70-80zł, więc za kompa zapłacisz więcej - wieksza paczka)

Wysyłka jest darmowa do PL. Zdecydowałem się na tego PC za 900$ teraz tylko muszę poczekać do 28.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Kiedyś przyjaciel kupił tam kartę graficzną dokładnie to gtx 770 za okolice 150$, potem wyszło że to gt 630 z przerobionym biosem :/, więc zdecydowanie odradzam kupna to fake na 99,99%

Opublikowano

Jeśli to fake to po prostu odeśle na ich koszt. Wydaje mi się, że warto zaryzykować. Kase dostaną od aldiexpress dopiero gdy potwierdzę produkt, generalnie mają dobre zabezpieczenia przed oszustami. PC zaniosę do jakiegoś serwisu, niech mi go dokładnie przetrzepią.

Kiedyś przyjaciel kupił tam kartę graficzną dokładnie to gtx 770 za okolice 150$, potem wyszło że to gt 630 z przerobionym biosem :/, więc zdecydowanie odradzam kupna to fake na 99,99%

To jeszcze nie oznacza, że to jest fake...

Jeszcze jakieś przemyślenia odnośnie oferty
http://www.aliexpress.com/item/-/1975945043.html

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Pierwsze co bym zrobił, to bym zmienił zasilacz. Na 100% jest z nim coś pomiezane.

@Edit

Jak kupisz to napisz mi na PW jak będzie wszystko działać to też się zastanowie.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Gdybym wiedział o tej stronie, i o takich aukcjach.... nigdy bym nie złożył komputera. Wliczając ryzyko, że coś będzie nie tak, i tak się opłaca.

Opublikowano

Up. Nie, nie opłaca się brać gt 630 i core 2 duo z biosem przerobionym na gtx 780 ti i i7 4990x za 900$, rozumiesz że tam ilość prawdziwych aukcji jest w okolicach 0,000000000000000001% ? Ale jeśli dla ciebie i tak się opłaca ryzykować no to nikt już cię nie powstrzyma :)

Tutaj fajny filmik dot. sprzętu z aliexpress

Opublikowano

No, ale właśnie o to ryzyko się rozchodzi. System ochraniający kupujących wydaje mi się całkiem niezły - ryzykuje tylko zmarnowanym czasem

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

0 feedbacku - odpuść sobie tego sprzedającego bo Cię taki oszuka.

Jak produkt nie ma feedbacku, a tym bardziej sprzedający to nie zamawiaj, co innego jeśli ma z 15-20 feedbacku to wtedy bierz :] Sortuj według: Orders.

Δ ( ͡º ͜ʖ ͡º)  ಠ_ಠ Δ

Opublikowano

Kupowanie produktów z za oceanu jest w pewnym stopniu ryzykowne. Przekonałem się o tym na własnej skórze :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...