Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA IV - Nie uruchamia się.

marcinkloc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio chciałem sobie pograć w GTA IV i nie mogę włączyć tej gry. Oczywiście 100% oryginalna, gdy próbuję włączyć GTA, to wyskakuje mi na chwilkę wiersz poleceń (chyba tak się to nazywa, czarna tabelka) i znika od razu. Dalej nic się nie dzieje. I jeszcze przez chwilę wyskakuje ładująca się płyta obok kursora. Liczę na pomoc, nagradzam lajkami. :)

Opublikowano

Zainstalowałeś najnowszą wersję live? Spróbuj jeszcze usunąć całą grę, wyczyść rejestr, zainstaluj od nowa, zainstaluj patcha 1.0.7.0, zaktualizuj stery do karty graficznej. DirectX9 posiadasz?

Opublikowano

Zainstalowałeś najnowszą wersję live? Spróbuj jeszcze usunąć całą grę, wyczyść rejestr, zainstaluj od nowa, zainstaluj patcha 1.0.7.0, zaktualizuj stery do karty graficznej. DirectX9 posiadasz?

Najnowsza wersja live, patch 1.0.7.0 zainstalowany, sterowniki najnowsze, DirectX'a 11 mam.

Opublikowano

A co się stało, że przestało? Robiłeś formata czy instalowałeś jakieś sterowniki,? Też kiedyś miałem coś takiego i wystarczyło, że poczekałem jakieś 4 minuty i gra się uruchomiła. Spróbuj odpalić jako administrator. Poczekaj z 5 minut, może się włączy.

Opublikowano

Tak, format. Czekałem tyle czasu, ale nic się nie dzieje... Tyle, że wtedy miałem Win 7, o ile się nie mylę, dość dawno temu to było.

EDIT @@

Teraz, gdy włączam grę, to po chwili wyskakuje mi komunikat "Program GTA IV przestał działać" i od razu znika.

Opublikowano

Spróbuj usunąć całe GTA, wyczyść rejestr, usuń wszystkie foldery związane z grą i zainstaluj jeszcze raz. Wtedy powinno się samo zaktualizować do najnowszego patcha. Na słabszych sprzętach GTA IV uruchamia się troszkę dłużej za pierwszym razem. Daj znać czy pomogło.

Opublikowano

Spróbuj usunąć całe GTA, wyczyść rejestr, usuń wszystkie foldery związane z grą i zainstaluj jeszcze raz. Wtedy powinno się samo zaktualizować do najnowszego patcha. Na słabszych sprzętach GTA IV uruchamia się troszkę dłużej za pierwszym razem. Daj znać czy pomogło.

Zrobiłem wszystko, co mi poradziłeś. Nadal nie działa, gdy włączam grę wyświetla się wiersz poleceń, po 2-3 sekundach znika i pojawia się komunikat "Program GTA IV przestał działać", i po chwili znika.

Opublikowano

Spróbuj wgrać inny, starszy patch niż ten 1.0.7.0 z tego co pamiętam sporo miałem problemów, gdy jeszcze grałem w 4 z patchami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...