Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon - problem z jakością

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, czy od dobrej jakości mikrofonu zależy karta dźwiękowa ? Ponieważ mam moją starą kartę co ma parę lat, to jest Realtek HD i mam mikrofon Trust Starzz i dźwięk jest słaby, są szumy itd... Na YouTube znalazłem film o porównaniu dźwięku z starą kartą dźwiękową ( chyba ma taką jak ja ) z kartą dźwiękową USB http://www.youtube.com/watch?v=jDKB8tVoFHY i mam jeszcze jedno pytanie, czy warto brać tą kartę dźwiękową USB co ten człowiek na tym filmie dla lepszej jakości dźwięku, czy można jakąś tańszą wziąć i jakość też będzie bardzo dobra ?

Opublikowano

Od jakości zależy mikrofon i karta dźwiękowa, co prawda również mam Realtek HD audio i dźwięki u mnie z mikrofonu (z headsetu) jest wspaniały, bez szumów itp. Po pierwsze to sprawdziłbym czy na innym mikrofonie też masz szumy, bo nie koniecznie wada leży po stronie karty.

Opublikowano

Od jakości zależy mikrofon i karta dźwiękowa, co prawda również mam Realtek HD audio i dźwięki u mnie z mikrofonu (z headsetu) jest wspaniały, bez szumów itp. Po pierwsze to sprawdziłbym czy na innym mikrofonie też masz szumy, bo nie koniecznie wada leży po stronie karty.

Sprawdzałem na paru mikrofonach, mam mikrofon z kamerką jeszcze, taki inny z słuchawkami starymi i wszystkie te mikrofony mają prawie taki sam dźwięk co Trust Starzz, miałem jeszcze kiedyś jakieś Headsety i miałem dobry dźwięk, jedynie mi strasznie głos zmieniało na taki młodszy, ale się szybko te słuchawki zepsuły. Kombinowałem z ustawieniami, ale tutaj nic nie zdziałałem, dla mnie to 80% wina karty dźwiękowej i myślę że jak bym kupił tą kartę z tego filmiku to bym miał z*******y głos, ale 100% nie jestem pewny i się pytam was o porady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...