Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co dalej, w co inwestować, co robić?

TheBoooniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Chciałbym zapytać się was, graczy bardziej doświadczonych, co powinienem dalej czynić w DarkOrbit?

Posiadam:
Goliatha
Full LF-2, Full A03, Full 7900, Hellstorm'a, Full Dodatków
5 Flaxów
Rozbudowany Skylab

Ludzie polecali mi przejście na LF3 i lepsze Osłony, ale nie jestem co do tego pewien, ze względu na ogromny skok cenowy.
Proszę o pomoc, w co dalej inwestować? (nie mam/nie kupię uridium)

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Który poziom? Według mnie dobrze Ci radzili z przejściem na LF-3. Na pewno byłoby Ci wtedy łatwiej bić DK. uRI zbieraj na iryska. 

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

Który poziom? Według mnie dobrze Ci radzili z przejściem na LF-3. Na pewno byłoby Ci wtedy łatwiej bić DK. uRI zbieraj na iryska. 

Mam 10 lvl, niedługo dobiję do 11-stego.

Opublikowano

Jak najszybciej wymieniaj lf2 na lf3 tak samo ao3 zmieniaj na bo2.Masz rozbudowany skylab więc kredek Ci poleci. Bo jak nie do trzesz nawet starej fullki to tylko bys grzal teleport

Opublikowano

Przestaw się na leonov i zarabiaj na 1 gali. Potrzebujesz najpierw full LF-3 (w leonku łatwo zrobić), potem full iris a na końcu full BO2.

Ja też tak zaczynałem i mam naprawdę dobre konto, tylko zawsze trzeba zacząć od podstaw. Wszyscy robią tak że na start pchają się na golca, a potem nie ma co do niego włożyć i się ludzie dziwią że każdy go ubija. Żeby mieć golca to trzeba mieć to co wyżej opisałem (full LF-3 -> full iris -> full osłony). Z czasem będziesz też miał dużo PP, potem zbieraj urke na formacje (polecam romb), po tym rozbuduj dobrze skylab żeby złotko dobrze się generowało, sprzedawaj surowce i zbieraj na np. Aegisa.

Opublikowano

Przestaw się na leonov i zarabiaj na 1 gali. Potrzebujesz najpierw full LF-3 (w leonku łatwo zrobić), potem full iris a na końcu full BO2.

Ja też tak zaczynałem i mam naprawdę dobre konto, tylko zawsze trzeba zacząć od podstaw. Wszyscy robią tak że na start pchają się na golca, a potem nie ma co do niego włożyć i się ludzie dziwią że każdy go ubija. Żeby mieć golca to trzeba mieć to co wyżej opisałem (full LF-3 -> full iris -> full osłony). Z czasem będziesz też miał dużo PP, potem zbieraj urke na formacje (polecam romb), po tym rozbuduj dobrze skylab żeby złotko dobrze się generowało, sprzedawaj surowce i zbieraj na np. Aegisa.

Dzięki za odpowiedź, ale mam parę pytań:

1. Jak zarabiać na tym Leonov'ie (wydaje mi się że szybciej idzie na tym golcu, wcześniej długo miałem Vegeance)

2. Skąd wziąć te 30-40 mln. zdobyć na LF3 w krótkim czasie (moim głównym źródłem kredytów jest Skylab)?

Jeszcze dodam na szybko dwie wiadomości, Złotko ze Skylab'u już leci i nie bocę (nie chcę kupić licencji, a ostatnio za darmowe często są bany - chyba)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, ale mam parę pytań:

1. Jak zarabiać na tym Leonov'ie (wydaje mi się że szybciej idzie na tym golcu, wcześniej długo miałem Vegeance)

2. Skąd wziąć te 30-40 mln. zdobyć na LF3 w krótkim czasie (moim głównym źródłem kredytów jest Skylab)?

Jeszcze dodam na szybko dwie wiadomości, Złotko ze Skylab'u już leci i nie bocę (nie chcę kupić licencji, a ostatnio za darmowe często są bany - chyba)

Przerzuć się na Vegę, jest dobra na 1-wszą galę.

Co do kredek skylab + skrzynki po alienach, na bieżąco sprzedawaj surki. 

Opublikowano

Jest 11 lvl = jest wejście na 2 galę, DK ubijam powoli, ale ubijam :)

Opublikowano

Amunicja X-1 (LF2), Rakietki za 500 Kredytów, Wyrzutnia Rakiet - 1,500 Kredytów

Właśnie kupiłem 6 Flax'a

A jaki statek, jak golec to przesiądź się na vegę i rób full wypo tak jak pisali wyżej. 

Opublikowano

A jaki statek, jak golec to przesiądź się na vegę i rób full wypo tak jak pisali wyżej. 

Mam prośbę: Możesz mi może wytłumaczyć jak bym miał zarabiać więcej na 1-wszej gali niż aktualnie?

Opublikowano

Walić golca weź lenovka leć na 1 gale rob wszystkie  misje z 1wszej gali  zrobisz sobie troche lvl, za urke kupuj lf3 (bo na aukcji sie nie dorobisz)...potem zmieniaj na lepsze drony nie ma co na poczatek zmeniac na bo2 bo i tak nie lecisz na cubiki i mozesz sobie pokrecic :) 

Opublikowano

Walić golca weź lenovka leć na 1 gale rob wszystkie  misje z 1wszej gali  zrobisz sobie troche lvl, za urke kupuj lf3 (bo na aukcji sie nie dorobisz)...potem zmieniaj na lepsze drony nie ma co na poczatek zmeniac na bo2 bo i tak nie lecisz na cubiki i mozesz sobie pokrecic :)

Wszystkie normalne* Zadania na 1wszej gali zrobiłem :)

*Wykonalne, bez tych w których nie mogę umrzeć.

Opublikowano

Ale i tak leć w lenovku na 1gale i jak bd mial conajmniej z 15 lf3 i 10bo2 leć na dk chyba ze masz dobry klan z ktorym latasz to w golca i bij dk(jak cie wezma to tez na cubiki lec)

Opublikowano

Leonek jest najlepszy na 1 gale. Ma 2x dmg z rakiet i z laserów (przy formacji szewron z rakiety PLT-2020 potrafi zadać ponad 12k). W pare minut uda ci się pozbierać z 1 k uri + zbieranie boxów.

Opublikowano

Leonek jest najlepszy na 1 gale. Ma 2x dmg z rakiet i z laserów (przy formacji szewron z rakiety PLT-2020 potrafi zadać ponad 12k). W pare minut uda ci się pozbierać z 1 k uri + zbieranie boxów.

Proszę wytłumaczcie mi skąd bym miał brać tyle Uridium? Z alienów tyle nie ma, mam siedzieć na skrzynkach cały czas?

Opublikowano

wskakuj w lonovka,kup szewron ulepsz rakietki sepromem i bij (omijaj te wieksze bij male) 1k uri w 10 min mozesz spokojnie zrobic jeszcze boxujac to przy dobrych lotach nawet z 2k w 10 min :))

Opublikowano

wskakuj w lonovka,kup szewron ulepsz rakietki sepromem i bij (omijaj te wieksze bij male) 1k uri w 10 min mozesz spokojnie zrobic jeszcze boxujac to przy dobrych lotach nawet z 2k w 10 min :))

Nie mam sepromu, ale spróbuję zarobić Lenovkiem, a co konkretnie nim bić? Streunery :P?

PS. Na start - bez ulepszenia laserów, słabo się to wszystko bije, nie leci tak szybko ;)

PPS. Zwracam honor, na 1-2 jakoś to leci właśnie dozbierałem 200 Uri do LF3 i pierwszy zakup poszedł.

Oficjalne badania NASA potwierdziły: na "luzie" (tzn. ze zbieraniem loot'u) w 10 minut nazbierało się 450 Uridium (łącznie z box'ami)

Pytanie: Tego Szawrona kiedy mam kupić? Teraz zbierać te 75k Uri czy normalnie LF3 -> Osłony? (aktualnie mam formacje strzały)

Opublikowano

Ja bym na twoim miejsu skompletowal lf3 bo na lenovku ich duzo nie masz, miedzyczasie ulepszaj skylab zeby zrobic wszystko tak na okolo 10-13lvl zeby miec sepromek :)) a potem formacja dronow Ci się przyda i tak naprawde bd bił z samych rakietek po jakies 10k(w 2 sek jak masz dodatek,chyba ze masz dodatek i premke to co 1sek bd bil 10k, jak sie myle to prosze o poprawienie :) ) jak bd mial duzo sepka na statku to mozesz wyslac inne kamyki i sprzedac :) za kr kompletujesz irysy a potem to juz komplet lf3 i na 2ga gale bic dk :))

Opublikowano

Ja bym na twoim miejsu skompletowal lf3 bo na lenovku ich duzo nie masz, miedzyczasie ulepszaj skylab zeby zrobic wszystko tak na okolo 10-13lvl zeby miec sepromek :)) a potem formacja dronow Ci się przyda i tak naprawde bd bił z samych rakietek po jakies 10k(w 2 sek jak masz dodatek,chyba ze masz dodatek i premke to co 1sek bd bil 10k, jak sie myle to prosze o poprawienie :) ) jak bd mial duzo sepka na statku to mozesz wyslac inne kamyki i sprzedac :) za kr kompletujesz irysy a potem to juz komplet lf3 i na 2ga gale bic dk :))

Serdeczne dzięki za posta, skylaba cały czas ulepszam i flaxy* kupuję, zastanawiam się jak uzbierać te 75,000 Uridium :P

Przy okazji: mam bić wszystko na 1-2 czy na jakiejś innej mapie?

PS. Biję po 4-5k z rakietek aktualnie

Opublikowano

LF-3 = +30,000,000 kredytów

BO2 = +20,000,000 kredytów

Iris = +60,000,000 kredytów

Aegis = +700,000,000 kredytów

Dzięki wielkie, chociaż nie wiem jak mam to uzbierać :)

Ze 4 godziny leci mniej więcej 1mln ze Skylabu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...