Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki server wybrac?

Mefrox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zaczynam przygodę z Tera po porzuceniu Maple, lecz nie wiem, jaki serwer wybrać. Na którym serwerze EU jest najwięcej polaków i w ogolę grać na EU, czy NA? Do tego wszystkiego jaką postać wybrać na początek? Interesuje mnie postać, która dobrze radzi sobie solo, jak i w party oraz na różnych raidach/dungeonach itp. itd. Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

czy EU czy NA zależy od pingów.

Sporo polaków gra na Arcadi mam tam jedną postać jeszcze zenobie polece.

Co do postaci mistyk chyba byłby git albo lancer ja mam berserkere priestke i reaperke i tą pierwszą najwięcej razy zdychałem.

Opublikowano

Lepiej wybrać EU. Pingi są mniejsze, jest więcej Polaków. Serwer KIlian (PvP) jest tam dużo Polaków jak i polskich gildii. Jeśli chcesz łatwo zacząć nie wybieraj Mistica i Priesta.

Opis klas masz tu

http://tera-online.info/gra/klasy/

Osobiście gram Archerem. Klasa wymaga zręczności i jest dość trudna do ogarnięcia na początku.

Opublikowano

A co akurat takiego ma Mistic i Priest ze lepiej się nimi zaczyna?

Jeśli chcesz łatwo zacząć nie wybieraj Mistica i Priesta.

Zapewne chodzi mu o damage mój najmocniejszy skill priesta jest 2x słabszy od skilla berserkera na mniejszym lvl

Ogólnie priest i mystic to bardziej klasy supportujące do ofensywy masz wariora i slayera defensywnie lecisz lancerem

Opublikowano

Ok dzieki nie doczytałem do końca. Czyli jeśli preferuje ofensywny tryb gry to wybrać Warriora, Sorcerera albo Archera. Ktory z nich jest najlepszy w pozniejszej fazie gry np. na jakiś Battlegroundach itd?

Opublikowano

Warrior to trudna klasa. Nie umiesz robic unikow = lezysz. A tak wgl to warrior jest dobrym tankiem i jak ogarniesz jest nawet lepszy niz lancer.

Opublikowano

Sorcerer jak dla mnie to największa kosa w tej grze, mój main <3

Zwinny / AOE DMG / Dużo CC / Jebitny DPS  - epic s**t jednym słowem, zagraj nim, szczerze polecam ;)

Też zaczynałem grę w TERE Sorcerer'em :P

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Sorcerer jak dla mnie to największa kosa w tej grze, mój main <3

Zwinny / AOE DMG / Dużo CC / Jebitny DPS  - epic s**t jednym słowem, zagraj nim, szczerze polecam ;)

Też zaczynałem grę w TERE Sorcerer'em :P

Popieram w 100%. Grało mi się nim łatwo i przyjemnie i zaznaczam, że była to moja pierwsza postać w TERA :) Zdecydowanie ta klasa daje radę i polecam z czystym sumieniem.

#don't care

Opublikowano

Dobra wybiorę miedzy Sorcem a Warriorem. Teraz tylko serwer Wybrać lecz to chyba prosty wybór i na pvp więcej zabawy. No to pozostaje mi znaleźć kogoś do gry.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gram na Kilian i jest bardzo dużo graczy, w tym graczy z Polski ;)

A co do postaci: wybierz tą, którą uważasz za fajną w sensie znając Twój typ gry ;)

Skile każdej postaci masz opisane dokładnie więc myślę, że to nie stanowi problemu ;>

@Up. Jakbyś mógł podać ts'a na pw Twojej gildii :)

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...