Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto wracać do gry?

Aev

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jasne że się opłaca. WarGaming ostatnio odwala świetną robotę i zmiany idą w bardzo dobrą stronę. War Thunder kończy się, co raz mniej graczy, jedynie teraz premki dodają bo kasy im mało.

Masa zmian na +, optymalizacja się poprawia, warto wrócić.

Opublikowano

Myślę, że się nie opłaca, wgl. mnie war thunder jest lepszy, gra wyszła nawet na ps4, a wot nie xD.

Polecam Ci przejść na war thunder, ładna grafika, lepszy wydawca, podbija rynek(ps4).

@Juri.

Opublikowano

Myślę, że się nie opłaca, wgl. mnie war thunder jest lepszy, gra wyszła nawet na ps4, a wot nie xD.

Polecam Ci przejść na war thunder, ładna grafika, lepszy wydawca, podbija rynek(ps4).

@Juri.

Chłopie Tyś nawet nie widział na oczy żadnej z tych gier.

Opublikowano

@Aev W zależności od gustu. Najlepiej pobierz obie gry i w obie pograj jakiś czas, a następnie zdecyduj która ci się bardziej podoba. Juri jest niestety mocno stronniczy, optymalizacja niby się poprawia ale i tak wszyscy narzekają - ale War Thunder nie ma 10letniego silnika i ma większe wymagania. Update'y w obu grach idą w dobrą stronę, w WoT modele HD, bardzo potrzebne rebalanse, w WT z kolei widoczna załoga i bugfixy. Tak więc - pobierz obie i sprawdź obie.

Opublikowano

@Juri.

@kaspian234 WoT również wyszedł na konsole, lecz na XBOX'a, który ma o wiele osób więcej niż PS4. ;)

Wracaj, bo dużo się pozmieniało, lepsze mapy, nowe czołgi itp.

Opublikowano

@Juri.

PS4 z WT zainstalowanym jest na całym świecie mniej niż XBoxów z WoTem w samej Europie.

Ładna grafika? Na screenach chyba. W rzeczywistości Ground Forces ma paskudną grafikę w porównaniu do tego, co obiecali. Jedynie modele czołgów są fajne.

Lepszy wydawca? No to śmiechłem tutaj. W WT w jednym Update wprowadzają więcej pojazdów premium niż WG wprowadza do WoTa i WoWpa przez 4... Do tego chamskie zagrywki z kupowaniem bety i "unikatowego czołgu ktory nigdy nie będzie w sklepie". Pół roku później hajs się nie zgadza i dają możliwość kupna "unikatów". Jeszcze sama sprawa z tym, że płaciliśmy za testowanie gry (Gadzinom się w bani poprzewracało). W tej chwili dużo gorzej wypadają od WG.

WoTa polecam, fajnie się gra. Pamiętaj jednak, że to tak, jakbyś nigdy nie grał (oduczasz się grać)

Opublikowano

Hmm, nie warto. Kiedy były czasy .. pamiętam Koks KW-1 z wersji 0.7.0, Wtedy było mniej napków, Więcej wygranych. A teraz? Napakowane naszpikowane gównem czołgi, a za ich sterami największe jełopy świata.

przydarzyła mi się przygoda, gdy Wykańczałem przeciwników, a pewien idiota z IS z mojej drużyny sam mnie wykończył ponieważ cytuję ,,Nie zabieraj mi fragów".

Opublikowano

Hmm, nie warto. Kiedy były czasy .. pamiętam Koks KW-1 z wersji 0.7.0, Wtedy było mniej napków, Więcej wygranych. A teraz? Napakowane naszpikowane gównem czołgi, a za ich sterami największe jełopy świata.

przydarzyła mi się przygoda, gdy Wykańczałem przeciwników, a pewien idiota z IS z mojej drużyny sam mnie wykończył ponieważ cytuję ,,Nie zabieraj mi fragów".

To nie tak działa. Kiedyś grałeś na poziomie przeciętnego gracza, a z czasem poziom rósł. Teraz nie jesteś wstanie utrzymać WR na poziomie 48-50% i dlatego twierdzisz, że jest mniej wygranych. "napakowane czolgi" - a co to za różnica? Jakoś kilkadziesiąt milionów graczy daje radę grać. " a za ich sterami największe jełopy świata." - Nie byliby jełopami, gdyby jedynie zbierali dmg, tak żebyś Ty robił dobre wyniki nie padając?

Statystyki pewnie miał takie jak ty - 600WN8>

Zaproponowałbym Ci, żebyś się nie ośmieszał, ale już za późno.

Opublikowano

Tak, znam tą KV-1 i chyba taka OP, że wystarczyła wcisnąć x3 R i odejść od komputera, bo Cię nic nie mogło przebić, a na dodatek miała trolla (taki sam jaki ma KV-2) to tiery niższej czy wyżej zdejmowała pięknie. Również KV-1 miała 107 mm (też od KV-2) i ten został znerfiony tak, że da się nim grać i się go przebijać. ;)

Dowód na to, że da się grać: ;) (Patrz Most Recent) 

http://www.noobmeter.com/player/eu/kYRA2k/516677494/

Opublikowano

Zanim ktokolwiek napisze, że grają nooby tudzież "jełopy" niech n a j p i e r w zaprezentuje nam swoje konto. :)

-=-

Co do Wot-a to idzie przeżyć, ale zauważyłem ich dość chamską technikę wprowadzania czołgów. Na początek wrzucają maszyny do niszczenia innym gry. (WTE100, T57 Heavy itp.)

Wszyscy garną się do tego jak muchy do światła, bo każdy przecież chce taki dobry czołg mieć w garażu. Po drodze trafiają się ludzie o niezbyt cierpliwych temperamencie i w ruch idzie

free-exp kupiony za.. golda. :) (kasa musi się zgadzać)

A potem WG przeprasza (opcjonalnie) za OP czołg i go porządnie nerfi. 

I ostatnie rzeczy co mnie wkurzają to to, że zajmują się pierdołami, a nie tym co obiecali. Gdzie ten cholery HAVOC w 9.0? Gdzie ten wypłakany i wyczekany nerf KW-1S i PiekielnegoKota?

-=-

Grałem w WT w czasie kiedy obraziłem się na WoT-a i mnie nie urzekł. Wylądował w koszu po 2 dniach. Jestem/Byłem zbytnio przyzwyczajony do mechaniki Wot-a, którą w marę ogarniam.

Jakby ktoś się czepiał, że nie ogarniam: (i tak mało gram ostatnio, nie nadążam ogarniać map, bo coraz to kolejne remodelują :) )

SigCustom.png

x

Opublikowano

Zanim ktokolwiek napisze, że grają nooby tudzież "jełopy" niech n a j p i e r w zaprezentuje nam swoje konto. :)

-=-

Co do Wot-a to idzie przeżyć, ale zauważyłem ich dość chamską technikę wprowadzania czołgów. Na początek wrzucają maszyny do niszczenia innym gry. (WTE100, T57 Heavy itp.)

Wszyscy garną się do tego jak muchy do światła, bo każdy przecież chce taki dobry czołg mieć w garażu. Po drodze trafiają się ludzie o niezbyt cierpliwych temperamencie i w ruch idzie

free-exp kupiony za.. golda. :) (kasa musi się zgadzać)

A potem WG przeprasza (opcjonalnie) za OP czołg i go porządnie nerfi. 

I ostatnie rzeczy co mnie wkurzają to to, że zajmują się pierdołami, a nie tym co obiecali. Gdzie ten cholery HAVOC w 9.0? Gdzie ten wypłakany i wyczekany nerf KW-1S i PiekielnegoKota?

-=-

Grałem w WT w czasie kiedy obraziłem się na WoT-a i mnie nie urzekł. Wylądował w koszu po 2 dniach. Jestem/Byłem zbytnio przyzwyczajony do mechaniki Wot-a, którą w marę ogarniam.

Jakby ktoś się czepiał, że nie ogarniam: (i tak mało gram ostatnio, nie nadążam ogarniać map, bo coraz to kolejne remodelują :) )

441971406278329553098.png

Nerf KV-1S i Hellcata jest już pewny, będzie w 9.3 :) Co do Havoka, to racja, ale podobno "trwają testy".

Opublikowano

I masa innych wkurwiających pierdół. No chyba że lubiłeś grać 5 tierem przeciwko 10.

76561198001815076.png
Opublikowano

Sig.png

Owszem, jełopy narzekają. Mimo noob team'ów z łatwością da się grać(jak się umie).

@Zaacny Ja tam szczególnie czekam na Havok'a, ale obstawiam że będzie dopiero w rewolucyjnym 0.10.0 lub 1.0.0. Co do tego zagrania z nerfieniem OP czołgów - to mogą być również zwykłe błedy, jakie się wszystkim zdarzają.

A co do WT... inna mechanika. Trzeba się uczyć tej gry, myśleć, a nie oczekiwać że umie się grać w WoT to tam się będzie koksić. A z pewnością nie wywalać gry po 2 dniach bo ci nie idzie.

@KaPi666 Idioci są w każdej grze, jedynym wyjątkiem chyba jest Dark Souls(nie grałem, ale jest dosyć nieprzyjazne).

Opublikowano

156321406279854699239.png

Owszem, jełopy narzekają. Mimo noob team'ów z łatwością da się grać(jak się umie).

@Zaacny Ja tam szczególnie czekam na Havok'a, ale obstawiam że będzie dopiero w rewolucyjnym 0.10.0 lub 1.0.0. Co do tego zagrania z nerfieniem OP czołgów - to mogą być również zwykłe błedy, jakie się wszystkim zdarzają.

A co do WT... inna mechanika. Trzeba się uczyć tej gry, myśleć, a nie oczekiwać że umie się grać w WoT to tam się będzie koksić. A z pewnością nie wywalać gry po 2 dniach bo ci nie idzie.

@KaPi666 Idioci są w każdej grze, jedynym wyjątkiem chyba jest Dark Souls(nie grałem, ale jest dosyć nieprzyjazne).

Coś mi się obiło, że ma być pod koniec roku, czyli.. pod koniec wakacji ma być 9.3, więc HAVOC możliwe, że będzie w 9.4 - 9.6 

-=-

Widzę, że tobie MyWotStats też się bugguje. Nie wiem dlaczego, ale czasem i mi wyskoczy po parę tysięcy WN8.

U mojego kolegi ostatnio odwrotnie i pokazuje, że ma 150 wn8 w 60D :)

@Edit:

Masz rację, testować gry trzeba dłużej niż 2 dni, ale ta gra nie spodobała mi się aż tak bardzo, aby odejść od Wot-a po 7k bitwach.

x

Opublikowano

@Juri.

Człowieku nie gadaj głupot, teraz ostro się zabrali do roboty co do zmian i ulepszeń jest coraz lepiej.

Co do powrotu, oczywiście że się opłaca .

xxx

Opublikowano

Wg mnie WoT juz nic innego nie wymysli najwyzej nowe wymyslone czolgi Wooooooo niespodzianka. Ja wole WT ponieważ nie mam ochoty spotykac Wtf'y gupie

Opublikowano

Wg mnie WoT juz nic innego nie wymysli najwyzej nowe wymyslone czolgi Wooooooo niespodzianka. Ja wole WT ponieważ nie mam ochoty spotykac Wtf'y gupie

Zacznijmy od tego, że żeby go spotkać, to trzeba mieć czołg T8.

Po drugie: nowe tryby gry (co prawda nie udane), bitwy garażowe, nowe CW, kampanie, tryb SH, nowy silnik, (ile to już czasu :v ), nowa fizyka, modele HD, większe mapy i bitwy na więcej graczy. Podałem dosyć niewiele z tego co WG wprowadza albo wprowadzi/ma zamiar. Ale jak dla ciebie to nic...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...